sterk
boş kalsın olunca yazarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Atama bekliyor
-
-
Ad Soyad
C** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
her türlü takibinim olurum...
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
takip...
fikirkod.com: Teknoloji ve Mühendislik Blogu
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Amele V.2
-
-
Ad Soyad
Ş** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
eskiden beridir aklımda olan birşey bu hatta domain bile hala alınmamış
uç fikirlerini kesinlikle ücretsiz paylaşma
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Satış Müdürü
-
-
Ad Soyad
U** B**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Bütün mesajları okudum.
Biraz realist olalım. Bir insan oturup, sürekli harika fikirler üretemez. Böyle bir insan beyni tanımıyorum ben. Bir insana bağlı değil de, bir çok insanın fikir ürettiği bir platform olabilir belki. Ama şuna da emin olun, hiç kimse fikre para vermez. Bir fikrin harika olduğunu ve tutacağını nasıl ispatlayabilirsiniz ki?
Şöyle örneklendirelim: Whatsapp'ın kurucusu Facebook'a iş başvurusu yapmış ama kabul edilmemiş. Buna çok üzülmüş ve hatta Twitter hesabından da bu durumu paylaşmış. Sonra Whatsapp'ı kurmuş. Şimdi Whatsapp'ı Facebook satın aldı ve bu adam Facebook'a dolaylı da olsa ortak oldu. Bu adam Facebook tarafından işe alınsa, şu an hayatımızda Whatsapp olmayacaktı. Yada bu adam Facebook'a "Benim şöyle bir fikrim var, gelin yapalım." dese Facebook bunu da reddecekti ve hatta büyük ihtimalle adamı da vaz geçireceklerdi. Tutmaz bu proje diyeceklerdi. Tutacağına inanırlarsa da, adamı sepetleyip kendileri yapacaktı belki de.
Peki ya Youtube? Şu an kimde? Google'da. Tarihinde ne oldu? 2 arkadaş bir şekilde projelendirdiler bir yere getirdiler. Google o sıralarda Google Video ile uğraşıyordu. Elinde kocaman bir güç vardı ama Google Video bir türlü Youtube gibi olmadı. Baktı olmuyor, Youtube'u satın aldı. Bu adamlar Google'a gidip, "Bizim bir Youtube fikrimiz var" deselerdi ne olurdu? Google kesinlikle destek vermezdi. Google Videoyu ön plana çıkarırdı.
Örnekler çoğaltılabilir.
İşte bu sebeplerden, kimse fikre para vermez.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** Y**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
"Yada bu adam Facebook'a "Benim şöyle bir fikrim var, gelin yapalım." dese Facebook bunu da reddecekti ve hatta büyük ihtimalle adamı da vaz geçireceklerdi."
siz facebook ben watsappın sahibi durmundayız umarım anlatabildim.