İlk defa Dünya Kupası için düzenlediği özel bayraklı hastaglarini kullanıma sunan Twitter şimdide Ramazan ayına özel hastagleri kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Şu sıralar anasayfamızda bol bol bayraklı hastaglerle karşılaştığımız bir gerçek.Yakındada ay ve hilal gibi hastaglerlede karşılaşacağız.Twitter gif özelliğini getirerek ve Snappy Tv'yi satın alarak gelişmekte olan bir sosyal medya olduğunu bize göstermişti.Ve şimdide kullanıcılarını ufak yeniliklerlede olsa mutlu etmeyi ve şaşırtmayı ihmal etmiyor.Bunu yaparkende Müslüman'ları unutmuyor.Yaptığı yenilikler ilede Müslüman kullanıcılara jest yapmak ve aralarındaki etkileşimi artırmak istiyor.İşte bu sebeptende kutluyorum Twitter'ı.

Ramazan görselliğine sahip etiketleri #Ramadan veya #Eid etiketleri ile kullanabileceğiz.Etiketleri yazdığımızda hilal gibi farklı ikonlar görüntüleyebileceğiz. İkonlar, iletilere otomatik olarak yüklenecek. Etiketlerin ise İngilizce veya Arapça kullanılması gerekiyor.



Twitter'daki Ramazan hazırlıkları bununlada sınırlı kalmıyor tabikide.Başka bir yenilik ile biz kullanıcılar Twitter üzerinden iftar veya imsak vakitlerini de öğrenebileceğiz.Twitter bunu içinde El Arabiya kanalı ile işbirliği yapmış durumda.Artık bizler twetlerimize #iftar veya #imsak yazıp, yanına # işareti ile şehrini ekleyip @AlArabiya hesabına göndererek imsak veya iftar vaktini öğrenebileceğiz.


Örnek olarak şöyle göstereyim; “@AlArabiya #iftar #Adana” şeklindeki tweetimiz ile istediğimiz şehirdeki iftar saatini öğrenmiş olacağız.



Peki neden Twitter Ramazan ayında böyle yenilikler ve uygulamalar yapıyor.Taş mı düştü başına diyebilirsiniz fakat dostlar taş düşmesine gerek yok.Çünkü biz Müslümanalar'ın Twitter kullanımı hiçte azımsanacak cinsten değil.Öyleki Twitter bu kadar yenilik yapmakta haklıda.Çünkü geçen Ramazan ayında tam 74,2 milyondan fazla tweet gönderildiğini söylemişti Twitter.