DİKKAT ! Öncelikle yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerim olup , satış ortaklığına yeni başlayacak kişilere birer tavsiye niteliğindedir.Yazı yaklaşık 1400 kelimedir , içerisinde normalleri ile beraber 2 adet referans linki içerir.

------------------

Bu kavram ilk duyulduğundan bu güne kadar tonla şey yazılıp çizildi.Tonla forumlarda konular açıldı , videolar izlendi hatta seminer ve eğitimlere katılındı.Artık insanlar satış ortaklığı ile alaklı yazı makale okumaktan bıktılar.Fakat bugünkü yazımda ben bu olaya farklı bir açıdan bakacağım.

Dünya’da belki de internetten para kazanma sözcüğü en çok araştırılıp ta en az internetten para kazanabilen ülkelerden biri Türkiye’dir.Satış ortaklığı , Türkiye’de internet girişimciliğinin kanayan yarasıdır da diyebilirim.Peki neden durum böyle ? Bana göre , Türk Milleti olarak kolay yoldan başarıya ulaşma konusunda çok hevesliyiz.Bu nedenle hemen hemen tüm internet kullanıcıların çeyreği bu Affiliate Marketing olayını hayatlarında en az bir kez duyup belki de denemişlerdir bile.Bu çeyreğin de büyük bir çoğunluğu “yav internetten para mara kazanılmaz , hep yalan dolan bunlar” diyerek satış ortaklığı hayatına son vermiştir.Azınlığın bir kısmı da sessiz sedasız paraları cebe indirip yoluna devam etmiş , diğer kısmı da “ben şu tecrübelerimle bir eğitim seti , bir kitap çıkarayım , 3 5 te aldığım miktarları gösteren fotoğraf koyayım” deyip piyasaya farklı bir yönden daha girmişlerdir.

Öncelikle şunu anlamış olmamız lazım.”Evden para kazanma , internetten para kazanma” demek evde yatarak para kazanmak değildir.Her sektörde olduğu gibi internetten de elbette para kazanılır.Hatta gerçek hayatta kazanamayacağınız paraları bile kazanmanız mümkün.Fakat her sektörde olduğu gibi azim , istikrar ve emek olmadan , o anlattığım çeyreğin büyük bir kısmı ile aynı kaderi paylaşırsınız.Kazanan adam da çıkıp demez (eğitim seti , kitap v.s. pazarlamıyorsa) “yok arkadaş para kazanılıyor al bu da kanıtı” .Neden desin ki ? Adam zaten alttan alttan götürüyor dolarları , bir de bunun reklamını yapıp da nazar mı değdirecek.

Kısacası yazımın devamını okuyacaksanız , satış ortaklığı ile para kazanma olayının dışardan göründüğü kadar kolay olmadığını , sıkı bir çalışma ve azim gerektirdiğini unutmayın.3 -5 gün deneyip para kazanamayıp , işi bırakacaksanız boşuna bu yazının devamını okumakla vaktinizi harcamamanızı öneririm.

Türkiye’de Yapılan Satış Ortaklığı Çeşitleri

Türkiye’de son zamanlarda ürün ve hizmet satışı yapan şirketlerin , satış ortaklığı uygulamalarında büyük bir artış oldu.Çünkü şirketler , Türk insanını altın yumurtlayan tavuk olarak görmektedir.Şirketlerin düşüncesi şöyle ; “Türk insanı , kolay yoldan para kazanma konusunda çok hevesli.Hem işsizlikte var.100 kişi gelir bize satış ortağı olur.Ürünlerimizi satar hem de bedava ya reklamımızı yapmış oluruz.Zaten bu 100 kişinin 90′nın hevesi 2 3 haftaya biter.Bizde bir alt ödeme limiti koyarız.Hevesi biten adam zaten alt ödeme limitine de ulaşamamıştır.Bu adamların komisyonlarını cebe indiririz.Hem de bu 90 kişi ürünlerimizi de 3 5 satmış , reklamımızı da iyi kötü yapmış olurlar.Geri kalan 10 kişiye de ödeme yaparız artık.”.Biraz acımasızca oldu ama gerçekten işler böyle işliyor.

