wmaraci reklam
tr.link

E-Ticaret Siteleri için En İyi 8 SEO İpucu - #SEOamk

3 Mesajlar 8.947 Okunma
acebozum
tr.link

nightundertaker nightundertaker SEO Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek SEO Uzmanı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** H**
  • Mesajlar 71
  • Beğeniler 31 / 26
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar, SEOamk.com'da E-ticaret SEO ile ilgili yazı yayınlamıştım, burada paylaşmak istedim :)

Kaynak: http://seoamk.com/e-ticaret-siteleri-icin-en-iyi-8-seo-stratejisi/



Son zamanlarda e-ticaret site sahiplerinin sayısı hızla artmaya başladı. Ancak ne yazık ki Google sıralamasında yükselmek pek kolay değil, rekabet oldukça fazla. Eğer e-ticaret sitesi sahibi iseniz veya ileride böyle bir site kurmak istiyorsanız o zaman SEO tekniklerini bilmeden asla Google sıralamasında yükselemezsiniz.

Bu yüzden sizin için bu kılavuzu hazırladım. Bu içerik e-ticaret sitenizi Google’da yükseltmek için yararlı taktiksel önerileri sunuyor.

Son günlerde ilk sayfaya yükselmek yeterli değildir. İlk sıraya yükselmeniz lazım.

2011 senesinde Search Engine Watch’ın araştırmasına göre “ilk sıraya yükselmiş sitelerin ortalama tıklama oranının %36,4; ikinci sıradaki ise tıklama oranının 12,5%; ve üçüncü sıradakinin tıklama oranının da 9,5%” olduğunu açıkladı.

Eğer size uygun güçlü SEO stratejiniz yoksa marka gösterimi konusunda, tıklamalarda ve satış konularında kaybedersiniz.

E-ticaret sitenizi nasıl yükseltmeniz gerektiğini öğrenmek ister misiniz? Bu adım-adım kılavuzu okuyun ve SEO’dan anlayan iş sahibi veya pazarlamacı olma yolunda olacaksınız.

Bölüm 1: Araştırma

Herhangi SEO işine (site içi veya site dışı) başlamadan önce, araştırma ile başlamanız lazım – anahtar kelime araştırması ve rakip araştırması.

Neden?

Araştırma SEO’nun en önemli parçasıdır. Yanlış anahtar kelimeleri hedeflemek düşük kaliteli trafik ve az sayıda dönüşümler işinizi mahvedebilir, ve herhangi bir işletme bunu istemez!

A: Anahtar Kelime Araştırması

Anahtar kelime araştırması yaparken odaklanmanız gereken 3 temel alan mevcut:

1. Anasayfanız ve ürün sayfalarınız için anahtar kelimeler bulmak

Web sitenizin en önemli sayfalarınızı optimize etmeye gelince, alâka düzeyini, arama hacmini ve sıralama zorluğunu dikkate almanız lazım.

Markanızla veya ürünlerinizle son derece ilgili ve aynı zamanda Google Anahtar Kelime Planlayıcı aracında arama hacmi yüksek olan anahtar kelimeleri öneririm.



Dikkat edin, aşırı yaygın veya aşırı rekabetli anahtar kelimeleri seçmenize gerek yok. Eğer yüksek rekabetli anahtar kelimeleri hedeflerseniz, yükselmek için epey zamanınızı alacaktır.

Örneğin, “ayakkabı” hakkında e-ticaret siteniz varsa, “ayakkabı”, “spor ayakkabı” veya “topuklu ayakkabı” gibi anahtar kelimelerine çalışma yapmamanız lazım, en azından bunun gibi rekabetli anahtar kelimelere daha sonra çalışma yapın, çünkü böyle kelimeleri arayanların satın alma oranı çok düşük, bunun sebebi ise insanlar böyle kelimeleri ararken sadece resimlere ve modellere bakmak için ararlar. Belki sitenizin günlük ziyaretçi sayısı 500-1000′i geçerse böyle rekabetli anahtar kelimelerde yükselmek için çalışmalar yapabilirsiniz, ancak bunun kolay olduğunu düşünmeyin, çünkü kocaman ayakkabı şirketleri geçmeniz zordur.

