Çoğumuz blog/site işine yelteniriz.Sonucunu pek düşünmeyiz.Aslında çoğumuzun tek bir amacı var çok ziyaretçimizin olması…

Bütün fikirleri deneriz fakat olmaz.3-5 ziyaretçi gelir.Bazı bloglara bakarsınız günde sizin blogunuza girenin 3 katı kadar yorum geliyor.Kendi kendimize düşünürüz.Acaba nerede yanlış yapıyoruz?

Aslında yanlış yaptığımız bir yer var. ‘’Farklı Olmamak!’’ Bir blog,site için en önemli şey farklılıktır.Özellikle başlık kısmının farklı olması gerekir.Bu sayede google sizi en baş sıralara çabucak alacaktır.Eğer yaratıcı bir blogunuz yoksa normal herkeste olan bir blog ise sizi kurtaracak en önemli etken başlıkların farklılığıdır.

Peki Nasıl Farklı Bir Başlık Bulacağız?
Evet.Geldik en zor kısıma.Yapabileceğiniz ufak şeyler var.Eğer yeni bir şey yaptıysanız zaman kaybetmeden yazmalısınız.Fakat herkeste olan blogsa şu adımları izleyebilirsiniz.
1-)İlk önce o konuyla ilgili siz nasıl araştırmalar yapardınız hepsini not edin.O konuyla ilgili bir sürü soru yöntemi olabilir.

2-)O konuyla ilgili tüm araştırabilecek başlıkları düşündükten sonra hepsini tek tek googleda araştırın.

3-)Arasından o konuyla ilgili az sonuç çıkan ve de çoğu kişinin araştırabileceği bir cümle ya da kelimeyi belirledikten sonra ona benzer ya da aynı şekilde blogunuzun başlık kısmına yazabilirsiniz. 
Hep başlıktan bahsettik aslında içerik kısmını da iyi benimsemek lazım.İstediğim başlığı kimse almamış. Ne güzel en baş sıralara hemen çıkacağım diye maalesef bir şey yok.İçerik kısmına da özen göstermelisiniz.Birazda içerik kısmından bahsedelim.
1-) Okuyucuya ilk satırda bir merak duygusu uyandırmalısınız.İşte ilk satırı okuyup da merak eden kişi yazının hepsini okur.Hatta blogunuzdan diğer makaleleri de inceler.
2-) Makalelerinizin özgün olması gerektiğini zaten biliyorsunuz.Her defasında aynı vurgu size defalarca yapılıyor.Özgün olun fakat kendinize ait bir üslubunuz olması gerekir.Bütün yazılarınızda kendi üslubunuzu kullanmalısınız.Eminim çoğumuz başka bir siteden bakıp o tarzda çevirip kendi bloguna ekler.Kesinlikle bu hataya düşmeyin.Çoğu kişi böyle yapar ve okuyucular artık aynı üsluptan sıkılırlar.
3-) Her makalenizde en az bir fotoğraf olmalı.Bu fotoğraf bilindik hemen araştırıp googleda ilk çıkan türden olmamalı.Araştırabildiğiniz kadar araştırın alt sıralara da bakmalısınız.Hepsini derledikten sonra size en uygun olan fotoğrafları seçebilirsiniz.Aynı zamanda fotoğraf yerleşiminizde iyi olmalı.Alt alta fotoğrafları hiçbir okuyucu görmek istemez.

Bütün bunları yaptınız sıra geldi etiket kısmına.Etiket ‘’seo’’ açısından falan bayağı önemli bir durum çoğumuz için ne kadar önemsiz dursa da etiket kısmı çok önemlidir.Gelin beraber makalemizi etiketlerken dikkat etmemiz gereken noktalara bakalım.
1-)Etiket fazla olmamalı.Google açısından bu durum hoş karşılanmayabilir.Zaten blogger tabanlı kullanıyorsanız 240 karakterden fazla kullanamıyorsunuz.
2-)Etiket kısmını makalenizle alakalı olsun.Siz gidip de maymun makalesine fil etiketini koyarsanız sonucu siz düşünün 
3-)Etiket kısmını başlık olarak düşünmelisiniz.Size önceki maddelerde bahsettiğim başlık derleme ve bir tanesini seçme de diğer derleyip topladıklarınızı etiketleyebilirsiniz.

BÜTÜN BUNLARI YAPTIKTAN SONRA GERİYE KALAN TEK ŞEY SABRETMEK.  BAŞARIYA ULAŞACAKSINIZ.

KAYNAK:Benim acemilik zamanımda yazdığım bir makaleydi. :) Umarım işinize yarar. www.5kategori.com