Haber kaynağı: http://elektroniksports.com/dogukan-adaniel-karasakal-uzaklastirildi/

Bildiğiniz üzere Adaniel Galatasaray eSports’ta jungler oyuncusuydu. Twitch TV üzerinden yaptığı yayın esnasında ve oyun esnasında bulunduğu davranışlardan dolayı Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi boyunca tüm resmi maçlardan men edildi.

Riot Games‘in aldığı karara göre Adaniel‘in gerekse yayınlarında gerekse oynadığı oyunlar sırasında sportmenliğe aykırı davranışlarda bulunduğu söyleniyor.
İçinde bulunduğu durum sebebinden dolayı 23 Nisan 2017‘ye kadar Riot Games‘in düzenlediği tüm resmi eSpor etkinliklerinden men edildi. Belirtilen süreye kadar hiçbir etkinlikte takım üyesi olarak yer alamayacak.



Konuyla alakalı kural;
10.2.4. Ayrımcılık ve Karalama. Takım Üyeleri; ırk, deri rengi, etnik grup, milli veya sosyal köken, cinsiyet, dil, din, politik görüş veya herhangi bir başka görüş, ekonomik durum, doğum veya başka bir statü, cinsel yönelimler veya herhangi başka bir sebeple hor gören, ayıran veya aşağılayan sözcükler veya hareketler vasıtasıyla ülkelerin, özel kişilerin veya insan topluluklarının şerefini veya bütünlüğünü ihlal edemez.