wmaraci reklam

Football Manager 2012 Tanıtımı

2 Mesajlar 1.036 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

MakiLee MakiLee Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Ögrenci / Hafif Webmaster
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 120
  • Beğeniler 4 / 25
  • Ticaret 3, (%100)
Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle ben bi FM hayranı olarak sizlere bu konuyu açmak istiyorum.Bildiğiniz gibi Football Manager 2012 oyunun yakın bir zaman'da piyasaya çıkarmıştı.Bazılarımız bu oyunu bilmeyebilir ama ben bilmeyenleri bu oyuna dahil etmek için çalışacağım.Bence gayet zevkli bir oyun.Ben 2003ten bu yana manager oyunlarına meraklıyımdır.Detayları aşagıda.

12 Şubat 2004’te Eidos ve Sports Interactive şiddetli geçimsizlikten dolayı evliliklerini bitirmeye karar verdiklerinde bütün futbol hayranları büyük bir şok yaşamış ve artık menajerlik oyunlarının düşüşe geçeceğini tahmin etmişlerdi. Nitekim 1992’den beri Championship Manager ile hayatlarındaki futbolu sadece bir oyundan fazlası olarak gören bu serinin hayranları 12 senenin ardından neler olacağını çok merak ediyordu. Ancak korkulan olmadı ve Championship Manager hayatına devam ederken isim hakkını da geride bırakan Sports Interactive, Football Manager ile yeni bir dünya açtı.

Şimdi tarihler 2011’i gösterirken boynuzun kulağı geçtiği bu duruma bir kez daha şahit olarak serinin yeni oyunu Football Manager 2012’yi de deneyerek Sports Interactive’in 7 sene önce aslında ne kadar yerinde bir karar verdiğini tekrardan onaylıyoruz.

Eidos ve Sports Interactive yapımın Championship Manager isminin telif hakkını bıraktıktan sonra yeni bir isme geçen Eidos ve Sport Interactive,Football Manager ile devam etti.Bu isimle beraber bir çok yeniliğin de gelmesi kaçınılmaz oldu.Oyunun 2004′den beri düzenli olarak çıkarılan Football Manager’i enine boyuna inceledik.Oynamak için can atan oyuncu olun.

Football Manager 2012′yi deneyerek doğru bir karar olduğunu tespit ettik.Sport Interactive’nin yeni ismiyle senelerdir kategorisinin en iyisi.

Oyuna Giriş





Eğer bu oyunu daha önce oynamadıysanız,ilk girdiğiniz zaman bu oyunun çok renkli excel programına benzeyen istatistik programına benzetebilirsiniz.Bu oyunu daha önce oynamamanız sizin için bir dezavantaj olacaktır.Peki oynayanlar için oyununun bu sene ki yeniliklerinden bahsedelim.Öncelikle Football Manager gibi bir menejerlik oyununun bu kadar denli rağbet görmesinin nedeni hem ucuz olması,hem diğer menejerlik oyunlarına göre daha yönlü olması hem de sistem gereksinimlerinin fazla gerekli olmamasıdır.Football Manager oynayanların bir çoğu bu oyunun 3D özelliği olmasından tercih ediyor.Football Manager’i 4-5 sene önce sadece bir tablodan ve 3D görüntüden ibaret olduğu söyleniyordu.Fakat bu gün öyle değil.Küçük bir oyunun seneler geçtikçe kendini geliştirdiğini görüyoruz.

Oyunu ilk oynadığınızda veya bir süre geçtikten sonra bir çok lig olsun rekabet olsun şeklinde heves yaparız kendi kendimize.Bilgisayarınız eğer iyi özelliklere sahip değilse kasacaktır.Fakat bu kasmayı bir süre önemsemez kimse.Fakat bir süre sonra sıkılırsınız ve bu ligleri kaldırmak isterseniz.Onca kasmaya rağmen kazandığınız kupalar boşa gidecek.Fakat yeni bir özellik gelmiş.Artık oyun içinde oynarken lig ekleyip kaldırabiliyoruz.Bu yeni özellik sayesinde emekler boşa gitmeyecek.Oyunu test ederken denediğimiz bu yeni özellik çok yerinde bir özellik olmuş.

