-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
UI Designer
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%95)
Merhaba arkadaşlar , bu aralar fotoğraf çekimlerine merak sardım kendime bir profesyonel fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum bu konuda bilgisi olan arkadşalar yardımcı olabilirmi Nikon düşünüyorum genellikle Bütçe fln öğrenci bütçesi :rolleyes:
Jiber
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Net fiyat / model bilgim olmamasa bile ortalama 1000tl civarında profesyonel makinalar.
Berk
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Seçkin, fotoğrafçılığa başlarken ilk olarak D90, 450D gibi profesyonel fotoğraf makineleri ile başlarsan işe tam olarak odaklanamazsın. İlk olarak 150-200 Tl'lik bir fotoğraf makinesi ile başla. Bu fotoğraf makinesi ile kadrajlarını ve eksiklerini görürsün. Zaten bir yere geldiğin zamn o makinenin sana yetmeyeceğini anlarsın. Bunla beraber gider bir tane profesyonel makine alırsın. Şuan bir fotoğraf makinen olmadan sadece merakla başladığın için küçük makineyle başla. Kadrajlar nasıl ayarlanır?, Fazla ışık için ne yapmamalıyım? gibi soruları o makine ile çözersin. Bu fotoğraflarınıda internetteki profesyonel fotoğraflarla karşılaştırdığın zaman kendi eksikliklerinide görebilirsin. Bunlara ayrı olarak internette bir çok fotoğrafları araştır ve gör. Kadrajları test et, ışıklara dikkat et, zoomlara bak. Bu konularda kendini geliştir.
Ozzkan
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar düştüğüm hataya düşmeyin fotoğrafçılığa yeni başlıyorum dslr-like makina yani yarı prof makina) almayın.Direk Canon 600D gibi modeller ile başlamanızı öneriyorum.Ben 1100TL ye Nikon P100 almıştım geçen sene şimdi 600 TL istiyorum dönüp bakan yok :(
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İki ay önce detaylı bi araştırma yapıp kız arkadaşıma Nikon d3100 aldık. Daha önce hiç slr makine tecrübesi olmamasına rağmen hiç zorlanmadı. İşini fazlasıyla görüyor makine. Sana tavsiyem hangi makineyi alacağına karar verdikten sonra sahibinden, gittigidiyor tarzı sitelerden ilanları kovala. Biz 18-55 lensi ile beraber 1200 liraya aldık. 3 haftalık ürün, batarya poşetini bile biz açtık. Faturası vs. her şeyi tam. Elden alırken bi Teknosa çalışanına da kontrol ettirdim. Adam almış, lensi ile uyum sağlamadığı için satmak zorunda kalmış. Bunun gibi örnekler çok. Bazı kişiler ise indirimleri kovalıyor. 1600 liralık ürün 1250 liraya düşmüş, gidip alıyor ticaret için. 1-2 hafta sonra indirim bitiyor 1350-1400 liradan açıyor ilanını. Yok ben sıfır alacağım dersen fotografium.com'dan almanı tavsiye ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
UI Designer
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%95)
Technicmanın dediği gibi makineye ben çok büyük bir rakam şuanlık vermek istemiyorum lensini vs. bunları daha bilmezken profesyonel yada fiyatı yüksek bir makine almak hata olmazmı sizce?
Berk
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bana göre hata olur. Kendin yeni olduğunu sölüyorsun bu dahada hatalı bir hareket olur. Biraz kendini geliştirdikten sonra D3100 gibi makinelere geçersin. Çünkü artık şuan makineyi alıpta sadece hava atmak için çekim yapanlar var. Mert hocam lafım sana değil yanlış anlama. Sen onlardan olma, en iyisi ol. Güzel fotoğraflar çek ki bir anın olsun.