2. Anahtar kelimeleri blog konularında yerlerini belirleyin

Blog içerikler oluşturmak e-ticaret sitenizi ek anahtar kelimelerde yükselmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda blogunuzla uzun kuyruklu anahtar kelimelerden yararlanabilirsiniz.

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler nedir? Bunlar insanların çevrimiçinde bir şeyler bulmak için yaptığı özgün aramalardır. Bu uzun kuyruklu anahtar kelimeler birden fazla kelimeden oluşurlar.

Örneğin, eğer ayakkabı satıyorsanız “ayakkabı” kelimesinde yükselmek belki güzel fikir gibi gelebilir; ancak, verilere göre “ayakkabı” gibi popüler arama terimleri web üzerinden yapılan aramaların 30%’dan az olduğunu göstermektedir. Burada ise uzun kuyruklu anahtar kelimeler devreye giriyor.



Uzun kuyruklu anahtar kelimeler seçerken arama hacminin yüksek olduğundan ve düşük rekabetli olduğundan emin olun. Bunları yaptıktan sonra da son derece alâkalı, arama hacminin düşük olduğu anahtar kelimeleri hedefleyebilirsiniz.

Dikkat: Web sayfalarınızdan veya blog yazılarınızdan herhangi birini anahtar kelimelerle doldurmayın. Blog yazarken, insanların okumak ve paylaşmak istedikleri mükemmel içerik geliştirmeye odaklanın.

Esas olarak, her zaman insanlar için yazın ve arama motorları için optimize edin. Google algoritması mükemmel içerik oluşturan web siteleri ödüllendirir ve anahtar kelime spamı yapan siteleri ya da hile ve spam teknikleri ile yükselmeye çalışan siteleri cezalandırır.

3. Anahtar kelime cannibalization’dan (keyword cannibalization) kaçının

Aynı web sitenin birden fazla sayfası aynı anahtar kelimede yükselmeye çalışmasına “anahtar kelime cannibalization” (keyword cannibalization) denir.

Sorun ise bunun arama motorlarının kafasını karıştırması. Arama motorlarını, web sayfaların içinde belirli anahtar kelime için en önemli sayfayı seçmesini engellersiniz. Bu anahtar kelimeden gelen trafiği elde edebilmenizi zayıflatır.

Peki, bu ne anlama geliyor? Yani, web sitenizin önemli içeriklerinde daha önce kullandığınız ve odaklandığınız anahtar kelimeye yönelik başka bir içerik hazırlamamanız gerek.

Anahtar kelime cannibalization’dan kaçınmak için, web sitenizin her sayfasını yükselmek istediğiniz anahtar kelimeler ile bir tabloda listeleyin. Eğer anahtar kelime sütununu sınıflandırırsanız, aynı anahtar kelimelerin sayısı birden fazla olmaması lazım.

B: Rakip Araştırması

Anahtar kelime araştırması yaptıktan sonra, yolun yarısına geldiniz demektir! Şimdi ise rakip analizi yapmanın zamanı. Bunları dikkate almalısınız:

1. Önemli rakipleriniz hangi anahtar kelimeye yöneliyorlar?

Rakiplerinizin SEO stratejileri ile yükselmek istedikleri anahtar kelimeleri toplayın. Aynı zamanda onların Domain Otoritesi sizinkiden yüksek midir? Onların web sayfalarının Sayfa Otoritesi sizinkiden (Page Authority) yüksek midir?

Neyse ki, Moz bu konuda işimizi kolaylaştırmıştır. Bunun gibi bilgileri öğrenmek için ücretsiz Moz toolbar aracını tarayıcınıza kurabilirsiniz.

2. Rakipler nerden backlink alıyor?

Unutulmaması gereken en önemli şey de rakiplerinizin aldığı backlinkleri bir listede toplamak.

Bu listeye ulaşmak için Ahrefs.com veya MajesticSEO.com sitelerini kullanabilirsiniz. Ücretsiz üyelikleri de var ücretli üyelikleri de. Eğer projeniz gerçekten büyük ve en iyisini istiyorsanız, aynı zamanda buna yatıracak paranız varsa o zaman ücretli üye olabilirsiniz. Ben şahsen LinkResearchTools.com kullanıyorum, ilk 7 gün ücretsiz, ancak neredeyse tüm linkleri görebilir ve indirebilirsiniz.

