lostyazilim
tr.link

E-ticaret siteleri için baştan sona Seo - Cryptosam & Rıfkı

6 Mesajlar 1.383 Okunma
lstbozum
tr.link

cryptosam cryptosam WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Seo ve web tasarım üzerine çal
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 81
  • Beğeniler 2 / 37
  • Ticaret 1, (%100)
Yazı 2800 kelime ve üstüdür. Okumaya ayıracağınız süreyi hesaplayarak yazımının ne derece sürdüğünü aşağı yukarı tahmin edebilirsiniz.

İki seçenecek var. Tek ürün satışı yapmak, ya da komple bir E-ticaret sitesi açmak. İkisinin arasındaki fark: Tek ürüne az parayla girip kısa sürede kazanırsınız, Komple E-ticarete harbiden sağlam paralar gerekir. Ben burada 2 yöntemi birbirinden ayırıp vereceğim.

1. Az param var. Tek ya da az ürün ile E-ticaret işine gireceğim.

Az ya da tek ürünlü E-ticaret sitesi için Hosting ve Domain seçimi

Domain hangi kategoride ürün satacaksanız o kelimeyi içerirse daha hızlı sonuç alırsınız bence. Yani siz planınızı kozmetik ürünleri üstüne yaptıysanız gidin ve Godaddy' den kozmetikbilmemnesi nokta com gibi bir domain kaydedin. (Godaddy kupon kodu olarak: iap199 bunu deneyin.) Paranız varsa Marka tescili varsa direk com tr alın affetmeyin. Ha benkalkar marka tesciline bilmem kaç lira bağlarmıyım sonu belirsiz bir iş için? Bağlamam. Bağlamayın gidin bir .com domain alın. (Kupon araştırın 1-2 dolara ilk yıl için kaydedebilirsiniz. Para konusunda artistlik yapmayın. 15 dolara alınan domainle 1 dolara kuponla kaydedilen domain aynı domain. 15$-1$= 14$ arada yenen kazık. Bu şekilde düşünün:D

Domaini kaydetmişseniz hosting almanız gerekiyor. Yeni başlıyorsanız ve tek siteniz olacaksa bence 5 dolarlık bir sunucuda başlayabilirsiniz. Hem kendinize özel bir sunucu olur, daha güvenli olur, hemde yönetim sizde olur.

Hosting ve domain tamamdır. Script ne olmalı?

Seçenek çok bu alanda. Ücretsiz şeyler arıyorsanız Opencarttan şaşmayın. Bu alanda güzel temalar var. Tema kısaca çok önemli. Örnek temalara Themeforest diye Googleden aratıp gidebileceğiniz siteden ulaşabilir, 50 doları geçmeyen bir para ile profesyonel bir tasarımı satınalabilirsiniz. Ne olursa olsun scripti kurarken acele etmeyin. Tam olarak Türkçe olsun. Müşteri gibi sitenize kaydolun kullanım kolaylığı olarak sitenizi inceleyin. İmkan varsa Paypal hariç Kredi kartı ile ödeme yöntemi ekleyin, taksit imkanı varsa Garanti vs gibi bankalar ile anlaşıp Sanal Pos alın derim.

Kısaca mantıken script Opencart oldu. Az bütçe ile Themeforestten bir tema aldınız. Paypalı ve Banka havalesi ile ödemeyide sitenize entegre ettiniz diyelim. (Sanal pos olmadanda satarsınız ama satılacak ürün popüler olmalı ve sitenizde cidden ucuz olmalı. Payu vs gibi Firma olmayı gerektirmeyen farklı pos şirketlerine bakabilirsiniz.)

Ara not: Adam gibi bir logonuz olmalı Paintten logo yapıp koymayın.Müşteri girdimi logonuza bakar ve güven olarak kararını verir. 2. bir önerim ise Netgsm diye aratıp ilgili firmadan 0850 bir numara alın. Bu numarayı ücretsiz alırsınız ve 05bilmem kaç gibi cep telefonu koymaktan daha pro gösterir sitenizi.

Siteyi kurdum. Gelelim Eticaret için Seo'ya.

Site içi Seo:

Title ve description değerleri, ürünlerin bilgileri ve title description değerleri, site içi optimize oldukça önemli. Bu noktada öncelikle ana sayfanızı eksiksiz tamamlayın.

