Arkadaşlar bu tanıtım videosudur temize çekip kurulum olarakta eklenecektir.Videoda ekrem beye ithafen benden biraz daha bilgilidir diye dil şürtmesi oldu Bende çok bilgili üstadım ve öğretmenimdir. Ayrıca osman beye teşekkürler bu ikisinden daha çok öğreneceklerimiz var :=)))





Herkese merhaba arkadaşlar sizlere bugün opencart 2.x versiyonları için düzenlediğim bir modifikasyonu paylaşacağım. Bu mdifikasyonumuzda adminde afiiş kısmından tanımlamış oluğumuz bannerlarımızı kategorilerimizde gösterme amaçlıdır.Böylelikle her oluşturduğumuz kategorimizde isteğimie bağlı olarak ister banner ekleyebiliriz istersekte durumunu pasif yaparak sadece kategori özelliklerini kaydedebiliriz. Ayrıca kendisine aitoluşturulan tab sayaesinde ayrı bir kısımda düzenleme imkanı sunmaktadır.Katalog kısmında gösterimi ise slaytshow gösterimi gibidir, tabii isteğe görede kodlarında oynama yaparaktan farklı gösterimlerde sağlanabileceksiniz.

Opencart 2.x Her Bir Kategoriye Farklı Banner Eklemek Modifikasyonun Kurulumu

BU modifikasyon admin yönetimli olduğundan hem admn hemde katalog kısmında düzenlemeler yapacağız.Admin tarafından yeni alanlar ekleneceğinen model dosyasııda da müdahale eceğiz ve burada oluşturacağımız sql sorgulama sayesinde veritabanımızda alanlarda oluşturulmaktadır. Bundan ötürü işlemelere başlamadan önceya veritabanınızı yedekleyiniz yada localhost ta işlemyapınız.

İlk iş tpl dosysını düzenleyelim ve burada taboluşturarak banner ekleme kısmını farklıbir bölüme alalım.

Dosyamızı Açalım: admin/view/template/catalog

Bulalım :



  • Alt Satıra Ekleyelim :



  • Bulalım :