lostyazilim
tr.link

Web Server Kurulumu İçin Yardım

12 Mesajlar 1.351 Okunma
lstbozum
tr.link

birz4man birz4man Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum Rize
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,

4 GB Ram (DDR3)
128 GB SSD HARD DİSK
HD GRAFİC 4000 EKRAN KARTI
2,40 GHZ İ5 İŞLEMCİ

Olan pc me Ubuntu Server kuruyorum. Sizce bu cihaz iş görür mü ? Günlük 2000 tekil ziyaretçi kaldırırmı ? Ve ubuntu server ı kurduktan sonra ne yapmalıyım ?

Web server kurduktan sonra wordpress ile yayın yapmayı planlıyorum yayını yapmayı planlıyorum .

wmaraci
reklam

salichomg salichomg WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Network Manager
  • Konum Bulgaristan
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 393
  • Beğeniler 18 / 41
  • Ticaret 0, (%0)
i5 islemci ev tipi bir islemcidir stabil calismaz ECC ramda takamazsin.
Sunucu icin XEON islemciye ve ECC rama ihtiyacin var bilgi kaybini onlemek icin raidde kullanabilirsin.
Grafik karti? sunucuda onun ne isi varki? linux ubuntuda grafik arayiz bile yok ne ise yarayacak o ekran karti?

Soruyosan calisirmi evet test fln icin calisir ama asla production site icin kullanilmamali.

AKDNZ AKDNZ #Sunucu Kurulumu Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)
İnternet alt yapınız ve bant genişliğiniz hakkında bilgi verir misiniz?

• Üyelik 09.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum Rize
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Bu Cihaz 2000 tekil kullanıcı kaldırmaz mı günlük düyorsun ?
Peki kaç kullanıcı kaldırır ?

salichomg adlı üyeden alıntı

i5 islemci ev tipi bir islemcidir stabil calismaz ECC ramda takamazsin.
Sunucu icin XEON islemciye ve ECC rama ihtiyacin var bilgi kaybini onlemek icin raidde kullanabilirsin.
Grafik karti? sunucuda onun ne isi varki? linux ubuntuda grafik arayiz bile yok ne ise yarayacak o ekran karti?

Soruyosan calisirmi evet test fln icin calisir ama asla production site icin kullanilmamali.

Ek Olarak: Türkcell fiber internet 75 gb adil kullanım kotalı 50 Mbps internet hızı var.

AKDNZ adlı üyeden alıntı

İnternet alt yapınız ve bant genişliğiniz hakkında bilgi verir misiniz?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 15.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Network Manager
  • Konum Bulgaristan
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 393
  • Beğeniler 18 / 41
  • Ticaret 0, (%0)

birz4man adlı üyeden alıntı

Bu Cihaz 2000 tekil kullanıcı kaldırmaz mı günlük düyorsun ?
Peki kaç kullanıcı kaldırır ?

2000 tekil degil 50,000 tekilde kaldirir ama o cihaz sunucu olmak icin yaratilmamis, yani veri tabaninda veri kaybi, bellek hatalarini onaramamayacak olmasi gibi bir suru gerekce var onun sunucu olarak kullanilmamasini gerektiren.
Sorun kaldirmakta degil sorun stabil calismakta o verdigin bilgiler bir ev bilgisayari oldugunu gosteriyor sunucular icin ozel server bilgisayarlari oluyor :)
Eger site kapansada sorun olmaz, veri kaybini veya bozulmasini onemsemiyorum ztn site ciddi degil diyorsan tabikide kullanabilirsin.
Ama yok diyosan ben ciddi site yapiyorum ev bilgisayarini sunucu olarak kullanmak cok sacma olur.
Ev bilgisayari stabil degildir her an cokebilir vb. ama sunucu bilgisayari cok stabildir bugun sal 360 gun hic dokunma 98% ihtimalle hic bir sorun yasamadan hala duzgun calistigini goreceksin.
AKDNZ

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 09.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum Rize
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Şimdi ben site kurucam ancak kurduğum site blog sitesi olucak . Evde benim pc 7-24 açık ve bir işe yarasın istiyorum. veri kaybını önlemek için bir sürü yazılım mevcut diye okudum ne kadar doğru yada ne kadar yanlış bilmiyorum ancak denemek istiyorum. Bu işleri eğer öğrenirsem ileride işime yaraya bilir.

• Üyelik 15.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Network Manager
  • Konum Bulgaristan
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 393
  • Beğeniler 18 / 41
  • Ticaret 0, (%0)
he birde evde colokasyonda degil yani.
Ev interneti sunucu barindirmak icin cok kotu bir platformdur cok sik kopmalar olur, ustelik sunucuya ddos gibi bir saldiri geldigi halde internet operatorun seni operatorden uzaklastirir ve birdaha abone olamazsin.
Cogu operatorde session limit vardir buda internetin cok hizli olmasina ragmen siteye girebilecek kisilerin sayisini limitler.
Internette routing nasil soyliyim baglanti bir yol uzerinden gider bunun icin tasarlanmis datacenterlarin interneti en dogru ve kisa yolu secmekte cok daha iyidir buda evden acacagin sitenin cok yavas calismasina, hatta bazi bolgelerden site tamamen kapaliymis gibi gorunmesine sebe olacaktir.

Elektirik kesintilerine fln hic girmiyorum
en az bir UPS ve 1 jenerator gerek
elektirik gittiginde UPS sunucuyu kisa bir sureligine ayakta tutacak o zmn icinde jeneratoru aktive ediceksin.
AKDNZ

kişi bu mesajı beğendi.

AKDNZ AKDNZ #Sunucu Kurulumu Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)
Ev ortamında web server barındırmanız söz konusu olamaz :) bir düşünün datacenter ler neden var? 7-24 açıkta olsa o işlemcinin yapısı bu iş için uygun değil, internet altyapınız yeterli değil ve en önemliside oluşabilecek her kesinti verilerinizi toz edecektir, bu konudaki programlar falan bir işe yaramaz. Öyle olsaydı veri merkezleri sizin bahsettiğiniz programları yüklerlerdi makinelere devasa elektrik dağıtım kanallarına masraf etmezlerdi.

• Üyelik 09.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum Rize
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Hmm enteresan bilgiler geliyor . Daha başka neleri bilmeliyim ? Neler yapabilirim ? Seçeneklerim neler ?

kelebek kelebek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Geliştirici
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 3142
  • Beğeniler 60 / 764
  • Ticaret 5, (%100)
Hocam düzgün bir sunucuya ihtiyacınız var. Her alet işine göre üretilmiştir sizin cihazınız o kadar fazla çalışmayı kaldıramaz. Sunucular 365 gün çalışmak için üretilmiş özel cihazlardır. DC olayına gelirsek evde barındırmak oldukça saçma olur öyle bir şey yapmak kolay olsaydı datacenterlara insanlar niye o kadar para döksün değil mi ? Size maddeler halinde bir kaç sorun söyleyeyim.

-İnternet konusunda ne kadar iyi olsa da herhangi kesintide siteniz gidecek. Saldırıda sağlayıcınız sizi abonelikten atar.

-Soğutma konusunda çok iyi olmanız gerek sürekli belli bir ısıda kalması gerek. Çok ısınırsa alet bozulma veya patlama riski var

-Enerji konusunda herhangi kesintide siteniz yine gider. UPS ve jenerator gerekecek size aldınız diyelim faturanız bayağı kabarık gelecektir.

Daha bir çok neden var. Bu nedenle bir host , VPS , VDS , sunucu kiralamanız sizin için daha mantıklı olacaktır.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al