Facebook'un en çok oynanan ve bir o kadar da keyifli oyun hakkında bilmediklerinizi bu konu açarak resimli olarak göstermek istedim. Öncelikle bu oyunda nasıl hamleler ile neler yapabileceğimizi anlatmak İstiyorum...
1. Bölüm) Hamlelerin Yapılışları
1. Hamle) Poşet İçinde Şeker Yapma: Bu hamle ile etrafındaki 3 şekeri patlatabilirsiniz. Peki bu hamle nasıl yapılır diyorsanız aşağıdaki resmi dikkatlice inceleyin:
Poşetli Şekerin Yapılışı
Yukarıdaki resimde yeşil şekeri kırmızı şekerin yanına çektiğimiz zaman poşet şeker oluşmaktadır. Poşetli şekerin oluşması için böyle bir pozisyonun oyun içinde oluşması şarttır. Aşağıda poşetli şekeri göreceksiniz :)
2. Hamle) Renkli Şeker Yapmak: Renkli şekerler ile bir çok hamleler yapabilirsiniz. Renkli şekeri yanındaki herhangi bir renkteki şeker ile çarpıştırdığınızda, çarpıştırdığınız renkteki tüm şekerleri yıldırımla yok eder. Önce biz yapılışını öğrenelim daha sonra hamlelerin ne işe yaradığını ayrıntılı göstereceğim...
Renkli Şekerin Yapılışı
Yukarıdaki hamlede yeşil şekeri turuncu şekerin yanına çektiğimiz 5'li şeker elde ederiz buda bize renki şekeri elde etmemizi sağlayacaktır. Renkli şekerin oluşması için yukarıdaki pozisyon oluşmalıdır bu illaki yeşil değil tüm renkteki sade şekerler ile yapılabilir... Aşağıda da oluşmuş renkli şekeri göreceksiniz;
3. Hamle) 4 çizgili şekerin yapılışı: Bu hamlenin yapılışı aşağıdadır... Kullanılışını ve etkilerini 2. bölümde detaylı anlatacağım.
4 Çizgili Şekerin Yapılışı
4 çizgili şekerin görünümü
[B]2. Bölüm) Özel şekerlerin kullanılışı[/B]
1.) Poşetli Şeker Hamleleri ve Etkileri:
1.A) İki Poşetli şekeri yan yana getirmek: Herhangi renkte olabilir. İki poşetli şekeri yn yana getirip çarpıştırdığımızda büyük bir patlama yapacaktır buda yüksek puan almanızın yanı sıra buylunduğunuz görevlerde jöleler varsa kırmak için birebir ve çok etkilidir... Yapılışı ve etkisi aşağıdadır...
İki poşetli şekeri Çarpıştırmak
Yukarıdaki resimde ister kırmızıyı yeşilin üstüne ister yeşili kırmızının üstüne sürükleyin bu çarpıştırma işleminde bir patlama meydana gelecektir puanları hem toplayın hemde jölelerden kurtulun :)
Poşetli şeker patlama anı
Yukarıda görüldüğü üzere büyük bir patlama oldu ve etraftaki bir çok şeker patladı ve jöleler tertemiz oldu :)
1.B) Normal Poşet patlatma Aynı renkteki 2 normal şekeri ve 1 poşet şekeri yan yana getirince normal bir patlama oluyor fakat yinede etkisi ilki kadar olmasa da vardır. Buda çok puan kazanmak isteyenler için ideal bir hamle...
Normal poşet nasıl patlatılır ?
Yukarıdaki hamlede kırmızı şekeri turuncu şekerin yanına yani 1 normal 1 poşetli kırmızı şekerin yanına çektiğimizde aşağıdaki sonuç oluşur
Normal poşet patlatma anı
2.) Renkli Şekerlerin Kullanılışı ve Etkileri:
2.A) İki Renkli Şekeri Çarpıştırmak: Bu en çok puan getiren hamlelerden biridir. Çoğu insan bu hamleyi bilmemektedir o nedenle bu hamleyi ve birçoğunu açıklamak istedim. İki renkli şekeri çarpıştırdığımız anda tüm şekerler yıldırımlar ile yakılır ve bu hamle oldukça yüksek puan getirebilir. Örneğin bir seferinde bu hamle ile 105.000 puan bile almıştım. Çünkü iki renkli topun bir araya gelme olasılığı ve ikisini çarpıştırma olasılığı düşük olduğu için bu hamle oldukça puan getirmektedir. Özellikle jöleli bölümler ve meyveleri toplama görevlerinde oldukça etkilidir. Aşağıda nasıl yapıldığını ve etkisini göreceksiniz...
Renkli Şekerler Nasıl Çarpıştırılır ?
