https://twig.sensiolabs.org/
Herkese merhaba bu gün opencart 3.0.0.1 versiyonunu inceledim. Bakalım neler değişmiş ne gibi yenilikler gelmiş. Ziyaretçi arayüzü görsel olarak pek değişmesede dosyalama sistemleri kodlama mantığı iyice harbiden baya baya değişti.
İlk Kısa İnceleme Ve Değişen Yapı
KOnuya şöyle başlayayım arkadarşlar artık opencart 3 e başlayanlar yeniler neysede eskilerartık eski sistemi ve kodlamayı tamamen unutun silin atın. Nasıl ne demek istiyor bu kişi diyenleri dıyar gibiyim. Artık opencart 3 versiyonları le mvc altyapı değişimi olacak ve kodlar biraz daha anlaşılması zor bi hal alacak gibi.
Adrs No Adrs Bu Ne Olaaki !! (Yeni dosya formatımız .twig)
Opencart'ta en çok sevdiğim işlerden biri olan modul / modifikasyon yükseltmeleridir. Yeni sistemi incelerken ve modul yüseltmesi yaparken anlayamadığım bir hata veriyordu. Tek anlaya bildiğim twig dosyasına ulaşamadığıydı. tpl php derken bu twig nedir diye düşündüm, php template ulaşım kodları aynı olmasına rağmen hata vermesi iyice merağımı arttırdı tabi. Dedim bir template dosya klasörüne gireyim örnek eskiden ltest.tpl diye düzenlediğimiz dosyamız giitmiş yerine latest.twig dosyası gelmiş. Tek değişen dosya türü olsa kodsal olarakta tamamen farklılaşmış. Artık o eski
1.3.x ten 2.3.x kadar olan tpl kod girdisi
3.0. ile gelen yeni kod girdisi
şimdiden twig dosyala kod sistemini öğrenmekte fayda var.
Kendi düşüncem : Akadaş eski sistem güzeldi bune ya pffff :(