3. Rakiplerinizin site yapısı nasıldır?

Rakiplerinizin site yapısına dikkat edin. Gezinti çubuğu nasıl? Bağlantı yapıları nasıl? E-ticaret siteleri bazı yapılara özellikle dikkat etmeleri lazımdır:

Belirli kategoride popüler ürünler

Benzer ürünler

En beğenilen ürünler

En son görüntülenmiş ürünler

Sektörünüzdeki en büyük şirketlerin site yapıları nasıl organize edildiği hakkında bir fikir edindikten sonra, aynı yoldan gitmeye, değişiklikler ile aynı rotayı takip etmeye ya da tamamen farklı yoldan gitmeye karar verebilirsiniz.

2011 yılında Moz’a göre “çoğu SEO uzmanları, site yapısının çok derininde gömülü sayfalar arama motorlarında görünür olmak için yeteri kadar backlink otoritesi alamadığını iddia ediyorlardı. Şüphesiz, içerikleri site yapısının üzerinde tanıtarak genel sıralamasını geliştirebilirsiniz.”

Bu yüzden, önemli rakiplerinizi derin gezinti (navigation) yapısında görürseniz, basitçe onlar gibi yapmamak lazım, çünkü onlar büyük marka.

4. Bir strateji açısından bakıldığında, web sitenizi nasıl farklılaştırabilirsiniz?

Bu soru az önce site yapısı hakkında anlattığımla yakında ilgilidir. Rakiplerinizden farklı olmak için ya da onlardan daha iyi olmak için web sitenize ne yapabilirsiniz? Gezinme yapısını geliştirebiliyor musunuz? Web sitenizi nasıl daha sosyal yapabilirsiniz? Eğer rakiplerinizde blog kısmı yoksa ekleyecek misiniz? Web sitenizi tüketicilere rakiplerinizden daha yararlı yapmak için yapılacakların listesini oluşturun.

Bölüm 2: Şu anki Sorunları Tanımlama

Anahtar kelime ve rakip araştırmanızı yaptıktan sonra, düzeltilmesi gereken sorunlar için sitenizi denetlemeye başlama zamanı. Denetim aşamasında odaklanmak için önerdiğimiz en önemli noktalar:

A: Hemen Sitenizin Hatalarını Bulun

Web sitenizin herhangi sorununu bulmak için Screaming Frog aracını kullanmanızı tavsiye ederim. Screaming Frog ücretsizdir ve sitenizin linklerini, resimlerini, CSS, script ve uygulamaları SEO açısından tarar. Daha sonra, size hataları, yönlendirmeleri, kopya sayfaları, eksik başlık etiketleri içeren verilerin özetini sunacaktır.

Hızlı bir şekilde düzeltmek isteyeceksiniz en önemli hatalar şunlardır:


  • Herhangi 404 sayfalarını mevcut içeriğe yönlendirme

  • 302 yönlendirmeleri 301 yönlendirmelerine değiştirme

  • Kopya içerikli sayfaları, başlık ve açıklama etiketlerini güncelleme



Screaming Frog, genel kullanılabilirliği, SEO’nuzu ve dönüşüm oranını geliştirmeniz için yukarıdaki ve diğer birçok site hatalarını bularak yardım edecektir.

B: Web Sitenizin Hızını Belirleyin

Şimdi ise web sitenin hızına odaklanma zamanı.

Ziyaretçiler yavaş açılan sitelerin yüklenmesini beklemez. Müşterileriniz daha hızlı siteyi bulmak için Google’a geri tıklayacaklardır, o siteler de muhtemelen rakipleriniz olacaktır!

Aslında, araştırmalara göre insanların 40%’ı üç saniyeden daha fazla açılan siteleri terk ediyorlar. Sitenizin yavaşlığı yüzünden müşteriler kaybetmeyin.

