Arkadaşlar merhaba , bugün muhteşem grafiklere sahip oyun olan company of heroes 2 strateji oyununu anlatmaya çalışıcam.Öncelikle oyun 1939-1945 tarihleri arasında yaşanan 2.Dünya Savaşı ‘nı anlatıyor.Oyunun Co-op modunda bir Rus komutan sorgulanırken zihninde o dönemle ilgili kalan kesitleri biz oyunda biz canlandırıyoruz..Company of hereos 2 eski oyun olan Age of Empires mantıklı bir oyun yani ,ordunu kur düşmanı yok et mantığıyla oynuyorsunuz.Ancak bu oyunda dikkat etmeniz gereken bir husus var ,oyunda bulunan bayrakları ele geçirmeniz gerekiyor eğer siz bunları geçirmeyip direk orduyu kurup tankla topla girerseniz haritada düşmanlar çoktan bayrakları ele geçirmiş olabiliyor.

Oyunun Skirmish modunda ise kendi seviyemize uygun rakip seçerek savaşabiliyoruz.Bu skirmish modunda Almanlar veya Ruslar olabiliyorsunuz.Company of heroes 2 de az önce dediğim gibi bayrakların olduğu bölgelere piyadeler gönderip ele geçirip korursak savaşı kazanmamız an meselesidir.Ancak bu oyunda şunu belirmeliyim ki ;oyundaki dengeler bir anda altüst olabiliyor.Tam yendim derken iki dakika içinde yok oluyorsunuz.Anlattığım üzere oyun silahlı strateji oyunu.

Grafiklere bakıcak olursak ; Grafikler böyle bir strateji oyunu için gerçekten mükemmel.Tankları patlaması ,askeri araçların patlaması ,binaların yıkılması ve aklıma şuan gelmeyen birçok şey grafiklerin ne kadar güzel olduğunu ispatlar nitelikte.Company of hereos 2 de benim şu dikkati mi çekti ,oyun gerçekçilik yönünden bakarsak gerçekçiliği de ön planda örneğin ;kış olan bir harita açmışsanız çok dikkat etmeniz gerekiyor.Çünkü ” Blizzard ” adı verilen bir kar fırtınası meydana geldiğinde askerleriniz binada değilde öyle bir kenarda bekliyorsa donarak ölüyorlar.O yüzden askerinizi ateş yanan bir yere bırakmanız askerlerinizin ölmemesine ve ordunun dağılmaması için önemli.

Gerçekçiliğe bir örnek daha ;yine kış haritasında tankınızı buzun üzerinde sürerken buzun aniden kırılıp tankın o kırılan yerden aşağıda doğru gidişi beni hem grafik yönünden hem de gerçekçilik yönünden mest etti.Ama bu gerçekçilik oyunda sizi kızdırabilir çünkü ;bu aksilikler ordunun dağılmasına sebep oluyor.Oyunun oynadığım kadarını anlatmak istedim.İlk oyunu oynayanlar oyunu direk silebilir ,dediklerimi dikkate alarak oynamanız oyunu daha rahat kavramanıza sağlayacaktır.Şöyle toparlayacak olursak Company of Hereos 2 silahlı strateji oyunu seviyorsanız ve oyun oynarken sanki kendinizi komutan gibi bir çadırın içinde ordu yönetiyormuş gibi hissetmek istiyorsanız bu oyunu kesinlikle oynamanızı tavsiye ediyorum.Oyunun hilesi mevcuttur.Burdan değil de yorumlara yazarsanız indirebilirsiniz.

Aşağıdaki videoda da oyunun ilk 10 dakikasını izleyebilirsiniz.Aslında bu kadar anlattığım şeyin videosu niteliğinde :

ALINTIDIR.
http://www.hiperaktifteknoloji.com/company-of-heroes-2.html