MMOFPS tarzı oyunları gerçeğe uyarlayan father.io ise bur tarz oyunların yenisi olarak karşımıza çıkmış bulunuyor.
Oyunda gerçek şehir haritalarını kullanarak gerçek insanlara karşı savaşıyoruz. Ancak bunu yaparken telefonumuzu cebimizden çıkarmamız ve ekranımızda beliren silahla karşımızdaki oyuncuyu egale etmemiz gerekiyor.
Daha önce Google’ın Ingress ile denediğini daha üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen father.io henüz beta aşamasına olan bir oyun. Bu adrese tıklayarak oyunun kapalı betasına erişme şansı yakalayabilirsiniz. Oldukça ilginç olan bu oyunumuzun tanıtım videoları ise hemen aşağıda.
Video’yu izledikten sonra akıllara takılan 11 soru;
1. FATHER.IO NEDİR?
Bu bir gerçek zamanlı çok oyunculu FPS oyunudur.
2. “363R” TRIGGER NEDİR?
Bu cihaz küçük ama kuvvetli bir tasarıma sahiptir. Telefon üzerine monte edilir ve 50 metreye kadar (164.5 feet) yakındaki düşmanları cihazınızda bildirim olarak yayınlayabilir.
Evet, eklentisiz oynamak mümkün olacak. Web uygulaması ve/veya mobil uygulama kullanarak görevleri tamamlayabilirsiniz. Yeni topraklar fethedebilir ve ittifakınıza yardımda bulunabilirsiniz. Ancak, eklenti size FPS moduna erişmenizi sağlayacaktır.
4. NEDEN HEMEN PİYASAYA SÜRÜLMEDİ?
Biz bir oyun ve donanım şirketiyiz. Biz zaten Trigger prototipine ve oynanabilir oyun demosuna sahibiz. Tanıtım vidyomuzda gördüğünüz tüm özellikler geliştirilmiştir. Kararlı sürüm donanım ve yazılım için şuan beklemede. Masrafları karşılamak için öncelikli sipariş kampanyası(Kitlesel Fonlama) başlayacaktır.
5. TRİGGER SİPARİŞİ NE ZAMAN MÜMKÜN OLACAK?
Cihaz birkaç hafta içinde öncelikli sipariş için hazır olacak ve Kitlesel Fonlama kampanyası başarılı olması için üretilecektir.
6. OYUN NE ZAMAN İNDİRİLEBİLECEK?
Oyun Kitlesel Fonlama kampanyasından sonra erişilebilir olacak. Bu şekilde, şehirde toprak fetihleri başlar ve Trigger almaya ittifaklar ile teşvik etmek mümkün olacaktır.
7. TRİGGER EKLENTİSİNİN MALİYETİ NE KADAR OLACAK?
Fiyatı birkaç hafta daha gizli olacaktır. Bu süre içinde biz size arkadaşlarınıza tanıtmak ve satmak için indirim sunabiliriz. Hatta belkide birkaç arkadaşınız ile ücretsiz sahip olabilirsiniz!
8. HANGİ TÜR TELEFONLAR İÇİN KULLANILABİLİR OLACAK?
Başlangıçta, oyun iOS ve Android 4.3+ telefonlar için kullanılabilir olacak. Eğer Kitlesel Fonlama kampanyası sırasında yeterli talep alabilirsek Windows Phone ve Android’in 4.3 altı sürümleri için de geliştireceğiz.
9. OYUNDA VİDEO KAYDI İMKANI OLACAK MI?
Evet gerçek zamanlı olarak oyunu kaydetmek mümkün olacak. Şu anda 480p kalitede videoları kaydetmek mümkün fakat ileriki sürümlerde çözünürlüğü 720p HD olarak artırılacaktır.
10. BU OYUN PAY4WIN (kazanmak için para ver) OLACAK MI?
Hayır bu oyun asla pay4win olmayacaktır.Kazanmak için para ödeme modeli oyunlar dengesizdir ve toplulukları bozar. BU BİR SÖZDÜR!
11. OYUN İKİNCİL BİR OYUNCUYA MUTLAKA İHTİYAÇ DUYAR MI?
Hayır, tek oyunculu modda geolocalized (yer bazlı) görevleri tamamlayabilirsiniz. Savaş Simülatörü komutanı modu da tarayıcıdan açılabilir.
Bunu birkaç gün önce ben de incelemiştim Muhsin. Adamlar resmen çığır açarlar bunu piyasaya sunsunluar. :)
Neredeyse aynını google yapmıştı sadece fps yoktu, adamlar alt üst edecek gibime geliyor. En son bu tarz şeyi eski nokia telefonumda hatırlıyorum kameradan ayağınla topa vurup penatı atıyordun. İşte nasıl ilerlediyse adamlar :P.