Merhaba arkadaşlar bu akşam sîzlere opencart 3.x versiyonları için resimlere vvatermark ekleme modifikasyonunu inceleyeceğiz Bu Kurulum, ocmod ile yapılmaktadır. Gayet basit ve kullanışlı bir şekilde resimlerinize Watermark ekleyebileceksiniz.




Tüm Resimler İçin Watermark Ekleme Modifikasyonu Nedir?

Bu eklenti ile admin kontrollü olarak hangi alanlarda gösterilmesini istiyorsanız modüllerde olsun kategorilerde olsun ürün detayda olsun bu kısımdaki ayarlardan belirtilerek yine admin kontrollü resim seçilmeke ve seçilen resmin göstermek istediğimiz bölümdeki görselin neresinde gözükmesini istiyorsak pozisyon ve konumunu yine eklentinin kontrol sayfasından düzenleyebilmekteyiz. Sitemizde cache klasörüne vvatermark olarak eklenen resim beneklenmektedir.

Tüm Resimler İçin Watermark Ekleme Modifikasyonu Kurulumu?

1-)OCMOD Kurulumu


Sitemizden indirmiş olduğunuz arşiv dosyasındaki ocmod.zip dosyasını masa üstüne çıkartıp, sitemizin admin bölümüne giriş yapalım, daha sonra eklentiler bölümünden eklenti kurulumuna giriş yapalım. Daha sonra gözat butonuna tıklayıp masa üstündeki ocmod.zip dosyamızı seçip eklentinin kurulmasını bekleyelim. Kurulum bittikten sonra modifikasyonun aktif olması için yine admin->eklentiler->modifikasyonlar kısmından yüklenen modifikasyonun solundaki checkbox kutusunu seçelim daha sonra üst kısmındaki yenile butonuna tıklayıp eklentiyi aktif ettikten sonra Veri tabanına eklenecek olan toblolar oluşturulmuş ve modul dosyalarımız sitemize yüklenmiş olacaktır.

2-) Modul Kurulumu

Ocmod olarka eklentimizi kurduktan sonra sıra geldi modul ile gerekli ayarlarının yaplmasına. Bunun için sitemizin admin bölümüne giriş yapalım. Ardından da eklentiler ve moduller sayfasına girelim. Moduller sayfasındayken listemizde bulunan Watermark for OpenCart 3.x.x.x modulunu kuralım. Kurulum bittikten sonra modulun sağında bulunan düzenleme butonuna tıklayıp modulun ayarlar sayasına girelim. Ardında bu sayfada bizleri watermark için bazı ayarlar kısımları karşılamaktadır.Bu ayarlar watermark olarak eklenecek olan resim konum pozisyon ve görüntülenecek olan sayfa ve modulleri belirten formlar aracılığıyla ayarlarımızı girebileceğimiz kısımlar bulunmaktadır. Bu ayarları kendimize göre girip istediğimiz hangi bölüm ise belirttikten sonra artık watermark olarak eklediğimiz resimlerimiz yine belirlediğimiz alanlardaki resimlerimizde görüntülencektir.

KAYNAK | | İNDİR : E-TİCARETDERSLERİ