lostyazilim
tr.link

Android Oyun Yapmak İstiyorum Ama Nereden Başlayacağımı Bilmiyorum

3 Mesajlar 706 Okunma
lstbozum
tr.link

EgeDizayn EgeDizayn WM Aracı Telefon Onaysız
  • Üyelik 27.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Analiz Teknisyeni
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad R** K**
  • Mesajlar 439
  • Beğeniler 58 / 46
  • Ticaret 42, (%98)
Öncelikle neden bu işlere girdiği belirtmek istiyorum.
Korona virüsü (covit 19) nedeniyle birçok işletme ya ücretsiz izin yada işten çıkarmalar yapıyor. Bende bu kurbanlardan biriyim yıllardır aklımda olan bir oyun projesi bulunmaktadır.
Ama iş güç çoluk çocuk derken aradan 10 yıl geçti.
Hazır boşta kalmışken bir şekilde biryerden başlamam gerektiğini düşündüm.
Artık zamanı geldi diye düşünüyorum, bir çok oyun nasıl yapılır, nereden başlanır video, forum ne varsa izledim ama oyunların hepsi 3d ben 3d yapmak istemiyorum ben browser oyunlar gibi oyunlar yapmak istiyorum. Ama android markette oyun bulunması gerekiyor.

Oyun detayları:

Oyunun ana temeli bir şahıs düşünün ve o sahıs'ın elinde 10bin tl para olsun bu para ile mesela 8bin tl ile bir işletme satn alsın bu işletme 3 kademeli bir işletme olacak işletme açılış fiyatı 1. seviye 8bin tek ürün satışı 2. seviye 15bin iki ürün satışı 3. seviye 20bin 3 ürün satışı yapabilecek. Tabi başlangıçta 10bin tl miz olduğu için 1. seviye işletme(Bakkal) alacağız 8bin tl geriye kalan 2bin tl ile bakkalda satabileceğimiz ürünler(sakız, kola, cips, ekmek, oyuncak) bu ürünlerin bir maliyeti olacak ve 2bin tl ye bu ürünlerden alıp bakkalımızda satışını yapacağız aldığımız ürün adet fiyatı bize 1 tl geliyorsa satış fiyatımız 100 kat arttırabileceğiz ilk etapta bu alımları sistem yapacak saatte en ucuz ürün satan bakkallardan belli miktar satın alacak atıyorum 1000 ürün alacak yada 10bin ürün alacak ortak bir alan da herkezin sattığı ürünler en ucuzdan pahalıya göre sıralanacak belli bir oranda alım yapacak tabi ürünü en ucuzdan satanda daha cok alacak pahalıya göre alım sayısı düşecek. Tabi bu arada online oyuncularda gelip sizden alışveriş yapabilecek( ilerleyen zamanlarda oyunun oyuncu sayısı arttığı zaman sistem alımları en aza düşürülecek hatta kaldırabilirizki piyasada faiş fiyatlar ortadan kalksın ve rekabet ortamı oluşsun.

10bin tl ile başladık dükkan aldık, ürün aldık ve sattık elimizde yine bir 10bin tl oldu ister 1. seviye yine dükkan alın isterseniz elinizdeki parayı biriktirip 15bin olunca 2. seviye dükkan alın bu tamamen oyuncuların ticari düşüncesine göre değişir.

Tekrar başa dönelim ve ilave eklemeler yapalım.

dükan aldık dükkanda sakız satacaz bize maliyeti 0.25 krş. bu maliyeti düşürmek için bir sakız fabrikası satın alabilmemiz bizim sakız maliyetini 0.17 kuruşlara düşürecek. Bu fiyat fabrikanın satış fiyatı tabi fabrikayı satın aldık. Dükkanımıza daha önce 0.35 krş. tan alıp 0.50 krş. a satıyorduk şimdi kendi fabrikamızdan 0.17 krş a alıp 0.50 kuruşa satıp adet kar oranımız arttı. Parayı bir cepten diğer cebe attık. Bu arada fabrika sakızı neden 0.17 kuruşa satıyor. Sakız üretmek için sakız hammaddesi alması gerekiyor. Üzerine kar koyacak ve 0.17 kuruşa hem biz hem sistem hemde diğer oyunculara satış yapacak. sakız hammaddesi de sakız ağacı tarlasından elde edilecek tarlamız olmadığı için hammaddeyi başkalarının sakız tarlasından satın almamız gerekecek. Atıyorum hammade 1 kg dan 1000 adet sakız çıkıyor. 1 kg hammadde fiyatı 100 tl bu nu alıp fabrikamızda işliyoruz, sonrasında 1. seviye fabrika 1 saatte 1000 2. seviye fabrika 1500 3. seviye fabrikada saatte 2k sakız üretecek tabi fabrikaların seviye kurulum fiyatları onad göre olacak. 1. seviye fabrikayı örnek alalım piyasadan 1 kg sakız hammaddesi aldık 100tl fabrikamızda 1 saatte 1000 sakız ürettik ve bunu bakkalımıza alıp (0.17krş) bakkalımızda satacağız bakkalımıza maliyeri 170tl oldu bakkalımızda bunu 0.50 krş'a satacağız. 500 tl miz oldu. Tabi bu bakkalımıza koyduk hemen satılmıyor aradan zaman geçiyor. Siz oyunda olmasanız bile bakkalınızda satışlar devam ediyor. Satın alanlar saatte bir sistem ürün fiyatına göre belirli bir miktar eğer fiyatınız piyasaya göre ucuzsa online olan diğer oyuncular. bu alımlar hem tarlanızdan hem fabrikanızdan hem bakkalınızdan devam edecek. bunu dahada ilerletebiliriz. mobilya mağazası avm ler oto galeriler beyaz eşya mağazaları, televizyon fabrikaları, bunlarda ilerleyen zamanlarda ilave edilebilir yalnız ilk etapta oyunu yayına almadan önce 3 seviye bakkal ve bu bakkallarda satılmak üzere en az 4 çeşit ürün ve bu ürünlerin imalatı ve bu ürünlerin hammadde üretimini hazırlamamız lazım.

Okuyupta bu tarz oyunları nasıl yapabileceğim ve nereden başlayabileceğim konusunda yardım edebilecek birilerini bulamayacağımı düşünüyorum belki bazılarınız bu fikri alıp kendileri hayata geçirecek. Hakkın küçüğü büyüğü olmaz hak haktır. Kul hakkı en büyüklerindendir. Oyunu ortakta yapabiliriz yapmak isteyenlerle.

Sağlıcakla kalın esenle kalın evde kalın

Örnek Oyun:

http://www.onlinekapitalizm.com/Kayit/2368

wmaraci
reklam

hakaco hakaco WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2020
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Özel Sektör / Yönetici
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad H** N**
  • Mesajlar 52
  • Beğeniler 61 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Uzun zamandan beri benimde kafamda yer alan bir sistem. Her ne kadar senaryolarımız farklı olsa da aynı şeyi istiyorum. Umarım birileri yol göstericimiz olur. :)

BRAGA BRAGA WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad R** Ç**
  • Mesajlar 248
  • Beğeniler 49 / 60
  • Ticaret 2, (%100)
freelancer dan profesyonel bir ekip ile yapmanızı tavsiye ederim. kendiniz yapmaya çalışsanız hem uzun zaman alır hem de sağlıklı bir proje olmaz bence. sadece görüşümü yazıyorum

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al