Bölüm 3: Site içi Optimizasyon

Site dışı arama motoru optimizasyonu (link inşası) önemli olduğu kadar, site içi optimizasyon da o kadar önemlidir.

Site içi optimizasyon konusunda dikkat etmeniz gereken 8 kural:


  • Anahtar Kelime Optimizasyonu

  • Site Yapısı

  • İç Linkleme

  • Kullanılabilirlik

  • Web Sitenin Mobil Versiyonu

  • Müşteri Yorumları

  • Zengin Snippet’lar (rich snippets)

  • Sosyal Medya Entegrasyonu



A: Anahtar Kelime Optimizasyonu

Bu kılavuzda daha önce belirtildiği gibi, sitenizde sayfalarınızı ve blog yazılarınızı anahtar kelime için optimize etmek istiyorsunuz. Bir sayfa optimize etmek için, anahtar kelimenin stratejik yerlerde yer aldığından emin olun:


  • Sayfa başlığı

  • Başlıklar

  • Alt başlıklar

  • Paragraft

  • Ürün açıklamaları

  • Resim dosyası ismi

  • Resim alt etiketleri

  • Başlık ve açıklama etiketleri

  • URL’ler



URL’leri oluştururken, bunların kullanıcı dostu olduğundan emin olun. Yani, URL’ler gerçek kelimeleri (anahtar kelimeniz) içermelidir, birçok sayı ve saçma sapanlardan oluşmamalı.

Ayrıca, başlık ve açıklama etiketleri de saçma sapan şeylerden veya anahtar kelime çöplüğünden oluşmamalı. Onlar reklam gibi gözükmelidir, çünkü tıklama oranınız (CTR) ne kadar yüksekse, Google sizi o kadar yüksek sonuçlarda yerleştirecektir. Mantıklı, değil mi?

B: Site Yapısı

Eğer sıfırdan web sitesi oluşturuyorsanız veya yeniden tasarlıyorsanız, bilgi mimarisi bir zorunluluktur. Site yapısı hakkında daha önce biraz anlattım, fakat konuyu daha detaylı olarak açıklayayım.

Bildiğiniz gibi, mükemmel yapı web sitenizin kullanılabilirliğini, sıralamalarını ve dönüşümlerini büyük ölçüde etkileyebilir. Ayrıca, doğru planlama ise gelecekte ürün yelpazesini genişletecektir.

Kullanılabilirliğe gelince, web sitenizin bilgi mimarisinin şemasını oluşturmak için LucidChart gibi bir araç kullanın.

Web sitenize düz yapı oluşturmaya odaklanın, yani anasayfanızdan ürün sayfasına gitmek için mümkün olduğunca az tıklama gerektiren tasarım oluşturun. Bu şekilde anasayfanızdan ürün sayfasına iç linkleme ile maksimum miktarda otorite akışı sağlanacaktır.



Daha sonra, başlangıçta yaptığınız anahtar kelime araştırmasından elde ettiğiniz bulguları ele alın, ve yapı temeliniz müşterilerinize ve arama motorlarına mantıklı bir yol sağlayan, anahtar kelimeleriniz üzerine olsun.

Örneğin, evcil hayvanlar için gıdalar satan e-ticaret siteniz var diyelim, sitenizin yapısı şöyle olabilir:



Elbette, bu örnekler oldukça basit, ve siteniz daha karışık olabilir.

C: İç Linkleme

Şimdi ise iç linkleme adımına geldik. Belki daha önce hiç duymamış olabilirsiniz, fakat bunun ne olduğunu bildiğinizden eminim. Sitenizde bir sayfadan diğer sayfaya link vermenize iç linkleme denir.

İç linkleme ile anahtar kelimelereniz için anchor text’inizi oluşturabilirsiniz, bu ise en iyi anahtar kelimelerinizde yükselmenizi sağlayacaktır.



İç linklemeye gelince, bunu biraz idareli kullanmanız lazım. Eğer tüm sayfalarınıza iç linkleme uygularsanız, Google şüpheli bir şeyler yapmaya çalıştığınızı düşünür. Google oldukça akıllıdır ve algoritma bunu hemen anlayacaktır. İç linklemeyi gereken yerlerde doğal bir şekilde kullanmalısınız.