Alttaki Sosyal Medya Hesaplarını Açın:

Facebook
Twitter
Pinterest
Google + Sayfası
Instagram
Tumblr
6sı hariç gerisi teferruat. Hiç zaman kaybetmeyin. Vakit nakittir. Sayfaları oluştururken aceleci olmayın. Spam yapmayın. Özenerek yapın biraz. Sıkın kendinizi. Bu açılan sosyal medya hesaplarını sitenize entegre edin. Yani sitenizde bunlar icon vs olarak görünüp ulaşılabilir olsun. Bu hesaplarda paylaşımların hepsi linkli olmasın. Trafik alınabilecek #konu gibi mevzuları kullanın ve popüler şeyler paylaşın zaman zaman. Kısaca Sosyal medya trafiği çok önemli. Parayla reklama bütçe yoksa, Sosyal medyaya emek olmalı ki birileri sitemize girip bir şeyler alsın.

Ürünlerinizi girmeye başlayın. Ürün girerken sadece tek kurala uyun: Bu ürün benim ana sayfam. Sitem sadece bu ürünün olduğu sayfadan ibaret şeklinde düşünün ve her ürüne farklı bir ana sayfa gibi yaklaşın. O derece açıklamaları vssi özgün olsun.

Varsayalımki demiştikya az sayıda ürün ile satışa girdiniz ve 5 adet ürün belirlediniz. 5 adet ürün için sayfaları oluşturun. Title ve description değerlerini tanımlayın ve müşteri gibi sayfaları gezin. Ürün siparişi verin kendi sitenizde. Kullanımı kolaymı inceleyin. gereksiz ne varsa temizleyin. E-ticarette başarının en büyük anahtarlarından biri bence sadelik. Kısaca gereksiz ne varsa silin atın. Temiz olsun siteniz.

Site içi yapılacak işlemler bunlar.

Site dışı Seo:

Eğer kadınlar için bir site iseniz size önerim 10 civarı kadınlara özel içerik üreten ana site görünümlü paravan site oluşturmanız. Kısaca gidin Ayseninblogunoktacom gibi gibi domainler kaydedin. Kadinlarabilgilernoktacom vs gibi. Bunlara ana site gibi özenip wordpressleri atın ve her biri için 10 ar adet 200 er kelime içerik üretin. (Gidin ***da 100 kelimesi 1-1.5 tlden yazdırın. 10 adet 200 kelime içerik demek : maximum 30 TL para demek. 10 adet site için totalde ilk etapta 300 TL yazı parası vermeniz demek bu. Bunun dışında 10 siteyi farklı iplere atacaksınız (bunun içinde seohosting nokta net nokta tr dikkat edin comtr değil önerdiğim firma)Seo hosting içinde ödeyeceğiniz rakam aylık 30-35 tl gibi bir ücret. 10 domaini godaddy den kuponla alırsanız onada 30-35 tl civarı bir para verirsiniz.

Burda kısaca 10 tane normal site görünümlü paravana ihtiyacınız var. Haryacaklarınız altta:

10 adet domain: 30-40 tl arası
10 hesap limitli seo hosting: 15 dolar: 35 tl/aylık
Her siteye 10 adet 200 kelime yazıx10: Toplam her siteye 2000 kelimeden 20.000 kelime yazı 1.5 tlden: 300 TL
Bir kere ödenecekler: 300 yazı+30-40 domain Aylık olanlar: Seo hostinge aylık 30-35 tl

Bu bahsettiğim şekilde 10 sitelik paravan ağınızı her bir domainin whois bilgileri farklı olarak ve paranoyak olarak kurun. Yani bişey olmaz mantığı ile çalışmayın. Seo konusunda hep paranoyak olun. Bu 10 site zamanla doğal olarak indexlensin. Sitenizdeki 5 adet ürüne ara ara bu sitelerden tanıtım yazısı olarak çıkışlar yapın. Bunu farklı günlere yayarak yapın. Bunun dışında da şu sıralar siz ne dersiniz bilmem ama özgün yazılar ile forum tanıtımına ağırlık verin. Girin 10-15 adet kaliteli foruma kaydolun ve sitenizin ürünlerini buralardan linkleyin.

