Merhaba arkadaşlar bugün sizlere opencartta genel versiyonlar tabiinde eklemiş olduğunuz ama sonradan kaldırmak istediğiniz modulleri tamamen hatasız bir şekilde sitenizden kaldırma konunusunu inceleyeceğiz.


.....::::: Videomuz :::::.....





Opencart Kullanılayan Modulleri Dosyaları Dahil Siteden Kaldırmak Nedir ?



Sitemize önceden hoşumuza giden ama sonradan gerek kalmayan yada istemediğimiz moduller hepimizin oldukça canını sıkmaktadır. Yeni kullanıcılar genellikle modul denerken istemediği mödülü admin->eklentiler->moduller kısmından adı geçen modulu kaldırma işlemii uygulasa bile siteden tamamen silinmemektedir. Veritabaındanki bilgileri kaldırılmakta ama dosyaları hala sitenizde bulunmaktadır. İşte Bu Dosyalardan yani istemediğiniz moduller tamamen sitenizden nasıl kaldırırsını onu anlatacağız.



Opencart Kullanılayan Modulleri Dosyaları Dahil Siteden Kaldırmak Uygulaması ?



Şimdi arkdaşlar bir örnek modul olarak sizin için seçtiklerimiz modulu olsun biz bunu siteden tamamen kaldırmak istiyoruz. Bunu İlk önce modullerden kaldırıp veritabanına işlenmiş olan tablolarını silelim. Bunun için admin->eklentiler->moduller-Featured Module adlı eklentiye ait kaldırma butonuna tıklayıp işlemi gerçekleştirdikten sonraki adım. Ftp mizi program aracılııyla giriş yapalım. Opencarttın güzel bir özelliği olan modullerde ana dosya ismi ne ise bütün dosyalardaki ismi aynıdır. sitemizin ana dizinindeiken. Program aracılığıyla arama kutusunu açalım ve içersine featured yazıp entera basalım. Sonra size o modulun içerdiği dosyaları teker teker listeleyecektir. Listelenen dosyaları arama işlemi bittikten sonra seçip yine program aracılıyla sildiğimizde. Artık bütün dosyalar dahilinde modulumun tamamen stemizden kaldırılmıştır.

Kaynak : e-ticaretdersleri