lostyazilim
tr.link

Hisse senedi nasıl, nereden alınır?

3 Mesajlar 749 Okunma
acebozum
tr.link

Shrikeen Shrikeen Frontend Developer Kullanıcı
  • Üyelik 24.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Front End Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 2933
  • Beğeniler 745 / 744
  • Ticaret 60, (%100)
Merhaba arkadaşlar, 2 gündür aklımda bir dünya soru var. Ben diyelim ki Facebook'un hisse senedini almak istiyorum. Bunu nasıl ve nereden almalıyım. Sadece bilen kişiler cevaplarsa sevinirim.

wmaraci
reklam

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
İnternetten belirli aracı kurumlara üye oluyorsun. Web tabanlı bir uygulamayla yada bilgisayarına indireceğin bir programla hisse senetlerini takip ediyorsun. Yaptığım işlem başıma binde 2 gibi bir komisyon alınıyor. Bunun dışında almak istersen (para durumuna göre) IMKB'den brokerlar aracılığıyla işlem yaptırabilirsin. O da çok zenginlere zaten.
Hisse senetleri çeşit çeşit oluyor. Bazısı aldığın gibi satılırken bazısını satmak için 2 gün bekliyorsun. Aldığın hisse senetleri Takasbank'da senin adına bekletiliyor.

Ek Olarak: Ayrıca iyi bir şirket bulman çok önemli. Mesela İş Yatırım (İş Bankası) sistemleri çok yavaş. Tepki süresi çok geç. Sen kağıdı 300 TL'de görüp alıyorsun ama 10 dk sonra bir bbakıyorsun 303 TL'den almışsın. O yüzden ya sğlam firmalarla çalışacaksın. Ya da alıp satmıycam, alıp uzun vadede değerlendiricem dersen SPK denetiminde olan yasal bir şirketten iyi bir broker ile iş yapacaksın.
Ama günlük alıp satarım dersen de sabah 5 de kalkıp Brezilya borsasını takip etmen gerekyor. Çünkü Türkiye borsasıyla en paralel giden borsa orası.

flashoyun flashoyun Pagespeed Optimizator Kullanıcı
  • Üyelik 01.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Pagespeed Optimizator
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 925
  • Beğeniler 127 / 185
  • Ticaret 20, (%100)
sakın kardeşım ben uyarıyorum ben az çok bıldım halde en son 600-800 tl arası batırdım dahada gırmıyrum ama arkadaşın dedı gıbı alıp seksen sene beklrım dersen orasıda farklı çunk 1 hısse vr gnpvr mıfı neydı 1.5 yılda 1.14kusurlelrde 38tl lere çıktı bolede ola bılıyor az buçuk araştırıp al onerım ama bnm gıbı zarar etme ıhıtmalınde vr.sadece doğru hısseyı bul ve buyuk bankaların ozallıkle dışardan verlen tamınlere sakın ınanan ma onlar ellerınde kı hısse lerı sata bılmek ıçın atıyorum turcll all verıyolar fıyatıda az buçuk yuksek sevıyeden tutuyolar daha sonra ellerındekı hısseyı sana satıp o şırketten ayrılıyolar yanı anlıcan çok rısklı ole şırket ortağı olamak kolay deıl .:D:D:D:D:D:D:D:D

pdflawyer.blogspot.com 1 bağlantı reklamına tıkla 28 dolar kaz.....
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al