Herkese selam sizlere bu akşam opencart 2.3.x versiyonlarında geçerli sürümlerde Admin tarafından kurulan slideshow modulune ek olarak efekt eklemek için form ekelemej ve veritabanına da kayıt için gerekli modifikasyonunun kullanımını ve kurulumunu anlatacağız.


Opencart 2.3.x Slideshow Effect Modifikasyonu Nedir ?

Bilindiği gibi opencart default kurulumlarında birlikte gelen slide show modulunde ek olarak resim geçişlerini sağlayacak olan admin tarafındaki modul düzenleme sayfasına form birimlerini ekleyerek bu alanlarında veritabanına kayıt için tablolar oluşturarak. Admin den modul sayfasında girilen efektleri ziyaretçi tarafında modulde gösterimini sağlayarak düz geçişler yerine admin kontrollü olarak seçilen efektlerin gösterimi sağlanacaktır.

Opencart 2.3.x Slideshow Effect Modifikasyonu Kurulumu Nasıl ?

Sitemizden indirmiş olduğunuz arşiv dosyasındaki ocmod xml dosyasını masa üstüne çıkartıp, sitemizin admin bölümüne giriş yapalım, daha sonra eklentiler bölümünden eklenti kurulumuna giriş yapalım. Daha sonra gözat butonuna tıklayıp masa üstündeki ocmod xml dosyamızı seçip eklentinin kurulmasını bekleyelim. Kurulum bittikten sonra modifikasyonun aktif olması için yine admin->eklentiler->modifikasyonlar kısmından yüklenen modifikasyonun solundaki checkbox kutusunu seçelim daha sonra üst kısmındaki yenile butonuna tıklayıp eklentiyi aktif ettikten sonra artık hem admin tarafındaki slideshow modulundeki ekstara eklenen modul için efekt ayarları aktif olacaktır.



Kaynak : e-ticaretdersleri