Ubuntu, Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Ubuntu, ücretsiz ve özgür bir işletim sistemidir. İlk sürümü 2004 yılında piyasa çıkmış ve hala yeni sürümleri 6 ayda bir ücretsiz şekilde sunulmaya devam ediliyor. Ubuntunun asıl amacı kullanıcının rahatça kullanabileceği, isteğine göre özelleştirebileceği, tamamen açık kaynaklı bir işletim sistemini oluşturmaktır.

Bana göre sade arayüzü ile gayet kullanışlı bir işletim sistemi. Özellikle açık kaynaklı olması Ubuntunun geliştirebilir olmasını kılıyor. Açık kaynak işletim sistemi olduğundan sizde sistemin nasıl çalışacağını öğrenmiş oluyorsunuz. Ubuntu işletim sistemini kendinize göre düzenleyebilir ve kendi işletim sistemini oluşturabilirsiniz.

Ubuntu, kurulum açısından diğer işletim sistemlerini geride bırakmıştır. Gayet hızlı ve basit bir şekilde Ubuntuyu bilgisayara kurabilirsiniz. Eğer kendi işletim sistemi ile birlikte Ubuntuyu kurmak istiyorsanız diski Ubuntuyu kurabilirisiniz. Bunun için gerekli anlatımlar internette bulunmaktadır.

Kullanım açısından gayet kolay ve stabildir. Aşağıdaki görsellerle Ubuntunun nasıl bir işletim sistemi olduğunu kendiniz anlayacaksınızdır.

KAYNAK: http://www.benli.us/2014/07/ubuntu-nedir-isletim-sistemi.html