Herkese merhaba

Ortağımla birlikte çok ses getireceğini düşündüğümüz bir porejeyi hayata geçirmek için yola çıktık.
Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığımız bu projeyi son aylarda hayata geçirebileceğimiz gibi şekillendirdik ve gerekli kaynağı oluşturduk.
Bu süre zarfında çeşitli firmalardan site yapımı,seo hizmetleri ve dijital pazarlama gibi bir çok konuda fiyat aldık.
Firmalar büyük olduğundan gerek fiyat konusunda gerek zaman konusunda tabiri caizse burunlarından kıl aldırmadılar.
Aşağıya ben nasıl bir site yapmak istediğimizi,nasıl bir müşteri kitlemiz olacağını, ne kadar zamanım olduğunu numaralandırarak anlaşılır bir şekilde yazmaya çalışacağım.
Açık konuşmak gerekirse web sitesi, mobil uygulama konusunda 4-5 aydır yapmış olduğumuz araştırmalar sayesinde belirli seviyede bilgi sahibi olduk ama sitenin hitap edeceği kesim ve iş dalları konusunda çok iyi bilgi sahibiyiz.
Gerekirse işleyiş konusunda daha önce bu tarz bir sitelerde çalışmış kişileri ekibimize katacağız ya da danışmanlık hizmeti alacağız.

Şimdi sizlerden ricam; konusunda uzman,referans gösterebilecek üyelerin bana hangi işi aşağı yukarı ne kadar ücret karşılığında, ne kadar sürede yapabileceğinizi ve referanslarınızı pm ile göndermeniz olacak.Ekibiniz ya da şirketiniz varsa komple fiyatta verebilirsiniz.
Fiyat ve zaman gerekli doneleri gizli tutmam gerektiği için ne buradan nede pm den veremeyeceğimden,%10 %20 oynayabilir bunu anlayışla karşılarız.
Önümüzdeki haftasonu ortağımla son bir toplantı yapacağız ve bir karar verip projeye başlayacağız.
Eğer buradaki maliyet, fiyat aldığımız firmaların bize sunduğu maliyetten düşük olursa buradan bizlere fiyat verecek üyeler ile bu projeyi yapacağız. Projenin A dan Z ye 3-4 Ayda bitmesini istiyoruz.

Tarafların haklarını koruyabilmek adına Web sitesi,mobil uygulama için anlaşıldığı taktirde sözleşmeli olarak yaptırılacaktır.

1 -) Web Sitesi Yapımı : Php Tabanlı, seo dostu bir site istiyoruz.Üye olacak firmaların bilgilerini admin panelinden arama ve filitrelemeler ile raporlama yapabilmeliyiz,katagorize edip toplu bildirimler ve mesajlar yollayabilmeliyiz.Her üyenin kendine ait bir sayfası olacak, bu sayfadan belirli zaman dilimlerinde yapmış oldukları işleri görebilecekler.
Anasayfa haricinde 5 sayfa ve bu sayfalardan 3 ünde de 5 er alt sayfa olacak.Bu sayfalardan bir tanesi sahibindenin ilan sayfası gibi olacak.Ayrıca sitemizde canlı destekte olacak.

2 -) Mobil Uygulama : Web sitesi ile entegre hem android hem iphone kullanıcıları için bir mobil uygulama istiyoruz.

3 -) Admin Paneli : Web sitesinde oluşacak database i yorumlayabileceğimiz, verilen ilanları görüp onaylayıp yayına alabileceğimiz, mobil uygulama ve web ortamında kullanıcılara bildirim ve mesaj gönderebileceğimiz bir admin paneli istiyoruz.

4 -) Seo Hizmeti ve Dijital Pazarlama : Müşteri kitlemiz ; Tekstil, makina, otomativ,ahşap gibi bir çok sektördeki küçük ve orta ölçekli işletmeler. Bu firmalara Linkedin, Facebook,İnstagram,Google gibi mecralarda ulaşıp siteye yönlendirip üye yapmayı sağlamalıyız. Bunu için aylık olarak belirli bir bütçe ayrılacaktır.

5 -) Tanıtım hizmetleri : Sosyal medyada tanıtım için belirli periodlarda video ve yazı hazırlanması.


Ayrıca Site faaliyete geçtikten sonrada tam zamanlı ya da Frelance olarak;

Grafik Tasarımcı : Sitemizde,mobil uygulamamızda ve Sosyal medyalarda kullanılacak resimleri düzenleyecek,gerekirse banner tasarımı yapılacak.

Yazılımcı : Site ve mobil uygulama üzerinde gerekli geliştirmeleri ve değişiklikleri yapabilecek.

Veri Bilimci gibi dallarda da bizimle çalışacak arkadaşlara ihtiyacımız olacak.

Umarım bu yazı doğru insanlarla tanışmama vesile olur.

Herkese bol kazançlı,huzur dolu seneler ...