Ayrıca, aynı anchor text için birçok link eklemeyin. Google dışarıdan gelen linklerin ve içerik linklerinin de çeşitliliğine bakar.

Son olarak da, web sitenizi tamamladıktan sonra, site haritası oluşturarak, sitenizi tamamıyla taraması ve her sayfanızı indekslemesi için site haritasını Google’a göndermeniz gerekecek.

D: Kullanılabilirlik

Kullanılabilirlik SEO için ve sitenizin ziyaretçilerini mutlu etmek için de çok önemlidir. Eğer e-ticaret sitenizin kullanılabilirliği mükemmel ise, müşterileriniz sitenizi tekrar tekrar ziyaret etmeye başlayacak.

Harika kullanıcı deneyimi, web sitenin kullanımı kolay, eğlenceli ve yararlı olduğu anlamına gelir. Harika kullanıcı deneyimi, ziyaretçileriniz sitede daha fazla zaman geçirmesi anlamına da gelir.

Eğer hosting, sunucu, yazılım ve benzeri hizmetleri satıyorsanız, o zaman canlı chat aracını kullanabilirsiniz. Bu dönüşüm oranını yükseltmeye yardımcı olur, ve SEO için oldukça önemli olan ziyaretçilerin sitede kalma süresini de arttırır.

E: Web Sitenin Mobil Versiyonu

Mobil pazarlamanın önemli hale geldiğini biliyor musunuz? Birçok insan sadece web’de değil, aynı zamanda mobil cihazlarda da alışveriş yapıyor, bu da demek oluyor ki sitenizin mobil versiyonunun olması oldukça önemlidir.

Birçok firmanın web sitelerinin mobil versiyonları ile ilgili sorunları var. Çünkü kopya içerik oluşturuyorlar, bu da SEO sorunlarını oluşturuyor ve Google algoritması faturayı kesiyor.

Esnek web site tasarımının ortaya çıkmasıyla, artık birçok site oluşturmadan herhangi bir cihazda (masaüstü, tablet, mobil) çalışan site kodlayabilirsiniz, ThemeForest’te bunun gibi temalar oldukça fazla. Bu e-ticaret siteleri için önemli gelişme.

F: Müşteri Yorumları

E-ticaret sitelerinde her ürün için müşteri yorumları çok önemlidir.

E-ticaret sitenize ürün hakkında yapılan yorumları ekleyerek sitenizin dönüşüm oranını 14-76% arttırabilirsiniz. Jupiter Research’e göre de müşteriler internet üzerinden alışveriş yapmadan önce 77%’si tüketici yorumlarını okuyorlar.

Ayrıca dönüşümler konusunda, müşteri yorumları SEO’nuza olumlu biçimde etki ediyor, çünkü daha çok yorum = daha çok içerikler, ve sık yorumlar = güncel içerikler, Google da zaten bunlara bayılıyor.

Daha fazla müşteri yorumları edinmek için WooThemes’in “Review for Discount” gibi ödüllendirme bazlı eklentileri kullanabilirsiniz.

G: Zengin Snippet’ler (Rich Snippets)

Eğer farkettiyseniz, artık Google arama sonuçları şu şekilde gözüküyor:



Ya da şu şekilde:



Bu gördükleriniz “zengin snippet’ler”dir ve bunlar web sitenin sıralamasına büyük etki ediyor.

Yazarlar, işletmeler ve kuruluşlar, kişiler, ürünler, yemek tarifleri, etkinlikler, müzik albümleri, yorumlar ve videolar için zengin snippet çeşitleri bulunmaktadır.

Rich snippet’ler insanların tıklamadan önce siteniz hakkında bilgi edinmesi için arama motorlara bildiren HTML kodlardır.

İnsanlar Google’da resimli sonuçlara tıklama olasılığı daha yüksektir ve bazıları da böylelikle müşteriye dönüşürler.

Sitenize rich snippet’ler eklemek için sayfalarınıza gereken kodları eklemelisiniz.

