netbozum
tr.link

Akıllı telefon alırken SAR değerine bakıyor musunuz?

3 Mesajlar 750 Okunma
acebozum
tr.link

bugrahanisbakan bugrahanisbakan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Amasya
  • Ad Soyad B** İ**
  • Mesajlar 266
  • Beğeniler 59 / 108
  • Ticaret 6, (%100)
SAR mı? O da ne? Duydunuz mu yoksa ilk kez mi duyacaksını bilmiyorum ama bu değerin önemli olduğunu bilmenizi istiyorum.Specific Absorption Rate anlamına gelen bu değer başka bir ifadeyler mobil telefonların insan vücuduna yaydığı ve insan vücudunun bu radyo dalgalarını aldığı miktar diyebiliriz.Son zamanlarda hala da mobil telefonların insan sağlığına olan zararları konusunda büyük boyutlu araştırma ve çalışmalar yapılsada bu değerlere dikkat etmek bizim elimizde.ABD’deki FCC “Federal Communications Commission” ‘ın belirlediği en yüksek yasal değer 1.6 W/kg . Bu değerin üstündeki cihazların satışına izin vermiyorlar.Kullandığınız mobil cihazın sar değerini bu adresten inceleyebiliyorsunuz: http://www.fcc.gov/cgb/sar/ Şu şekilde bir yorum yapmak yanlış olur: İşte şu markanın sar değeri daha yüksek veya daha düşük… Çünkü her markanın çok yüksek ve düşük sar değerlerine sahip birçok telefonu var.Dolayısıyla bu değer markadan markaya değil cihazdan cihaza değişiyor.

Evet.Sağlığınız, sağlığımız bizim için önemli.Dolayısıyla akıllı telefon alırken tüm değerleri incelemek,araştırmak sizler içinde bizler içinde faydalı olacaktır.Mümkün olduğunca düşük sar değerine sahip cihazlar edinmek sağlığınız açısından,yaydığı radyasyon açısından daha iyi olacaktır.

NOT: Dikkatimi çeken şey Sony Ericsson serisinin telefonlarındaki sar değerlerinin yüksek olması.

KAYNAK: http://bugrahanisbakan.com

googleasistan
reklam

saltuntas saltuntas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek blog yazarlığı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 985
  • Beğeniler 42 / 391
  • Ticaret 92, (%99)
Bakıyorum fakat gene alırken hangisini alırsam alayım hoşuma giden telefonu alıyorum. Ve hoşuma giden telefonlar genelde sony olduğu için sağlığım için pekte sağlıklı bir karar almamış oluyorum.
bugrahanisbakan xFeyz

kişi bu mesajı beğendi.

bugrahanisbakan bugrahanisbakan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Amasya
  • Ad Soyad B** İ**
  • Mesajlar 266
  • Beğeniler 59 / 108
  • Ticaret 6, (%100)
Katılıyorum.SONY telefonlarda baskın bir kötülük.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al