Yani dış seo olarak: 10 adet paravanımız var bunun dışında da Sosyal medya hesaplarımızdan paylaşım yapıyoruz+Forum tanıtımını özgün yazılar ile abartmadan yapıyoruz. Bunun dışında ***dan tekil sitelerden tanıtım satışı yapanlarda haftalık 3-4 adet5-10 ar tllik sitelerden tanıtım yazıları alabilirsiniz. Bu tanıtımlarda şuna dikkat edin.Siteler ağ vesadece tanıtım amaçlı olmasın. Düz site olsun. Linklemelerde 4 adet alım yapılmışsa sitenoktacom yazın bu anahtara linkleyin, sitemize tıklayın yazın tıklayını linkleyin gibi. Ara ara anahtar kelimeyi ve alt sayfalarınızıda linkleyin. Linklemelerde genel kargaşa hakim olsun. Ne yaptığınızı kendinizde karıştırdığınız an, doğru yolda olduğunuz an demektir.

Ekstra: Bence sitenize özel blog. siteniz nokta com şeklinde blog adresiniz de olmalı. Bu blogdan yeni ürünleriniz hakkında doyurucu şeyler paylaşıp sitenizde ilgili ürüne linklemeler yapabilirsiniz. Buna da doğal görünümlü paravan gibi davranın kısaca.

Dış Seo'yu kısaca özet geçelim:

10 adet paravan görünümlü olmayan, icabında siteye özel sosyal medya hesapları açılmış site açılıyor.
Forum tanıtımı özgün yazılar ile abartılmadan yapılıyor. (Forum tanıtımının etkisinin oldukça iyi olduğunu düşünüyorum.)
Zaman zaman farklı sitelerden temiz ve alakalı olanlardan tanıtım yazıları alınıyor. (Özgün yazılarla ve fazla anahtar kelime linklenmeden)
Sosyal medya hesaplarımız tam oluyor ve spam yapılmıyor.
Mutlaka okuyun: Video backlink, pdf backlink gibi gibi bcklink çeşitliliği ve karmaşa sağlanıyor. Tekdüze olunmuyor. Backlink çeşitliliği sağlanıyor ve karmakarışık oluyor herşey. Şunu unutmayın. Yok şu linkleme kalitesiz buna gerek yok. Şu kaliteli komple bundan olsun derseniz doğal olmuş olmazsınız. İnsan gibi düşünün kardeşim. Hiç kusursuz, hatasız insan olur mu? Mantık bu botlarda. Hatasız kusursuz insanım diyen nasıl robot gibi yapay davranırsa siteler içinde aynı. Hatasız kusursuz site varsa doğal değildir. Komple dofollow linklere sahip bir sitenin olması olasılığı milyonda bilmemne ise bu site doğal değil der geçer botlar. Kısaca doğal olun. İcabında yorumlardanda backlink alın, forumlardanda, wikilerdende alın. Herşeyden alın ama azar azar alın. 3 - 5 olursa fayda 300 - 500 olursa zarar getirir size bunlar. Milletin yanıldığı nokta buralar.
E-ticaret sitemde sence Adwords kullanmalı mıyım Samet?

Öncelikle neden kullanmamalısın? Bu sana verilmiş bir imkan. 25 TL harca 100 TL biz hediye verelim diyor ilk kuponunda veya harcamanda adamlar. Neden böyle bir imkanı denemeyesin ki? Şundan: Bir kere reklama bulaşırsam artık sıralamam çıkmaz. Parayı bir kere verirsem ücretsiz şekilde sıralamalarda botlar beni yükseltmez vs gibi bir algı var milletimizde. Kardeşim doğru sayfaya doğru reklamı verirsen böyle bir şey yok. Aksine ben şu güne kadar hep + etki gördüm. Nasıl mı verdim reklamı? Reklam çıktığım sayfanın sosyal medya butonları tam oldu. Giren adam sitenin farklı noktalarını dolaştı ve site ile etkileşimde bulundu. Onun dikkatini çekecek ve etkileşime geçeceği, yorum yapacağı şeyler koydum E-ticarette. Kısaca reklamı verirsen adam boş boş girer sayfana çıkar giderse sıralamada düşüş yaşarsın belki. Düşüş yaşarsan şundan yaşarsın: Bu adamın bu yazısına şu kadar giriş var ama faydalı bulunmamış olmalı ki 300 kelime yazı standartta 3 dakikada okunacakken bu sayfayı ziyaret edenler 20 saniyede bu yazıdan ayrılmış. Bu yazı veya ürün demekki faydasız veya bu sayfa da yeterli bilgi yok. Sıralama -10 der 1. sayfa sonundan 2. sayfa sonuna gidersin vs:D Kısaca yazın tamsa Adwords gibi bir imkanı sonuna kadar değerlendirmelisin. Tek şart: reklamı açtığın sayfan tam olmalı, özenle hazırlanmış olmalı v gireni etkileyip sattırmalı kendisini.

