Merhaba. Bu sorular birçoğunuza çok basit gelecektir. Ama mobil uygulama yaptırma aşamasındayım. Öncesinde şu soruların cevabına ihtiyacım var:

1- Birden çok websitem var ve bunları bir VPS'te barındırıyorum. Peki ama mobil uygulamanın da bir yerde barınması gerekiyor mu? Öyleyse, örneğin bu VPS'imde barındırmam teknik olarak kolay bir iş midir?

2- Web sitelerim WordPress ve her şeyi (Yazı, resim ekleme vb.) Admin paneliyle kolayca yapıyorum. Peki ama yazdırdığım uygulamanın admin paneli nerede olacak? Yani örneğin WP için siteadi.com/wp-admin adresinden yönetici paneline ulaşabiliyorum. Uygulamama resim/yazı/duyuru eklemek istediğimde bunu nereden yapacağım?

3- Yine wordpress için eklenti kullanarak ya da single.php gibi dosyalarda düzenleme yaparak Adsense kodlarını kolayca yerleştiriyorum. Admob için de eklentiler var mı ya da bu kodları uygulamaya gömmek teknik olarak zor mu?

4- Bir adsense hesabım ve adwords hesabım var. Öyleyse, doğrudan ADMOB kullanmaya başlayabilir miyim? Admob için de, Adsense gibi bir başvuru ve onay süreci var mı?

5- Son olarak; uygulamayı yayımlatabilmek için İOS ve Play Store'da geliştirici hesabı açmam; yani ücret ödemem gerekecek. Hesap açmayı mı tavsiye edersiniz yoksa bir başka geliştirici hesabı sahibine cüzi miktar ödeme yaparak oradan yayımlatmayı mı?

Sorular basit görünse de, benim gibi, bu konuda teknik bilgisi sıfıra yakın olanlar için faydalı olacaktır.

Şimdiden teşekkür ederim.