H: Sosyal Medya Entegrasyonu

Sosyal medyasız e-ticaret olmaz! Sosyal medya sinyalleri (topluluğunuzu büyütmek, müşterilerle bağlı kalmak, ve içeriklerinizi paylaşmak) SEO’nuza etki edecektir. Daha önce “Sosyal Medya’nın Yükselişi” hakkında hazırladığım infografiğe göz atabilirsiniz.

Sosyal medya sinyallerinizi arttırmak için ürün sayfalarınıza, blog yazılarınıza ve anasayfanıza sosyal medya butonları ekleyebilirsiniz.

Bölüm 4: Ayrıntılı Analiz

Site içi SEO’nuzu tamamladıktan sonra (kullanılabilirlik de dahil), test ve optimizasyon stratejisi uygulanmalıdır.

Bunları yapmalısınız:


  • Hangi anahtar kelimelerin yüksek dönüşümlü olduğunu görmek için analytics kullanın.

  • SEO stratejinize eklemek için yüksek dönüşümlü anahtar kelimeleri bulmak için PPC kampanyaları kullanın.

  • Tıklamaları arttırmak için başlıkları ve açıklamaları test edin.

  • Web trafiğinden dönüşümleri arttırmak için A/B testi uygulayın.



Bölüm 5: Blog İçerikler Ekleyin

Bölüm 1′de bahsettiğim gibi: Araştırma, anahtar kelime araştırması herhangi SEO stratejisi için çok önemlidir. Sitenizin her sayfası sadece bir anahtar kelimeye göre optimize edilirken, geriye pek çok önemli anahtar kelimeler kalıyor, bu kelimelerle de sitenizin sayfalarına çalışma yapılamaz.

Blog ile bu anahtar kelimelerde yükselebilirsiniz. Sitenizin önemli sayfalarına çalışma yapamadığınız anahtar kelimeler için sitenizin blog kısmında her içerik için o anahtar kelimeye göre optimize edebilirsiniz.

Web sitenizin sayfaları kadar, blog içeriklerinizin sayfaları da yüksek kaliteli ve kullanıcı-dostu olmalıdır. Yazar işe almak istiyorsanız, ona içeriklerin SEO’ya uygun şekilde nasıl hazırlandığını öğretmelisiniz.

Eğer blog içerikleriniz anahtar kelimeden doldurulmuşsa veya düşük kaliteli ise, müşterileriniz onları okumaz ve paylaşmak da istemez. Ayrıca, bildiğiniz gibi, Google anahtar kelime spamı yaparsanız sitenizi cezalandırır ve bir daha da sosyal sinyal puanları kazanamazsınız, aynı zamanda sıralamada da yükselemezsiniz.

Örneğin, e-ticaret sitenizde takı, mücevher satıyorsanız, blogunuzda nişan için en mükemmel pırlanta nasıl seçildiği veya yüzük için maliyet nasıl finanse edildiği hakkında veya yaratıcı romantik içerikler yayınlayabilirsiniz. Ve bu içerikleri aynı zamanda e-kitap veya kılavuz şeklinde de oluşturabilirsiniz.

Daha sonra bu e-kitabı veya kılavuzu müşteriler e-posta adreslerini girdikten sonra onlara hediye verebilirsiniz, böylece e-posta pazarlama yöntemi ile müşterilerinizi arttırabilirsiniz. Bunun hakkında daha önce hazırladığım içeriğe göz atmanızı öneririm: En İyi Şekilde e-Kitap Hazırlama ve E-posta Pazarlama Yöntemi
Sağlam test stratejisi sonuçlarınızı geliştirmeye yardımcı olacaktır.

Bölüm 6: Link İnşası

Link almak değil, yüksek kaliteli link kazanmaya odaklanmalısınız. Bununla ilgili daha önce hazırladığım infografiğe bakabilirsiniz: Link Almanın Ölümü ve Link Kazanmanın Dirilişi

Google sadece düşük kaliteli sitelerin size link verdiği için sitenize ceza kesmekle kalmıyor, aynı zamanda yönlendirme trafikleri işiniz için olumlu bir şey yapmıyorsa da ceza kesmektedir.

