Merhaba ! Hiphophane.com alan adını uzun süredir nasıl değerlendiririm diye düşünüyordum. İlk başlarda sadece Hip Hop videolarından oluşan bir site açmayı düşündüm ama sunucu masrafları boyumu fazlasıyla aştı :) Sonra müzik sitesi yapmaya karar kıldım.
Sistem Fizy gibi fakat daha sade ve reklam alanları daha az olacak. Sistem zaten youtube üzerinden arama sonuçlarına göre müzikleri çekiyor ve Sanatçının biyografisi, şarkı sözleri, ve şarkıyı indirme linkini otomatik oluşturuyor. Bu açıdan script çok güzel ve birkaç düzeltme ile gerçekten mükemmel olacağını düşünüyorum.
Size sorularım ise şunlar;
1-) Hiç bir şarkıyı sunucuda tutmayacağımız fakat yinede telif hakkı ihlali olmuş olur mu?
2-) Sistem arama sonuçlarına dayalı yani siz bir sanatçıyı aradığınız zaman sanatçı hakkında bir sayfa açılıyor ve burada sanatçı bilgileri, albümleri filan yer alıyor yani script üzerinde birkaç düzenlemeden sonra her şey kendiliğinden gelişecek. Bunun ilk etapta seo açısından zararı çok olur mu?
3-) Sizce bu tarz projelerin ne gibi zorlukları olur yada tutma ihtimali sizce ne kadar yüksek?