Peki bu şirketler genellikle ne gibi ürün ve hizmetleri için satış ortaklığı programı yapıyorlar ?

1- En fazla e-book ürünleri.Bunlarını başını çeken ise internetten para kazanma eğitim setleri.Gerçekten işini adam gibi yapan , bu işlere yeni başlayan kişilerin ufkunu açan eğitim setleri mevcut.Fakat geri kalan bir çoğu umut tacirliği yaparak sizin üzerinizden para kazanıyorlar.Dediğim gibi , millet olarak bu konuda hevesli olduğumuz için , ben görüyorum eğitim setini alıyorum , daha sonra orada satış ortaklığı v.b. yollarla para kazanma anlatılıyor.Daha sonra ben de satış ortağı oluyorum.Bu çember git gide büyüyor.Bir de bu işin titan olayı var.Şimdi hiç girmeyelim o konulara :)

Kendim satın almadım ama bu işlere yeni başlayacaksanız duyumlarım kadarıyla parasını en fazla hakeden GooMass™ eğitim setidir.Bu eğitim setini almadan satış ortaklığından para kazanamaz mısınız , elbette kazanırsınız.İnternette , şu anda okuduğunuz yazı gibi tonla kaynak var.Fakat bu eğitim seti hepsini belkide daha fazlasını bir araya getirerek , gerek video , gerek kitaplarla size internetten para kazanmanın inceliklerini baştan sona anlatıyormuş.Denemenizi tavsiye ederim.Hakkında olumsuz yorum pek duymadım .Fakat kendim de alıp denemedim.

GooMass eğitim setini ayrıntılı incelemek için Referanslı Linkime ya da Referanssız Linkime tıklayarak ürünün anasayfasına ulaşabilirsiniz.

2- Önde gelen e-ticaret sitelerinin satış ortaklığı programları.Gittigidiyor ,Markafoni , Trendyol v.b. gibi.Bu tip sitelerin satış ortaklığı için başvurursunuz , üyeliğiniz onaylanır.Size bir banner verirler.Bunu sitenize koyarak , ziyaretçileriniz bannera tıklayıp , her yaptığı alışveriş sonrası komisyon alırsınız.Buradaki ürün çeşitleriyse , satış ortağı olduğunuz site ne satıyorsa onunla sınırlıdır.

3- Dijital ürünler de en çok rağbet görenler arasında gösterebilirim.Bir yazılımın ve ya hizmet satışına , satış ortağı olarak komisyon kazanabilirsiniz.Kullandığınız antivirus programının , hostingin , domain firmasının resmi sitesinde bile , satış ortaklığı programı olabilir.Bu programa kaydolursunuz , size verecekleri referans link ile tanıtım yapar komisyon alırsınız.

4- Dropshipping dediğimiz olay.İlk olarak kendi nişinizi belirlersiniz.Sonra bir tedarikçi bulursunuz.Bir e-ticaret ya da benzeri site açar , bu ürünlerin pazarlamasını yaparsınız.

Türkiye’de affiliate marketing genelde hep bu ürün ve hizmetlerin etrafında döner.Genel de fiziksel ürüne pek rağbet gösterilmez fakat satışını yapan ve başarılı olanlar da mevcut.

Bu tip satış ortaklığı programına nasıl gireceğim diyorsanız okumaya devam edin.

En başında sizlere Xticaret’i önerebilirim.Türkiye’de işini hakkıyla yapan , ödemelerini eksiksiz gönderen ve benimde üyesi olduğum satış ortaklığı platformudur kendileri.Kullanımı gayet kolaydır ve telefonla da yardım alabilirsiniz.Yanlış hatırlamıyorsam ara sıra da eğitim seminerleri olmakta.Bunlara da katılarak deneyim kazanabilirsiniz.

