Apple’a 533 milyon dolarlık rekor ceza şoku!

ABD merkezli teknoloji devi Apple, patent hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle 533 milyon dolarlık rekor bir ceza ödeyecek.

Teknoloji platformunun en çok tercih edilen markalarından biri olan Apple, patent hakkını ihlal ettiği sebebiyle rekor bir para cezası ile karşı karşıya kaldı.



Apple'a ait iTunes yazılımının, Texas'da bulunan patent lisans şirketi Smartflash adlı şirketin sahip olduğu üç patent anlaşmasını ihlal ettiği açıklandı. Smartflash ise 852 milyon dolarlık bir mali zararın yaşandığını belirtetek Apple hakkında dava açtı. Texas Bölge Mahkemesi’nde jüri üyeleri arasında yaklaşık 8 saat süren karar verme aşamasının ardından Apple’ın, Smartflash’a ait patentleri kasten ve izinsiz bir şekilde kullandığı gerekçesiyle şirkete 533 milyon dolar
ceza ödemesi kararına varıldığı bildirildi.



Apple’ın şirket sözcüsü tarafından yapılan bildiride, “Apple çalışanlarımızın yıllarını harcayarak geliştirdiği kendi fikirleri için bu şirkete ödeme yapmayı kabul etmiyoruz. Ama ne yazık ki mahkeme yoluyla mücadele etmeyi sürdürmekten başka seçeneğimiz yok” denildi.

Texas merkezli Smartflash şirketi, 2013 Mayıs ayında iTunes'in oyunlara erişilmesi,indirilen şarkı ve depolanmasına ilişkin patentlerini ihlal ettiği gerekçesi ile Apple’dan yine davacı olmuştu.

Kaynak: GezginPortal.com