wmaraci reklam
lidertakipci

Clah of Clans Taktikleri

2 Mesajlar 742 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

selcukcaglayan selcukcaglayan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 410
  • Beğeniler 11 / 61
  • Ticaret 9, (%89)
Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Clash of Clans oyunundan bazı taktikler ve hızlı bir şekilde nasıl gelişeceğimizden bahsedicem.

İlk önce tüm leveldaki oyuncular için birkaç hızlı gelişme taktiği vereyim ;

- > Kaybettiğiniz savaşları izleyin ve hangi noktan saldırı yediğinize dikkat edin eğer sürekli bu noktadan saldırı yiyip kaybediyorsanız o kısma yaylı tuzak ve bomba koyun, bu da işe yaramazsa köyünüzün dizaynını tekrar gözden geçirin.

- > Asker ve iksir geliştirmesine önem verin askerlerde yerden saldırı yapıyorsanız iyileştirici , öfke büyüsü ve dev , havadan saldırı yapıyorsanız balon , ejderha ve iyileştirme büyüsüne önem verin. (Havadan veya yerden saldırı kişiden kişiye değişir) Tabiki okçu ikisi içinde geçerli okçu olmazsa olmazdır

- > Unutmayın nekadar online olup saldırı yaparsanız okadar gelişirsiniz.

- > Köy binası yükseltmek için acele etmeyin.
Oyuna ilk başlayanlar için (1-25 Lvl) öncelikle oyunda bir yere varmak istiyorsanız sabırlı olmanız gerekiyor ve zümrütlerini kesinlikle harcamayın ! Köy binanızı 1250 kupa olana kadar ortada tutun ve kupa kaybetmemeye bakın çünkü 1250 kupa olunca ekstra ödül zümrütler gelecek ve bu zümrütler sonucunda da işçi binanızı yükseltin. (İşçi binası oyunun her bölümü için çok önemlidir hızlı gelişmenizi sağlar hatta 4. binayıda yaparsınız mükemmel olur.) Tabiki defans kadar önemli olan birşey daha saldırılardır. Saldırı yapacağını kişiyi iyi seçmeniz gerekiyor 1-25 lvl arası için yüksek paralı ve kupası yüksek olan kişileri seçmeniz gerekir ve bu saldırıları yaparken nasıl saldırdığınız ve seçeceğiniz askerler önemlidir. Öncelikle kışlalarınızı 4 seviye yapın ve devi açın dev açılana kadar barbar ve okçu dengesini iyi kurmanız gerekiyor ve herzaman için klan kalesini oluşturduktan sonra bir klanda yer alın ve asker alışverişi yapın. Barbarlar dayanıklıdır ve vuruş gücüde okçulara göre yüksektir fakat herzaman için okçular barbarlardan daha etkilidir (Uzaktan vuruş ve duvar kırmasına gerek olmadığı için) bu yüzden 5 barbar çıkarıyorsanız 10 tane okçu çıkarın. Oyuna ilk başladıysanız sabırlı olun günde en az 3-4 kere bakın köyünüze boş bırakmayın neler oluyor neler bitiyor altın ve iksirlerini toplatın ve Altın / İksir depolarını hep duvar içinde tutun. (Dikkat edin kaynakları değil depoları.)

Orta seviyeye gelen oyuncular için (30-45 Lvl) eğer 1250 kupa görevini tamamlayıp inşaatçı aldıysanız artık stratejik oynamanızın zamanı gelmiş demektir. Peki nasıl olucak bu ? Öncelikle Köy binasını yükseltmen için uğraşmayın tüm silah / duvar / depolarınızı yükseltin ve köy binasını öyle geliştirin aceleye gerek yok. İlk başladığınızda köy binanızı içerde tutun demişti şimdi ise belirli seviyeye geldikten sonra köy binazını dışarı alın. Neden diye soracak olursanız ilk önce altın toplamak bu levellerde çok işinize yarayacak köy binazını dışarıda tutmak size saldıranların sizin kupa düşmenize sebep olur yani kısaca kupanızı düşük tutun ama düşük tutun dediysek 1000 lere 900 lere indirmeyin Bunda amacımız kişiler savaş açtığında kupalarına göre rakip gelir levellarına göre değil kupanız düşük olursa size gelecek kişi leveli düşer. Ve kendinize bir saldırı taktiği geliştirin bu taktiklerde yardımcı olayım size birkaç bilgi vereyim ;

Hava saldırısı : Balon , ejderha , dalkavuk yoğunluklu yapılan saldırılardır çok etkili bir taktiktir fakat bunları nerde ne zaman bırakıcağınızı bilmezseniz bir okadar yenilmeniz kolay olur. Öncelikle hava saldırısı yapıyorsanız üstte saydığım canavarları güçlendirin ve ek olarak iyileştirme iksirini yükseltin çünkü hava saldırısı taktiğinde hava savunmasının yakınına bırakılır kahramanlar ve hava savunması çok etkili can götürür.

Yerden Dev yoğunluklu saldırı : Okçu , barbar , iyileştirici , duvar kırıcı , dev yoğunluklu yapılır ek olarak öfke büyüsü ve iyileştirme büyüsü kullanın. Devleri hava savunmasına saldıktan sonra arkasına okçu bırakın hava savunmaları yok edildikten sonra iyileştiricileri bırakın ve saldırın.
Size bu levellar arası verebileceğim temek ipuçları bukadar gerisi size kalmış zaten köy dizimleri forumumuzda mevcut..

Gelişmiş oyuncular için (45-65 Lvl) artık söylenecek çok birşey kalmadı oyunu öğrendiniz fakat ben size yinede çok önemli olan birkaç ipucu vereceğim. Öncelikle üst levellardada söylediğim gibi köy binanızı yükseltmek için asla acele etmeyin ilk önce mevcut köy binanızda bulunan geliştirmeleri yapın. Bu levellarda savunma düzeninde yaylı tuzaklar çok önemli genel olarak saldırı yediğiniz yerlere yaylı tuzak koyun ve askerlerinizi geliştirmeniz bu levellarda çok önemli sırf bunlar üzerinde yoğunlaşın. Kupanızı yükseltmek için uğraşmayın düşük kalsın 75-80 lvllara gelince rahat rahat kupa kasarsınız..

Arkadaşlar söyleyeceklerim bu kadar unutmayın ne kadar çok online olup savaş açarsanız okadar hızlı gelişirsiniz.. Başka türlü zor.

KONU LİNKİ : http://selcukcaglayan.com/clash-of-clans-taktikleri.html
 

 

wmaraci
reklam

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)
Zamanında ben de oynamıştım bu oyunu. Sonra sıkıldım. Geliştiriyorsun geliştiriyorsun ama pek bir aksiyonunu göremiyorsun. İstediğin kişiye saldıramıyorsun. Oyuna para veren zaten alıp başını yürüyor. Para vermeden oynarsan da para verenlerden iki kat belki üç kat daha emek harcaman gerekiyor. Birde telefonun şarjını sömürüyor. Bu kadar olumsuzluklardan sonra bıraktım. :)
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al