iremx adlı üyeden alıntı
Merhaba! Bu tür görsel problemler genelde CSS veya tema dosyalarıyla ilgili bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Opencart'ta genellikle şu adımları takip edebilirsin:
1. Önbelleği Temizlemek: Opencart arayüzünde sık sık önbellek temizleme gerekebiliyor. Admin paneline gidip Sistem > Ayarlar > Mağaza Seçeneği > Genel sekmesinden "Önbelleği Temizle" butonuna basıp dene bakalım bir şeyler değişiyor mu.
2. Dosya İzinlerini Kontrol Etmek: Tema veya CSS dosyalarının izinleri yanlış ayarlanmışsa sıkıntı yaratabilir. Dosyaların yazılabilir olduğundan emin ol.
3. Konsoldan Hata Mesajlarını Kontrol Etmek: Tarayıcıda geliştirici araçlarını açıp (genelde F12 ya da sağ tıklayıp "İncele" diyerek ulaşabilirsin) "Konsol" ve "Ağ" sekmesinde hata veren dosya veya mesajlar var mı bir bak.
4. Custom CSS veya Stil Dosyalarını Gözden Geçirmek: Eğer özel CSS eklediysen veya mevcut tema dosyalarını editlemişsen; yanlışlık olabilir, orayı kontrol et.
5. Varsayılan Tema Dosyalarını Geri Yüklemek: Eğer dosyalarda değişiklik yaptıysan ve hangi dosyada hata olduğunu bulamıyorsan orijinal dosyaları tekrar yüklemek iyi olabilir.
Sonuç alamazsan daha fazla detayla geri dön, bakar bir yolunu buluruz. Kolay gelsin! 😊
Öncelikle ilgi ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Tavsiyeleriniz tek tek inceledim herhangi bir hata görmedim. Catalog bölümünde görseller için bir kaç dosyada css lerde değişiklik yaptım tema nagörselde bir sorun yok.
admin bölümünde sadece login giriş görsellerde görünüm daha güzel olsun diye değişiklik yaptım. Yaptığım o değişiklikleride kaldırdım admindeki java ve css dosyalarını orjinal sürümden yeniden yükledim. ama malesef yine aynı değişiklik olmadı buton renkleri yok.
siteyi komple yedek alıp localhostta wampserverde kurdum bunda hata vermedi buton renkleri gayet normal göründü.
2.3.0.2 versiyon kullanıyordum herhangi bir sorun yoktu v3.0.2 ye geçtim bu sorun oluştu sanırım hosting ile alakalı uyumsuzluk olabilir.
zaten sipariş son adımındada siparişi tamamlamıyor mail göndermiyor. yaptımğım tüm değişik smtp mail ayarlarında hala hata veriyor hem siparişi tamamlamıyor hemde mail göndermiyor.
Tekrar teşekkür eder kolay gelsin. Rabbim işlerinizi rast gettirsin