Merhaba arkadaşlar sizlere bugün opencart 2.3.x versiyonlara ait sürümlerde geçerli versiyonlarda. Belirlediğimiz radiobutton seçeneklere atadığımız görsel resimlerimizi ürün detayda seçim esnasında ana resimde gösteren modifikasyonu inceleyeceğiz. Örneğin elimizde telefon aksesurları var bunlar telefon kılıfları olsun kırmızı mavi sarı vb gibi. Biz bunları ek resim yerine açılan üründetaydaki seçeklere atamak ve bu seçenekler değişince ana resimde gösterilmesini istiyorsak bu eklenti işimizi görecektir.




Opencart 2.3.x Radio Button Seçeneğe Göre Resim Değişmesi Kurulum Makalesi Ocmod Kurulumu

Sitemizden indirmiş olduğunuz arşiv dosyasındaki prodoptionaltimageswapzoom.ocmod.zip dosyasını ve lenszoom.ocmod.zip Dosyasını masa üstüne atalım , sitemizin admin bölümüne giriş yapalım, daha sonra eklentiler bölümünden eklenti kurulumuna giriş yapalım. Daha sonra gözat butonuna tıklayıp masa üstündeki ocmod.zip dosyalarını seçip eklentinin kurulmasını bekleyelim. Kurulum bittikten sonra modifikasyonun aktif olması için yine admin->eklentiler->modifikasyonlar kısmından yüklenen modifikasyonun solundaki checkbox kutusunu seçelim daha sonra üst kısmındaki yenile butonuna tıklayıp eklentiyi aktif ettikten sonra artık katalog kısmndan eklenen radio button seneçeklerdeki resimlerimiz ürün detayda başarılı bir şekilde gösterilecektir.


Önemli Not : yedek almadan veya localhostta kullanmadan faal sitenizde denemeyiniz.

Kaynak - Dosya İndir : e-ticaretdersleri


Bu arada videonun bir yerinde hata satırı gözüküyor onu göz ardı ediniz temiz ve bütün eklentileriyle birlikte tekrardan upload edilmiştir.