lostyazilim

Müzik Dinleme Sitesi | Sadece Rap

12 Mesajlar 1.269 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Holiqan Holiqan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 876
  • Beğeniler 211 / 116
  • Ticaret 10, (%100)
Merhaba ! Hiphophane.com alan adını uzun süredir nasıl değerlendiririm diye düşünüyordum. İlk başlarda sadece Hip Hop videolarından oluşan bir site açmayı düşündüm ama sunucu masrafları boyumu fazlasıyla aştı :) Sonra müzik sitesi yapmaya karar kıldım.

Sistem Fizy gibi fakat daha sade ve reklam alanları daha az olacak. Sistem zaten youtube üzerinden arama sonuçlarına göre müzikleri çekiyor ve Sanatçının biyografisi, şarkı sözleri, ve şarkıyı indirme linkini otomatik oluşturuyor. Bu açıdan script çok güzel ve birkaç düzeltme ile gerçekten mükemmel olacağını düşünüyorum.

Size sorularım ise şunlar;

1-) Hiç bir şarkıyı sunucuda tutmayacağımız fakat yinede telif hakkı ihlali olmuş olur mu?
2-) Sistem arama sonuçlarına dayalı yani siz bir sanatçıyı aradığınız zaman sanatçı hakkında bir sayfa açılıyor ve burada sanatçı bilgileri, albümleri filan yer alıyor yani script üzerinde birkaç düzenlemeden sonra her şey kendiliğinden gelişecek. Bunun ilk etapta seo açısından zararı çok olur mu?
3-) Sizce bu tarz projelerin ne gibi zorlukları olur yada tutma ihtimali sizce ne kadar yüksek?

wmaraci
reklam

baranos baranos WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Journalist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 1621
  • Beğeniler 419 / 197
  • Ticaret 5, (%80)
Sunucunuzda barındırmadığınız için kaynak belirtirseniz telif hakkı sorunuyla karşılaşmazsınız, ancak bu biraz dağıtıcının tutumuyla alaklı ben de akustik üzerine bir platform kurdum akustik.tv

KDOGAN KDOGAN Burada 13 Yıl Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)
Hiçbir şarkıyı sunucuda tutmasanız bile telif hakkı ihlali oluyor fakat bu işinde incelikleri mevcuttur.

Sektörün içinde olan biri olarak söylüyorum SEO'yu kendiniz yapamayacaksanız zorlukları çok diyebilirim.

İçerik özgün olmazsa SEO açısından zararı çok olur.

Sadece ciddi anlamda etkili, sağlam bir SEO çalışmasıyla tutturabilirsiniz.
baranos

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Journalist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 1621
  • Beğeniler 419 / 197
  • Ticaret 5, (%80)

KDOGAN adlı üyeden alıntı

Hiçbir şarkıyı sunucuda tutmasanız bile telif hakkı ihlali oluyor fakat bu işinde incelikleri mevcuttur.

Sektörün içinde olan biri olarak söylüyorum SEO'yu kendiniz yapamayacaksanız zorlukları çok diyebilirim.

İçerik özgün olmazsa SEO açısından zararı çok olur.

Sadece ciddi anlamda etkili, sağlam bir SEO çalışmasıyla tutturabilirsiniz.

Telif hakkı şarkıyı dağıtan taraftan değişiklik gösterir mesela Joyturk akustik telif talep etmez çünkü eğitim amaçlı yapılmış bir organizasyondur ayrı özgün derken neyi kastettiniz anlayamadım?

wmaraci
wmaraci

KDOGAN KDOGAN Burada 13 Yıl Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

baranos adlı üyeden alıntı

Telif hakkı şarkıyı dağıtan taraftan değişiklik gösterir mesela Joyturk akustik telif talep etmez çünkü eğitim amaçlı yapılmış bir organizasyondur ayrı özgün derken neyi kastettiniz anlayamadım?

Arkadaşın çalışma yapacağı alan hiphop size değil arkadaşa yazdım ben onu, hiphop alanında çalışma yapacağını konuda belirttiği için. Siz neden üstünüze alındınız anlamadım hocam?

Sizin sorunuza gelirsek;

Sistem arama sonuçlarına dayalı yani siz bir sanatçıyı aradığınız zaman sanatçı hakkında bir sayfa açılıyor ve burada sanatçı bilgileri, albümleri filan yer alıyor

Burada direk bilgileri çekmekten bahsetmiş konuyu açan arkadaş. Özgünlükten kastım budur. Özgün olmadığı için SEO açısından tabiki de zararlıdır diye bunun için dedim.

İyi forumlar, iyi çalışmalar...
baranos

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Journalist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 1621
  • Beğeniler 419 / 197
  • Ticaret 5, (%80)

KDOGAN adlı üyeden alıntı

Arkadaşın çalışma yapacağı alan hiphop size değil arkadaşa yazdım ben onu, hiphop alanında çalışma yapacağını konuda belirttiği için. Siz neden üstünüze alındınız anlamadım hocam?

Sizin sorunuza gelirsek;

Burada direk bilgileri çekmekten bahsetmiş konuyu açan arkadaş. Özgünlükten kastım budur. Özgün olmadığı için SEO açısından tabiki de zararlıdır diye bunun için dedim.

İyi forumlar, iyi çalışmalar...

Anladım, hocam direk çekmekten bahsediyor haklısınız, ben kavrayamadım, direk çekilince aynı olduğu için SEO sorunu oluyor tabiki.

ysnbulut ysnbulut Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Isparta
  • Ad Soyad Y** B**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 26 / 18
  • Ticaret 1, (%100)
@holigan o scripti çözebilmen için codeigniter bilmen lazım ki ben biraz kurcaladım ve bıraktım..

• Üyelik 03.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 876
  • Beğeniler 211 / 116
  • Ticaret 10, (%100)

ysnbulut adlı üyeden alıntı

@holigan o scripti çözebilmen için codeigniter bilmen lazım ki ben biraz kurcaladım ve bıraktım..

Hangi script hocam sizin dediğiniz?

ysnbulut ysnbulut Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Isparta
  • Ad Soyad Y** B**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 26 / 18
  • Ticaret 1, (%100)
codecayondaki kullandığın scripti diyorum http://codecanyon.net/item/youtube-music-engine/7490975

• Üyelik 03.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 876
  • Beğeniler 211 / 116
  • Ticaret 10, (%100)

Eyvallah hocam bir şekilde bilen birilerini bulacağız.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al