Merhaba arkadaşlar;

Ücretsiz bir program ile HİÇ kodlama bilgisine ihtiyaç olmadan IOS, Android, Windows Phone 8, Web, hatta ve hatta Masaüstü oyun yapılabilir mi ?

Cevap EVET !

Aranızda bilenler muhakkak vardır. Construct 2 isimli program ile bu dediklerimizin hepsi mümkün ve gerçekten hiçbir kod bilgisine ihtiyacınız yok.

ve en güzel yanı Program BEDAVA !

Ücretli sürümüne ileriki aşamada gerek duyacağınız bir program.

Birkaç gün üzerinde çalışır ve araştırma yaparsanız, dokunmatik ekranlar için, web ve masaüstü için mouse ve klavye ile çalışan HTML5 - 2D oyunlar yapabiliyorsunuz.

Örneğin aylar önce, hiç bilgim olmadan yaptığım ilk oyunumu şu adresten görebilirsiniz.

Daha sonrasında ise biraz araştırma yapıp şu oyunu yaptım.


Biz de, Türkçe kaynak olması açısından ve yaptığınız oyunları satabilmeniz açısından bir platform hazırlamak istedik. Bu isteğimizi, programın yapımcısı olan Scirra isimli şirket ile görüştük ve tüm izinlerimizi aldık. Yaklaşık 3 ay sürdü bu izinleri almamız ve siteyi açmamız.

Sonunda açabildik.

3 Adet profesyonel arkadaşımız aramıza kısa süre sonra katılacaklar. Gerçekten harika işler çıkartmış kişiler. Tüm sorularınızı ve sorunlarınızı yanıtlamaya çalışacağız.



Siz de aramıza katılarak hem Türkiye'deki oyun endüstrisine, hem bize, hem de kendi bilgi daarcığınıza katkıda bulunabilirsiniz.

Tabiki sadece oyun değil, öğretmen iseniz öğrencilerinize slayt, animasyon vb. etkinlikler oluşturabilirsiniz. Diğer iş sektörleri için de tüm animasyonları yapmak mümkün.

Sizin hayal gücünüze bağlı hepsi.


Kısa tanıtım videoları;

http://www.youtube.com/watch?v=Z0-RWcV5qRY

http://www.youtube.com/watch?v=r45t8CgSBeA