İnternetten kazanç sağlama yöntemlerinden en keyifli olanlardan bir tanesi de makale yazmaktır. Ürün veya hizmet üreten firmaların tanıtımlarından tutunda kişisel görüşlerinizi, özgün bilgi ve becerinizi yazarak ifade edebileceğiniz ve bunları yaparken kazanç sağlayabileceğiniz bir para kazanma yöntemidir.

Bloglarına, web sitelerine, içerik sağlamak isteyen bireyler ve firmalar, ürün ve hizmetlerinin satışını ve pazarlama faaliyetlerini arttırmak isteyen firmalar tarafından özgün makalelere ihtiyaç duymaktadır. Bu firma veya bireylere çeşitli forum ve paylaşım sitelerinden bireysel olarak makale pazarlarına ulaşabilirsiniz ya da bu konuda firmalar ve yazarlar arasında aracı olan web sitelerinde firmalarda çalışabilirsiniz. Makale yazarlığından sağlanılan kazançlar genellikle kelime başına olmaktadır. Örneğin 100 kelime = 1 TL gibi küçük bir fiyat sistemi mevcuttur. Bir çok işletmenin, firmanın ve web sitesinin makale yazarlarından beklentilerinden biri de yazılan makalelerin özgün olmasıdır.

Özgün makale yazmak için bir gazeteci, bir yazar, bir şair olmanız gerekmemektedir. Türkçe ve yazım kurallarına biraz özen gösterilmeli ve yazılarda kişinin kendi görüşü ve söylemi yer almalıdır. Örneğin hiç tanımadığınız bilmediğiniz bir e ticaret sitesi hakkında makale yazmanız gerekiyor. E ticaret sitesinin ilgili tanıtım yazısı olduğunu kabul edelim. Tanıtım yazısında örneğin şöyle bir cümle yer alıyor. “ürünlerimiz kalite ve güvenlik unsurlarından asla taviz vermemektedir”. Bu cümleden yola çıkarak makalenizde şöyle bahsedebilirsiniz “ …. E – ticaret firması ürünlerindeki kalite ve güvenlik etmenlerine çok önem vermektedir.”

Makale yazmak ilk başlarda biraz sözcüklerle oynama becerisi gerektirse de makale konusu hakkında bir bilginiz yok ve biraz ataletli davranıyorsanız ilk aşamalarda bu durum biraz sıkcı olabilir. Yazılacak makale konusunda herhangi bir kaynak yoksa sizin sözel üretimleriniz gerekiyorsa makale konusu hakkındaki biraz bilgi araştırması yaparak, “ Makalede bahsedilen konu yaşamınız da hiç yer aldı mı ? Makalenin konusu sizin hangi beklentileriniz ve ihtiyaçlarınıza hitap ediyor ? “ şeklinde pek çok ucu açık sorulara cevap vermeniz makaleyi tamamlamanıza yardımcı olacaktır.

Makale yazarak kazanç sağlamayı hedefleyen bireyler yine alternatif olarak makale yazarlığını A’ dan Z’ ye inceleyen, makale pazarlarından makale yazım tekniklerini ürün tanıtım yazıları yazmayı kapsayan eğitim kitapları, görsel ve dijital ürünleri tercih ediyor. Hal böyle olunca piyasa içerisinde pek çok umut vaat eden aslında hep bilinen cümleleri farklılaştırıp e kitap halinde insanlara kalitesiz ürünler sunan pek çok kişi ve kurumda oluyor.

Makale yazarak ek gelir sağlamayı düşünen pek çok birey bunu başarabilir ama nereden nasıl başlayacağını bilemez. Günümüzde gerekli gereksiz bir sürü bilgi bulunmaktadır. Bu noktada İhtiyaçlarınıza ve beklentilerinize göre makale yazarlığı yapmak istiyor ve doğru bir kaynak arıyorsanız Yazitör Starter dijital eğitim setini önerebilirim

Bir pazarlama önlisans mezunu ve Uluslararası Ticaret bölümünde lisans tamamlayan bir öğrenci olarak yer aldığım pek çok reklam, ürün tanıtım tasarımlarımda ve projelerimde çok faydasını gördüm. İlgilenen arkadaşlara tavsiye ederim.