Oyun Arayüzü




Birçok oyunda olduğu gibi artık ”Oyuna destek” için katkı butonları sıkça kullanılmaya başlandı.Eğer menüden Tutorial menüsüne gelirseniz bunu görebilirsiniz.

Arayüz değişmiş durumda.Bir oyuncunun üstüne tıkladığınızda artık birçok bilgi elinizin altında oluyor.Eski serilere bakıldığında gerekli bilgilere ulaşmak için bir kaç menü ve bölüm atlıyordunuz.Artık buna gerek kalmamış esasen.Bir tık ile kontrat belgesi,para durumu,formu,kondisyonu,boyu,kilosu gibi çok detaylı bilgilere sahip olabiliyorsunuz.

Bir not ekleyelim.Oyun arayüzünde yan tarafta menüler göreceksiniz.Bunlar sizi takımın durumu,serileriniz,maç istatistikleriniz gibi detaylarla bilgilendirecek.

Oyunun Teknik Kısmı




Football Manager 2012 bu sene oyuncuların teknik açıdan bir kaç yenilik görmesi açısından değişikler yapmış.Maça girdiğimiz zaman grafiksel açıdan bir değişiklik gördüm.Oyunun maç esnasında ki gösterdiği maç ekranı tekniksel açıdan biraz değiştirilmiş.Detaylar arttırılmış.Zaten detaylar oyuna zevk vermekte.Bu sayede daha çok zevk alıyorsunuz.Oyuncu değişiklikleri,taktikler menüsü değişmemiş aynı.Sevdiğiniz,seçtiğiniz taktiklere oyuncuların tepkisi,uyumluluğu gibi detaylarda mevcut.Fakat bazı taktiklere oyuncular uymuyor ve sizi uyarıyorlar. “Takıma göre taktik mi, yoksa taktiğe göre takım mı?” sorusu geliyor o anda.

Taktik yaparken maç öncesi konuşmalar çok önemli hale gelmiş durumda.Konuşma tonları,konuşma yöntemleri,sertlik gibi insani özellikler önemli halde her zaman ki gibi.Tabi oyuncularınızın duyguları ona göre değişiyor,formu ona göre artıyor.Morali ya yükseliyor ya düşüyor.Bu sayede oyuncularınızı yakından tanıyorsunuz.

Maç esnası,maç ekranı ve oyunsal yapı



Maç ekranı gene aynı.Hala bazı çalım animasyonları aynı,gol animasyonları aynı taraftar görüntüsü yok.3D’den 2D’ye geçmek isteyeceksiniz.Yenilik yok denecek kadar az.

Transfer konusu benim gibi birçok FM hayranlarının da gözdesi.Transfer yapma isteği bir süre sonra kabarıyor ve transfer yapmak istiyoruz.Transferlere alt yapılardan başlarım genellikle.Küçük takımların yetenekli oyuncularını kadroya katmak doğru bir karar olsa gerek.

Oyuncu değerleri gene değişmemiş! Bu konuda çok hassasım.Hala aynı değerler neredeyse.Oyuncunuzun üstüne geldiğinizde 3M değerinde bir oyuncu aslında 8-9 M değerinde olabiliyor.Transfer konusunda istediğiniz olmayınca opsiyonel teklif giriyor araya.Fakat pek karlı bir durum değil.Mesela sizin bütçeniz 20 milyon pound.Fakat Ronaldinho’yu istediğimde bana gelen teklif 35M.Para olmayınca olmuyor.

Bir kaç eksik dışında mükemmel bir Menejerlik oyunu olmuş.Eğer sizde bir menejer olmak istiyorsanız veya daha önceden FM 11 oynadıysanz FM 12′yi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Kaynak : Selim Atalay.Com.TR

 

 

wmaraci
reklam

Sinan Sinan Grana Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3509
  • Beğeniler 1321 / 1320
  • Ticaret 97, (%100)
Bir zamanlar çok oynardım, ama artık PES 2012 ile her türlü menajerlik işini yapabiliyorum. Ayrıca kafama esince bende oynuyorum. Çok daha iyi. :)
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al