Sitelere baktığınızda o sitenin düşük otoriteli olduğunu anlarsınız, böyle siteler reklam çöplüğünden ibaret olur genelde, aynı zamanda içerikleri de kalitesiz olur. Sitenin domain otoritesini kontrol edebilirsiniz, 20 ve üstü puanlar kaliteli sitelerdir.

İçerik çiftlikleri (herkesten ve her konudan konuk yazıları kabul eden siteler) size genelde düşük kaliteli link sağlarlar. Forumlarda satılan PR’li paravan blog hizmetleri buna bir örnektir.

Bunun yerine, yüksek otoriteli sitelerden link kazanmaya odaklanın, bu sitelerde konuk yazarlığı yapın, ya da ücret karşılığında tanıtım yazıları alın. Webrazzi ve benzeri siteler genelde Türkiye’deki önemli e-ticaret gelişmeleri hakkında haberler yayınlıyor. Eğer projeniz büyükse doğal ve kaliteli linkleri kolayca kazanırsınız.

E-ticaret siteleri için en uygun link kaynakları:


  • Ürün yorumları (örn: yorumla.com)

  • Haber siteleri (***.net gibi forumlarda ücret karşılığında böyle hizmetler mevcut)

  • İlgili sitelerden tanıtım yazıları (dikkat: anahtar kelimeye link almaktan kaçının, yoksa sıralamda kaybolursunuz)

  • Mükemmel içerik (insanlar kendi bloglarında kaynak olarak bu içeriğe link verebilirler)



Backlink konusu epey uzundur, en azından bu içerikten daha uzundur :D Bu yüzden backlink kategorisindeki tüm içeriklere bakmanızı şiddetle tavsiye ederim: Backlink Alma Yöntemleri

Bölüm 7: Yerel İşletme İpuçları

Yerel işletme misiniz? Eğer sadece belirli yerlere ürün veya hizmet satıyorsanız (örneğin tuğla, harç gibi), sitenizde isminiz, tüm lokasyonlar için telefon numaralarınız yer aldığından emin olun.

Ayrıca, sitenizi önemli ve ilgili dizinlere, firma rehberlerine kaydedin. Anahtar kelime ve açıklama alanlarına lokasyon bazlı anahtar kelimelerinizi girin. (örneğin: izmir araba kiralama)

Google İş Dünyası Rehberine de işletmenizi kaydedin, işletmeniz için sayfa oluşturun, hakkında kısımları da kaliteli bir şekilde hazırlayın, birkaç içeriklerinizi ve resimler paylaşın, ve güncel tutun.

Bölüm 8: En iyi SEO Araçları

Sıralamanızı optimize etmek için kullanabileceğiniz birçok ücretli ve ücretsiz SEO araçları mevcut. Burdaki SEO araçları hakkında hazırladığım içeriğe göz atabilirsiniz.

Burada size en sevdiğim araçları anlatmak istiyorum:



Sonuç

SEO doğru yapıldığında, müşteriye dönüşebilecek kaliteli trafiğin arttığını görürsünüz.

Başlamadan önce şunu anlayın: SEO bir kerelik çalışma değildir. Google ve diğer önemli arama motorları kullanıcılar için en iyi sonuçları sunmak amacıyla sürekli algoritmalarını güncellerler. Yani, tüm algoritma güncellemelerinden haberdar olmalısınız ve stratejinizi bu algoritmalara göre geliştirirsiniz.

Elbette SEO için uzun zaman gerekir, fakat faydası buna değerdir, ve umarım ki bu kılavuz e-ticaret sitenizin satışlarını arttırmak için uygun SEO stratejinize yardımcı olacaktır!
Axe Grafik

kişi bu mesajı beğendi.

googleasistan
reklam

Tunahansenel Tunahansenel Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** Ş**
  • Mesajlar 128
  • Beğeniler 7 / 26
  • Ticaret 0, (%0)
Bilgi İçin Teşekkürler. :)
nightundertaker

kişi bu mesajı beğendi.

AltunelSeo AltunelSeo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Seo Danışmanlığı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 304
  • Beğeniler 199 / 89
  • Ticaret 19, (%84)
Bilgi için teşekkürler yararlı bir yazı olmuş :)
nightundertaker

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al