Şu ana kadar yazımızda: Hostunuzu aldınız, scriptinizi kurdunuz, site içi işlemleri yaptınız, site dışı için paravanlarınızı kurdunuz, ilk reklamınızı verdiniz Adwordse. Gerisi artık inanın bana emeğe bakıyor. Bu 10 paravan artık sizin ekmek tekneniz. Onlara zaman zaman içerik girin. Ürün sayfalarınızı giderek geliştirin. Profesyonelleştirin. Adwordse yatırım yapıp geri dönüşüm aldıkça paraları harcamayın. Tekrar yatırım yapın. Döndürün kısaca parayı. Birde bakmışsınız günde 100 ürün çıkışı olan bir E-ticaret siteniz var.

2. Param çok. Çok ürün ile E-ticaret işine gireceğim.

Üstteki tekli ürün için olan her işlemi her bir kategorinize uygulamalısınız. Kısaca Kozmetik kategorisi sizin için az ürünlü eticaret sitesi olmalı. Kozmetik kategorisi için 10 paravan, Bahçe ürünleri için 10 paravan, Bilgisayar Ürünleri için 10 parava ile gider 10 farklı ana kategoriniz için totalde 100 civarı bir paravan ağa sahip olursunuz. Bunun dışında bu denli ürünü paravanlar ile çıkarmayı beklemek hata olur. Para varsa imkanda vardır. Marka değerinizi yükseltmeli ve bilinen bir Marka olmalısınız. Bunun içinde Adwords+Facebook reklamlarını çok iyi kullanmalısınız. Zaman zaman popüler haber sitelerine tanıtım yazısı şeklinde reklamlar vermenizde oldukça hoş etkiler yapacaktır. Ben olsaydım param olsaydı bunları uygulardım.

Kısaca:

Üstte tek ürünlü E-ticaret için ne varsa uygulayın.
Her ana kategorinize 10 adet paravan açın.
Adwords ve Facebook reklamlarını aktif kullanın.
Marka değerini yükseltin.
Haber sitelerine veya oldukça hit alınabilecek reklam modellerine yönelin.

İmla hatalarımız varsa affola. Umarım faydalanırsınız. Selametle.

Yazıdan argo tabirler çıkarılmıştır. Orjinalini okumak için: http://www.cryptosam.com/e-ticaret-siteleri-icin-seo-nasil-yapilir/
 

 

wmaraci
reklam

tont10 tont10 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad N** B**
  • Mesajlar 164
  • Beğeniler 11 / 8
  • Ticaret 8, (%100)
Cok akici ve doyurucu bir yazi. Her yazinizi bir cirpida okuyor ve her yazinizda yeni fikirler ediniyorum. Burada olmus olabilecek dogal seo calismasi aciklanmis. Guzel paylasimlariniz icin tesekkurler :)
 

 

roxorloopz roxorloopz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Specialist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 3
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Dış optimizasyonun genel hatlarını çizmişsiniz fakat e-ticaret siteleri için seo yapmak için birden fazla yetiye sahip olmanız gerekiyor. Bir ürünü satmak sattırmak sadece başarılı bir seo çalışmasıyla ne yazık ki sonuca erdirilemiyor. İnsan psikolojisini anlamak, profesyonel sosyal medya yönetimi, ekonomi bilgisi, user experience gibi yeteneklere de sahip olmak gerekiyor ki, bir ziyaretçiye ürünü satabilesiniz. E-ticaret için seo, asıl uzmanlığın belirlendiği nokta ve piyasada en iyi kazanan seo uzmanları bu alanda iş yapanlar. Elinize sağlık.
turkojen34

kişi bu mesajı beğendi.

abesle iştigal.

turkojen34 turkojen34 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 459 / 444
  • Ticaret 53, (%100)
Konu baya faydalı olmus teşekkürler
 

 

wmaraci
wmaraci

YazTurkiye YazTurkiye WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Bankacı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** L**
  • Mesajlar 741
  • Beğeniler 323 / 148
  • Ticaret 8, (%100)
Seo ya halen inanan var mı :)
 

 

ferdem23 ferdem23 WM Aracı
  • Üyelik 19.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Serbest meslek
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** E**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 8 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
teşekkürler. bayağı emek harcamışsın.
 

 

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al