Yukarıdaki resimde 2 renkli şeker yan yana değil üst üstedir. Bu fark etmez önemli olan birbirine yakın olmasıdır. İkisinden birini birbirinin üstüne sürüklediğimizde bir kıvılcım ile tüm şekerler yakılır. Yukarıda puanımı da yazdım bakalım bu hamleden sonra puanım kaç olacak :)
Renkli Şekerlerin Çarpışma Anı ve Sonraki Puan Durumu
Görüldüğü üzere iki renkli top çarpıştığında her yere yayılan bir yıldırımın etkisini görüyoruz. Ve oldukça da puanımı yükselten bir hamle oldu. Toplamda tek seferde 88.232 puanım arttı buda tek seferde oldukça yüksek bir puan... Ayrıca bu hamle o anda tüm şekerler temizlenir yerine yenileri gelir ve bu arada oluşan puanlar ile de ortalama 150000 puan bile almanız mümkün...
2.C) Bir renkli şeker bir poşetli şeker çarpıştırmak: En yüksek puan veren hamlelerden bir tanesidir... Tek hamlede 120000 puan bile alabilirsiniz... Bu hamle ile renkli şekerin gücünü birleştiriyorsunuz. Yıldırımların ulaştığı heryer poşetli şeker olup patlıyor bununla hem puan hemde jöleleri ve meyveleri kolaylıkla temizleyebilirsiniz...
Renkli şeker ile poşetli şeker çarpıştırmak...
Yukarıda görüldüğü gibi mor poşetli ve renkli şeker üst üste duruyor. İkisini birbirinin üstüne getirdiğimizdeki etkisini aşağıda görebilirsiniz...
Renkli ve poşetli Şeker Çarpışması ve Etkisi
Yukarıda patlama anını sizler için yakaladım :) ve tek seferde puanları karşılaştırırsanız 96.123 puan kazandım. Bu özel hamleler ile yüksek puanlar kazanabilirsiniz...
2.C) Renkli ve 4 Çizgili Şekeri Çarpıştırma: Bu hamle benim en sevdiğim bir hamledir. Bu hamle ne işe yarar ? Bu hamleyi yaptığınızda 4 çizgili şeker hangi renkse renkli şeker ile birleştiğinde 4 çizgili şekerin renginde olan tüm normal şekerleri 4 çizgili hale getirir ve ondan sonrası puan ve görsel ziyafete doyum olmaz :) Tek seferde 180.000 puan bile kazanmıştım :) Özellikle jölelei ve meyve toplama bölümlerinde en çok tavsiye ettiğim bir hamledir. Bu hamle ile tek seferde tüm jöle perperişan olur :) Aşağıda oluşumu ve etkilerini göreceksiniz bakalım şimdi kaç puan kazanacağım ;)
Renkli ve 4 Çizgili Çarpıştırma
Yukarıda sarı 4 çizgili ve renkş üst üste durmaktadır. Bunları birbiri üzerine getirdiğinizde aşağıdaki sonucu elde edersiniz
Renkli ve 4 Çizgili Çarpışma Sonrası manzara
Yukarıdaki resimde gürüldüğü üzere tüm sarı renkli normal şeker 4 çizgili normal şekere dönüştü. Böylece bulunduğu sırada ne var ne yok tüm normal şekerler süpürüldü :) Puanımda toplamda 176.783 puan arttı :) İşte ben buna müthiş bir hamle derim :)
2.D) Renkli Şeker ile Normal Şekeri Çarpıştırma: Bu hamle en fazla duruma göre 2000 ile 60000 puan arası bir puan verir. Yapımı aşağıdaki gibidir
[SIZE="2"]Renkli ile Normal Şeker Çarpıştırma[/SIZE]
Yukarıda ister turuncuya isterseniz mora renkli şekeri sürükleyebilirsiniz. Tabi hangi renk varsa o anda. Bu hamle ile tüm aynı renkte olan şekerler yakılır. Bu hamlenin de etkisi aşağıdadır...
Renkli ile Normal Şeker Çarpıştırma Sonuçları
Yukarıda ben renkli şekeri mora sürükledim çünkü mor turuncuya göre daha çoktu ve tüm morlar resimde olduğüu gibi mefta oldu :)
Sizlere gösteremediğim bir kaç hamleyide açıklamak istiyorum.
1. Hamle) Poşet Şeker ile Balığı Çarpıştırmak: Bazı bölümlerde renkli balık görürüz. Bu balığı herhangi renkte poşet ile çarpıştıdığımız zaman balık birden poşete dönüşür ve 3 adet rastgele şekerleri vurur. Ve 3 adet renkli poşet patlar. Bu da 1000 ile 10000 puan getirebilir durumlara göre
2. Hamle) Balık ile 4 çizgili şeker çarpıştırmak: Bu hamle ile balık 4 çizgili şekle girer. Ve 3 adet balık gelir rastgele şekerlere çarpar. Böylece 4 çizgili şekle bürünen balıklar patlayarak bulunduğu sıradaki tüm şekerleri yok eder. Buda iyi bir puan getirebilir...
3. Hamle) Balık ile Renkli şeker çarpıştırmak: Bu hamle ile balık 3 adet renkli şeker kılığına bürünür ve 3 adet gelen balık rastgele 3 adet normal şekere çarpar bu şekerler de renkli şekere dönüşerek patlar. Bu da oldukça yüksek puan getirir
Yukarıda elimden geldiğince tüm özel hamleleri açıklamaya çalıştım. Şimdiden herkese bol puanlı candy saga'lar :)