Ürünler kısmında , satış ortağı olabileceğiniz ürünü belirleyip (satışına dair istatistikler mevcuttur) , tanıtımını yaparak para kazanabilirsiniz.

Xticaret’in resmi sitesine gitmek ve kayıt olmak için tıklayabilir (referans linki , normal link) , ya da Google’yi kullanabilirsiniz.

Xticaret dışında Gelir Ortakları , Zanox gibi programlarda adından söz ettiriyorlar.Bu saydığım siteler, herşeyin otomatikleştirildiği bir platformdur.Yani , ürün bulmakla zaman kaybetmezsiniz.Hiç birinden de güven sıkıntısı çekeceğinizi zannetmiyorum.Zanox ile bir süre çalıştım , Gelir Ortakları ile hiç çalışmadım ama bana sorarsınız 3′nün arasından Xticaret derim.İsterseniz de yukarıda bahsettiğim gibi , satış ortağı olacağınız firmayı kendiniz bulup programa katılabilirsiniz.Ayrıca çeşitli forumlarda , satış ortaklığı ilanları da mevcuttur.

Büyük Denizde Mi Boğulmak İstiyorsunuz ?

Size iki tane , birbirinden kaliteli satış ortaklığı platformu önerim olacak.Bunlardan biri Amazon Associates diğeri ise Clickbank‘tır.Bu platformlarda sadece İngilizce içerikli ürünler bulabilirsiniz.Amazon içerisinde fiziksel ürünleri de barındırdığı gibi dijital ürünleri de barındırır.Zaten Dünya çapında tanınmış bir alışveriş sitesidir.Clickbank ise çoğunluğu yine dijital olmak üzere , gerçekten komisyon oranları çok yüksek olan bir platformdur.

Eğer İngilizcenize ve uluslararası pazarlama kabiliyetinize güveniyorsanız , Clickbank , ya da ben konu komşuma da ürün satarım , yurdum insanın isteklerini biliyor ve karşımda da muhatap bulmak istiyorum diyorsanız Xticaret’i size önerebilirim.Unutmadan , Clickbank üyeliği ücretsiz , Xticaret üyeliği bir defaya mahsus 20 TL’dir.

Satış ortaklığı platformlarını , popüler ürün çeşitlerini tanıdık.Şimdi gelelim nasıl satış yapacağınıza .

  • İlk olarak satmayı düşündüğünüz ürünün analizini yapacaksınız.Kendinize şu soruları sorun ; İnsanların bu ürüne ihtiyacı var mı ? Ve bu ürüne ulaşmak için para harcarlar mı ? Bu soruların cevabı ülkeden ülkeye ve üründen ürüne göre değişebilir.Fakat emin olun özellikle ABD’de insanlar internetten alışveriş yapmayı çok seviyorlar.Bunu iyi analiz edin.Ürünün satım grafiğini inceleyin.Düşüşte değilse satış ortağı olun.

  • En önemlisi satış ortağı olduğunuz ürüne sizin de ihtiyaç duymanızdır.Bu demek oluyor ki , fotoğrafçılığa ilginiz varsa bir fotoğraf makinesi markasına satış ortağı olarak onun hakkında müşterilerinize daha iyi bilgi verebilir ve yaptığınız işten zevk alırsınız.

  • Ürünü seçtikten sonra karşımızda iki yol var.Birincisi organik yöntemlerle satışını yapmak , ikincisi reklam vermek.Yani 3 koyup 33 almak.Benim tavsiyem ikisini aynı anda yürütmenizdir.Organik yöntemler için , uluslararası çalışacaksanız iyi bir İngilizceye ve SEO bilgisine sahip olmanız gereklidir.Satışa başlamanız biraz uzun süreçlidir.SEO’nun ne anlama geldiğini bilmiyorsanız “Arama Motoru Optimizasyonu” bölümünü ziyaret edebilirsiniz.İkincisi ise Adwords , Facebook v.b. reklam platformlarını kullarak ürünün tanıtımını yapmaktır.Bunun için maliyet gerekebilir.

