Öncelikle merhabalar FIFA 2012’yi sizlere iyi yönleri ve kötü yönleriyle elimden geldiğince açıklayacağım. Oyun bildiğiniz üzere EA Sports oyunlarındandır. Ve PES ile ezeli rekabet içerisindedir. EA Games’in çıkarttığı oyunlardan ne kadar köklü ve güçlü bir oyun şirketi olduğunuz anlayabiliriz. EA Call of dutty den liderliği battlefield 3 ve bad company 2 gibi oyunlarla alırken futbol konusunda da ilerleme kaydetmek istiyor ben inanıyorum ki FIFA 2013 veya 2014 de satış yüzdeleri PES’i geçecek. Bu bakımdan fifaya önem vermeye başladı. Neyse bu konuyu geçip size oyunu tanıtayım.



Fifa 2012 Sistem Gereksinimleri;

İşlemci: Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz or AMD Athlon II X2 245e.
İşletim Sistemi: Windows XP, Windows Vista veya Windows 7. CPU: 2.4 GHZ single core processor.
Ses Kartı: DirectX 9, 10, 11 uyumlu.
Ekran Kartı: NVidia GeForce 6800 or ATI Radeon X1600 at least, GeForce GTS 240 and Radeon HD 3870 recommended.
Donanım: Mouse ve Klavye
Ağ: İnternet Bağlantısı
Sabit disk: 6 GB
Ana menü de EA sade ve klasik bir menü seçimine başvurmuş bence bu konuda iyi yapmış. Gösterişten uzak sade bir menü en iyisidir.



Oyunun hızlı maç menüsünde 3 sekme var. Bunlardan bir tanesi tüm takımı kontrol edebildiğiniz diğer ikisi ise tek oyuncu için. Normal oyuncu ve kaleci olma. Tek oyuncu için görüntü 3D ve gerçekçi olmuş çok iyi bir iş başarmış burada.



Oyunun 2 tane online oynama seçeneği vardır. EA oyunlarında ağ kurmaya yarayan Origin programıyla istediğiniz kişilerle online maç yapabilirsiniz.

Oyunda kendi karakterinizi yaratmak için de bir sekme mevcuttur. Oyunun ayarlarında kişiselleştirme ön planda. Şut hızını, pas hızını, şut isabet oranını arttırıp azalta bilirsiniz. Bu ayarlar çift taraflıdır. Yani kendi ayarlarınızı yükseltip bilgisayarın ayarlarını azalta bilirsiniz



Oyun özeti sekmesini çok başarılı buldum. Akıllı bir çalışma.



Oyunun ayar seçenekleri çok gelişmiştir. Bir kötü yanı var konsola göre ayarlanmış oyundur. Klavye kullanım seçeneği için tuş kombinasyonlarını özelleştiremiyorsunuz.

Tek oyuncuyu yönettiğiniz ‘Be a Pro modu’ ise FIFA 2011 ile aynı. EA buraya fazla özen göstermemiş. Yüz modellemeleri ise rakip oyunların yanında yine sönük kalıyor. Pastel renkler yüzlerde fazla hâkim. Grafikler önceki seri ile hemen hemen aynı.

Oyunun ana mönüsü sade bir tasarıma sahip. Taktik menüleri ise dinamik.



Career modu hiç olmadığı kadar çeşitli. İster sadece menajer oluyorsunuz, isterseniz menajer oyuncu veya sadece oyuncu. Özetle FIFA 2012 bu sezona çok sıkı hazırlanmış.

[M]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Oi__3onOghM[/M]

Genç akademisinden genç futbolcular yetiştirebiliyoruz.



Veee en keyiflisi olsa gerek transferler



Buda konsol üzerinden multi-player oynamak için



Kaynaklar

Selim Atalay.Com.TR

Semih Tunay.Com.TR