İngiltere merkezli Activision’ın mobil oyunlar yapan yan kuruluşu Blast Furnice, Activision’ın da MCV’ye doğruladığı gibi kapılarını tamamen kapatıyor.
Karar Blast Furnice’in 47 çalışanıyla İngiltere Kanunu’nun gerektirdiği 30 günlük bir danışma süresine takiben verildi. Activision Temsilcisi Ocak ayında: “2014 Çalıştırma Planını’na odaklandığımızda kaynaklarımızı bizden beklenen iş koşullarıyla aynı sıraya diziyoruz. Blast Furnice’e dair seçeneklerimizi gözden geçiriyoruz.” duyurusunu yapmıştı.
MCVye yaptıkları bir savunmada Activision “Satmak dahil bir çok seçeneği gözden geçirdik” dedikten sonra Blast Furnice’in kapanmasını engelleyecek bir şey yapamayacağına karar verdi. Activision, İstişare döneminin sona erdiğini fakat Blast Furnice’in elemanlarıyla çalışmaya devam edeceklerini, bazı elemanları işsiz bırakmak yerine Activision’a ve ilgili organizasyonlara yönlendireceklerini belirtti.
Black Furnice, Activision’ın yan kuruluşu olarak Kasım 2011′de açıldı ve şimdiki adı altında Ağustos 2012′ye kadar işledi. Stüdyonun projeleri Pitfall!’ın mobil versiyonunu ve geçen yıl piyasaya sürülen Call of Duty: Strike Team adı altında Mobil Call of Duty’yi içeriyor. Blast Furnice’in kapanışı Activision’u İngiltere’de yalnızca tek bir yan şirketle, DJ Hero serisinin ardındaki şirket olan FreeStyleGames’le bırakıyor.




Kaynak: http://www.5dkafk.com/oyun-haberleri/call-of-duty-mobilein-yapim-sirketi-kapaniyor.html