  • Bana göre de en önemlisi List Building dediğimiz olay.İster organik ister paid yolla tanıtım yapın, list building olmazsa olmazdır.List Building kısaca e-mail pazarlaması için oluşturacağımız , nişinize ait email listesidir.Ürüne ait siteniz varsa , buraya bir email aboneliği formu koyabilirsiniz.İnsanların da abone olması için , bir kaç şey sunabilirsiniz.(ücretsiz e-kitap v.b.)Bu listeyi oluşturduktan sonra artık işler daha da kolaylaşacak.Pazarladığınız ürünleri toplu mail olarak müşterilerinize gönderebilirsiniz.Tabi sürekli satış mailleri değil , bilgilendirici mailler de göndererek güven kazanabilirsiniz.Hatta bir afilli landing sayfası ile de bunu destekleyebilirsiniz.

  • Bir de vur kaç yönteminden bahsedeyim.Yanlış anlaşılmasın , bu herhangi bir düzenbazlık yöntemi değildir.Burada yapacağınız iyi huylu spamdır.İlgili nişin Facebook sayfalarına ,Youtube videolarına , blog sitelerine , Twitter hashtaglerine ürünün kısa bir tanıtımını yaparak linkinizi bırakabilirsiniz.Site açıp , ilk günden link alımlarına başlayabilirsiniz.Tavsiye ettiğim bir yol değildir fakat kısa vadede kazanır ve düşüşe geçtiniz mi herşeye tekrar başlarsınız.Bazı satış ortaklığı platformlarının da bununla ilgili kesin kuralları vardır.Lütfen bunu da göz önünde bulundurun.Yoksa hesabınızdan olabilirsiniz.

  • Son olarak kullanacağınız üslup ta çok önemlidir.En iyi reklam , tavsiye yoluyla yapılandır.Bu yüzden ürünün tanıtımını yaparken bunu göz önünde bulundurun.Örneğin, bu yazıyı okurken , kendim kullanıp beğendiğim (GooMass hariç) , size de tavsiye ettiğim ürünlerin referans linklerini paylaştım.(bunlara tıklayarak işlem yapanlara teşekkür ederim) . Sizde bu yolu seçin.Gerçekten satış ortağı olduğunuz ürün kaliteli mi ? ya da siz memnun kaldınız mı ? Eğer cevabınız evet se , gönül rahatlığı ile tanıtımını yapın.Bu sayede insanlar haklı olarak size daha çok güveneceklerdir.Hem de etik bir davranış sergilemiş olursunuz.



Lafı çok uzattım farkındayım , fakat inanın daha derinlere insek sayfalarca yazılabilecek şeyler var.Bu yazımda sizlere Türkiye’de satış ortaklığının durumunu , kısaca nerden ve nasıl başlamanız gerektiğiniz anlattım.Size afilli çek fotoğrafları da göstermedim.Umut tacirliğine gerek yok.Adam koymuş oraya $10.000 çek.Ben bilemem gerçekten kazanıyor mu kazanmıyor mu.Ben sadece kendi kazandığımı bilirim ve size bunu aktarırım.Kısaca her şey sizde bitiyor.Her sektörde olduğu gibi kazancınızın miktarı belirleyecek olan sizsiniz.Bunun için emek vermeli , tembel olmamalı ve kararlı olmalısınız.Zaten bu 1400 kelime olan yazımı buraya kadar eksiksiz okuduysanız , kendi adıma sizin satış ortaklığında başarılı olacağınıza inanıyorum.

Gelecek günlerde daha derinlere inip , bir kaç makale daha yayınlamayı düşünüyorum.Sorunuz varsa da konu altına yazabilir , tecrübelerim doğrultusunda size yardımcı olmaya çalışırım.Hepinize hayırlı kazançlar dilerim.