wmaraci reklam

MyBB Klavuzu [ Özgün Makalem ]

2 Mesajlar 1.315 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

Graphics6 Graphics6 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 440
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 8, (%100)
MYBB Klavuzu


Merhaba "MYBB Kullanım Klavuzu" adlı makalemi sizlere sunmaktan gurur duyuyorum,umarım beğenirsiniz.

KURULUM

Öncelikle MYBB'nin en son sürümünü indirmek sizin için daha iyidir.
( bkz. http://download.mybb.com.tr/ << MYBB Resmi Türkçe Destek Sitesi )

Dosyaları indiriniz ve FTP'de public_html içinde istediğiniz yere atınız. Ana dizine atarsanız, www.siteadiniz.com/install eğerki /forum dizinine veya başka bir dizine atarsanız, www.siteadiniz.com/forum/install burdan kurulumu yapabiliriz. Veritabanı ve gerekli bilgileri yazdığınız takdirde siteniz hazır olacaktır.

PANELLER

Admin KP;

İlk önce admin kp'den başlayalım,nedir peki bu admin kp? Sizinde anlayabileceğiniz gibi "Admin Kullanıcı Paneli". Öncelikle şunu söylemeliyimki,admin kp yi mybb'den anlamayan kimseye açmamalısınız,bu kişi en yakın arkadaşınız olsa bile. 1 Hatada site silinebilir. Dikkatli olalım. Gelelim Admin KP'nin içine.. Admin KP,üst kısımda bulunan; Başlangıç,Ayarlar,Forum Yönetimi,Üyeler & Gruplar,Temalar & Şablonlar,Araçlar & Bakım'dan oluşur. Sizlere bu bölümleri teker teker anlatacağım,dikkatli dinleyin (: .

* Başlangıç Bölümü; Burası Admin KP'yi açtığınızda karşınıza gelen ilk bölümdür. Bu bölümde hızlı erişimler bulunmaktadır. Plugin Yönetimi,Tema Yönetimi,Versiyon Kontrol bunlardan bir kaçıdır. Ayrıca bu bölümde Çevrimiçi olan adminleri görebilirsiniz.

* Ayarlar Bölümü; Kısacası bu bölümde forumumuzda aklınıza gelen nerdeyse herşeyi yapabiliyoruz. Eklenti Yönetimi,Forum Ayarları,Smileyler,Dil Yönetimi vs. hepsini bu bölümden ayarlayabiliyoruz. Oldukça kullanışlı ve basit bir bölümdür.

* Forum Yönetimi Bölümü; Buradan sitemizin belki en önemli kısmı olan kategori & forumlarımızı açabiliyoruz,düzenleyebiliyoruz. Ayrıca Forum Duyuruları bölümünede göz atın (; İşinize yarayabilir. İlerde sitenize duyuru eklersiniz ..

* Üyeler & Gruplar Bölümü; Buradan Üyeleri yasaklayabilir,yetki verebilir,yetki açabilir,yetkiliye kısıtlayabilir,yetkileri ayarlayabilir, kısacası forumunuzdaki insanlara erişebilirsiniz.

* Temalar & Şablonlar Bölümü; Bu bölümde sitenize eklemek istediğiniz temayı import edebilir ( .xml dosyasını ) , istediğiniz temayı ayarlayabilir,optimize edebilir ve tema seçebilirsiniz. Kısacası temanın kalbi bu bölüm.

* Araçlar & Bakım; Bu bölümde ise e-mail kayıtları,görev yöneticisi,moderatör & yönetici kayıtları,alan kullanımı,versiyon vs. gibi daha teknik durumlara erişebilirsiniz.

Admin KP Kısaca bukadar,kendinizi geliştirdiğiniz takdirde bunların hepsi size çok basit gelecektir. ( Zaten basit,merak etmeyin (: ) Şimdi gelelim MOD KP.

Mod KP;

Mod KP,yani moderatör kullanıcı paneli Admin KP'nin bir alt seviye bölümüdür,yani bütün ayarlara erişemezsiniz. Sitenizdeki Moderatörler bu bölüme erişebilir. Bu bölümden IP Adresi arayabilir,üyelerinize uyarı verebilir,üye yasaklayabilir ve hoşlanmadığınız üyelerin profillerini düzenleyebilirsiniz. Kullanışlı ve basit bir bölümdür moderatör kullanıcı paneli.

KP;
Bu bölümü bilmeyen yoktur heralde. vBulletin,smf vs. gibi nerdeyse bütün forum scriptlerinde olan Kullanıcı Paneli. Bu bölümden imzanızı,avatarınızı,bilgilerinizi ( e-mail,şifre vs. ) değiştirebilirsiniz. En basit panel.

OPTİMİZASYONLAR

Konuyu kilitleme,mesajları silme,konuyu taşıma,konuyu sabitleme vs. gibi ayarları;

* Forum'dan Sağ Alt Kısımdan. &
* Konu'dan Sağ Alt Kısımdan, yapabilirsiniz.

Gayet basitdir.

TEMA YÜKLEMEK

Öncelikle yüklemek istediğiniz temayı sizin versiyonunuza uyup,uymadığına dikkat ediniz. Bir tema seçiniz,(bkz. mybb.com.tr) temayı indiriniz. Temadaki .xml dosyasını admin kp'den Temalar & Şablonlar kısmından import ediniz. Ardından dosyanın içindeki images klasörünü FTP'deki images klasörünün içine atınız. Temanız hazır,hayırlı olsun. Gerekli ayarları vs. FTP'den veya Şablonlar kısmından halledebilirsiniz.

PLUGİN YÜKLEMEK

Yüklemek istediğiniz plugini indiriniz,tabiki versiyonu size uygun ise indiriniz. Daha sonra FTP'den /inc/plugins klasörünün içine atınız. Daha sonra ADMİN KP'den Ayarlar kısmından,Plugin Yönetimi bölümünden aktifleştiriniz. Plugin ayarlarını Ayarlar > Forum Ayarları bölümünden yapabilirsiniz.

Nasıl Kolay Dimi?
Evet arkadaşlar MYBB Bundan ibaret,aklınızda kalan her hangi soru için PM veya konu altına mesaj olarak yazabilirsiniz,sizler için uğraştım 1 kelime bile alıntı değildir. Sizler için yazdım,umarım yararlı olmuşumdur. Kolay gelsin,bir sonraki makalemde görüşmek üzere hoşçakalın!

İyi MYBB'lemeler :=)
 

 

wmaraci
reklam

teribogart teribogart tekstil Kullanıcı
  • Üyelik 24.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek tekstil
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** B**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 0 / 7
  • Ticaret 2, (%100)
teşekkürler
 

 

isfikirleri-girisimcilik.com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al