Merhaba arkadaşlar bu yazımda,yazacaklarım aslında sadece kendi web sitemi geliştirirken gözlemlediğim şeylerden ibaret olacaktır yani bazı şeylerin doğruluğundan bende emin değilim.

1:Alexada yükselmek için toolbar kullan!

Alexa toolbar browserinize kurulan basit bir eklenti aslında,tek yaptığı bulunduğunuz sitenin alexa bilgilerini göstermesidir. aynı zamanda tollbarı kullandığınız her site Alexada daha hızlı yükselir ey müminler !

2:Alexa hakkında yazılar yaz!

Evet arkadaşlar Alexa hakkında yazacağınız özgün makalelerde alexada yükselmenize etki edecektir. aynı zamanda sitenizde alexaya ağit bir katagori oluşturmanızıda tavsiye ederim.

3:Alexa widget yerleştirin

Diğer insanları alexa widget kullanmaya teşvik edin. alexa rank aracını sitenize yerleştirerek bunu gerçekleştirebilirsiniz.

4:Eğer kodlayabiliyorsanız Kendi sisteminizi kendiniz kodlayın!

bundan emin değilim aslında. ama benim 1 ay önce açtığım web sitem alexada 566 bin sıralamaya kadar düşmüşse ve 1 yıllık siteler 10milyonlarda sürünüyorsa bu işte vardır sanırım bir iş! şöyle olabilir sıfırdan kodlanmış bir sistem yenidir,aynısından onlarca yüzlerce yoktur ozaman dikkat çeker dikkat çeken siteye daha çok kişi girer. daha çok hit alexada hızlı düşmek anlamına gelir. olabilir yani ben alexada hızlı düşüşümü buna bağlıyorum.

5:Webmaster forumlarında paylaşım yap.

WebMasterlar genellikle alexa toolbar kullanır yani sitenize baktıklarında otomatik olarak alexada yükselmenizi sağlarlar kısaca,webmaster forumlarında paylaşım yapın

Şimdilik bu kadar iyi günler :) ben burada yazanların hemen hemen hepsini yapıyorum 1ayda sıralamam şu şekilde.

Kaynak