Merhaba,

Birkaç farklı konseptin bir arada ortak bir format altında yer alacağı, çok sayıda kullanıcı tarafından içeriği oluşturulacak ve yenilikçi bir yönetim sistemi tarafından organize edilecek bir sosyal platform projesinin yazılım kısmını oluşturmak ve hosting hizmetini sağlamak üzere birlikte çalışabileceğimiz kişiler ya da firmalara ihtiyacımız var.

Proje hakkında şu an için şartname benzeri bir dosya mevcuttur. Bu dosyada sitenin altyapısının sağlaması gereken özellikler, organizasyonuyla ilgili çeşitli şemalar, ve kullanılacak algoritmalarla ilgili taslak formüller bulunuyor. Ayrıca bu metinle paralel olarak geliştirilmiş bir sunum da şu an bir yatırımcıya sunulabilecek düzeye ulaşmış durumda. Sitenin hayata geçirilmeden önce üzerinde çalışılması gereken belli özellikleri için, projede yer alacak programcı arkadaş(lar)la birlikte koordineli bir çalışma yürütmek daha faydalı olacaktır. Bu aşamada birtakım puanlama ve değerlendirme sistemlerinin hesaplama yöntemlerinin belirlenmesi, site içerisinde yer alacak bilgilendirici ve yönlendirici metinlerin yazılması, ve üyelerin ilk aşamada siteye alıştırılması aşamaları ise bizzat tarafımdan yürütülecektir.

Projenin hayata geçtikten sonra hızlı ilerlemesini ve 1 yıldan kısa sürede kâra geçmesini planlıyoruz. İlk aşamada yapılacak yatırımın miktarını söylemek zor, fakat işin detayları paylaşıldıktan sonra bu konuda sizlerin tecrübesinden faydalanarak tüm masrafları ve potansiyel gelirleri hesaplayabiliriz. Ayrıca ben projenin ilk aşamasında en az birkaç aylık bir süre boyunca özel hayatımı bir kenara bırakıp, başka bir mesaili ve maaşlı işte çalışmayıp, gecemi gündüzümü bu işe ayırarak, hatta acil durumlarda uykumdan uyandırılarak kendimi tamamen bu işe adamayı planlıyorum. Bu işte ortaklık kuracağımız kişilerden beklentilerimiz; stabil bir altyapı üzerine sitenin inşa edilmesi, olabilecek en kullanıcı dostu ve aynı zamanda da marifetli arayüzün oluşturulması, tüm bunlar için gereken maddi kaynağı uygun bir business modeliyle sağlayıp, sonuçta makul bir süre sonunda yatırımını kazanç olarak geri almasıdır.

Projenin öncelikle belli başlı 4-5 konsept üzerinden başlayıp, zamanla bünyesine farklı konseptleri eklemesi ve ilerleyen aşamalarda konseptlerden bağımsız bir büyüme sağlaması planlanmaktadır. Yaklaşık 2 yıllık bir sürecin sonunda siteden elde edilecek tecrübe ve birikimin yeterli düzeye ulaşmasıyla birlikte, uluslararası bir anlayışla sitenin İngilizce versiyonunun da devreye girmesi ve yeterli kullanıcı sayılarına ulaşıldıktan sonra Almanca, İtalyanca, İspanyolca gibi dillere de çevrilerek dünya genelinde pek çok kullanıcıya ulaşması hedeflenmektedir.

Projeyle ilgili detaylar öncelikle telefon ve Skype gibi iletişim araçları üzerinden görüşülecek, karşılıklı olarak uygun bulunması halinde yüz yüze görüşme gerçekleştirilecektir. Kurulacak ortaklık profesyonel bir iş ortaklığı olarak gerçekleştirilecek ve yasal yönden güvence altına alınacaktır.

Şimdiden hayırlı olmasını diliyor, ilgilenen arkadaşların dönüşlerini bekliyorum...


İletişim için PM atabilir, ya da acyakisir@gmail.com adresine mail gönderebilirsiniz.