lostyazilim
tr.link

İki PC Arasında Bağlantı Kurup Oyun Oynamak

21 Mesajlar 19.634 Okunma
acebozum
tr.link

cybersoldier cybersoldier cybersoldier Kullanıcı
  • Üyelik 16.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek elektronik
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 225
  • Beğeniler 126 / 41
  • Ticaret 1, (%0)
çok ama çok basit ağ kurmak

favorim microsoft anlamazsan diğerlerinede bakabilirsin sorunuzun cevabı 2 pc nin aynı oyunu LAN üzerinden oynaması için aq paylaşımın açılması gerektiğiydi sorunu windows 7 ye nasıl ağ kurulumu yapılır değildi o yüzden o tip bir cevap verdim siz ağ kurulumunu googleden araya bilirsiniz yada ben buraya da yazayım merak edenler bir mause tıklamaya üşenenler olur diye

HER BAŞLIKTA FARKLI KURULUMLAR ANLATILMIS SİZE HANGİSİ LAZIMSA BAKINIZ

Windows 7'de bir ağ kurmak için buradan başlayın

Küçük bir ev veya ofis ağı kurma sürecinde altı adım vardır. Her bir adım, söz konusu adımla ilgili ayrıntılı bilgilere bağlantılarla birlikte aşağıda listelenmiştir. Sürece genel bakış için bkz. Kablosuz ağ kurma.

1. Ağınızı planlama

Ne türde bir ağ istediğinize karar verin. Kablosuz bir ağ kullanmanızı öneririz, böylece kablolu veya kablosuz bağlantı kullanma seçeneğiniz olur. Kablosuz bağlantılar bilgisayarlar arasında bilgi göndermek için radyo dalgalarını kullandığından size en yüksek hareketlilik olanağını sağlar. Daha fazla bilgi için bkz. Ev ağı kurmak için neler gerekir.

Sayfanın başı
2. Gerekli donanımı ve (isteğe bağlı) ISS alma

En azından, bir yönlendirici ve her bilgisayar için bir ağ bağdaştırıcısına ihtiyacınız olacaktır (çoğu dizüstü bilgisayarda kablosuz ağ bağdaştırıcısı zaten kuruludur). Internet'e bağlanmak isterseniz, bir Internet servis sağlayıcısından (ISS) bir hesap almış olmanız gerekmektedir. Daha fazla bilgi için bkz. Kablosuz yönlendirici veya başka bir kablosuz ağ aygıtı seçme.

Sayfanın başı
3. Yönlendiriciyi kurma

Yönlendiricinizin üzerinde Windows 7 logosu veya "Windows 7 ile uyumludur" yazısı varsa, Windows 7 veya Windows Vista Service Pack 2'deki en son Windows Şimdi Bağlan (WCN) sürümünü kullanarak otomatik olarak kurabilirsiniz. Yoksa, zaten çoğu yönlendirici kurulumda size yardımcı olması için bir kurulum CD'siyle birlikte gelir. Yönlendiricinizle birlikte gelen yönergeleri izleyin. Daha fazla bilgi için bkz. Kablosuz yönlendirici kurma.

Sayfanın başı
4. Yönlendiriciyi Internet'e bağlama (isteğe bağlı)

Bu adımı uygulamak zorunda değilsiniz, ancak biz mutlaka öneririz. Çoğu insan bir Internet bağlantıları olmasına çok fazla değer verir. Yönlendiriciyi Internet'e bağlamak için ISS'nizin sağladığı yönergeleri izleyin veya bkz. Geniş bant (DSL veya kablo) bağlantısı kurma.

Sayfanın başı
5. Bilgisayarları ve aygıtları ağa bağlama

En kolay kurulum için, üzerinde Windows 7 logosu veya "Windows 7 ile uyumludur" yazısı bulunan aygıtları satın alın ve ardından aygıtla birlikte gelen yönergeleri izleyin. Daha fazla bilgi için bkz. Kablosuz yönlendirici kurma ("Diğer bilgisayarları ağa bağlama" başlıklı bölüme başvurun). Ayrıca, Yardım ve Destek'te "Ağa aygıt veya bilgisayar ekleme" konusunu arayın.

Sayfanın başı
6. Ev grubu oluşturma veya dosya ve yazıcı paylaşımını açma

Ev ağı kuruyorsanız, dosya ve yazıcı paylaşımının en kolay yolu bir ev grubu oluşturmaktır. Tüm ev grubu bilgisayarları Windows 7 çalıştırıyor olmalıdır. Daha fazla bilgi için Yardım ve Destek bölümünde "Ev grubu oluşturma" konusunu arayın. Ayrıca bkz. Ev grubuna katılma ve Ev grubu nedir?

Ağınızdaki bilgisayarlarda farklı Windows sürümleri varsa veya küçük ofis ağı kuruyorsanız, dosya ve yazıcı paylaşımını açmanız gerekecektir. Daha fazla bilgi için bkz. Farklı Windows sürümlerini çalıştıran ev bilgisayarları ağı kurma.

wmaraci
reklam

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Windows 7 ev ağı kurmak olarak araştırırsanız daha kolay sonuç alırsınız.

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)
Şöyle örnek vereyim;
Arkadaşım ile (iki laptop) Counter oynayacağımızda cat5 kabloları takıyoruz PC'lere. En kolayı böyle :)

dlkrnugur dlkrnugur JS Coder Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek PHP Coder
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad U** D**
  • Mesajlar 1069
  • Beğeniler 210 / 209
  • Ticaret 41, (%98)
Ek bilgi: Kablo uçlarının adı RJ45. (Okulda kafamıza vura vura yarım dönem bu kabloları işledik. (:) Sadece kabloların adı cat5 V cat6 vb. gibi devam ediyor.

Sorunuma geleyim. Biz okulda zaten böyle yapıyoruz. İnternete hiç gerek yok. Bir ucu bir bilgisayara diğerini diğerine. Öyle oluyordu. Ama evde denedim olmadı. :(

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)

dlkrnugur adlı üyeden alıntı

Ek bilgi: Kablo uçlarının adı RJ45. (Okulda kafamıza vura vura yarım dönem bu kabloları işledik. (:) Sadece kabloların adı cat5 V cat6 vb. gibi devam ediyor.

Sorunuma geleyim. Biz okulda zaten böyle yapıyoruz. İnternete hiç gerek yok. Bir ucu bir bilgisayara diğerini diğerine. Öyle oluyordu. Ama evde denedim olmadı. :(

Zaten kablo hakkında yanlış bir bilgi vermedim, dediğin gibi ucundaki jacke RJ45 deniyor evet. Cat6 ise 5'e göre daha kaliteli ama ona gerek yok, 5 olur.

Ben deniyorum hep, sorun çıkmıyor :o Şöyle birşey var yalnız yeni aklıma geldi, internet bağlantısını kes bu dediğimi uyguladığımda. Yani cat5 kabloları taktığın iki bilgisayarda internet bağlantısı olmasın. Böyle dene bakalım bir de.

dlkrnugur dlkrnugur JS Coder Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek PHP Coder
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad U** D**
  • Mesajlar 1069
  • Beğeniler 210 / 209
  • Ticaret 41, (%98)
Denediğimde internet bağlantıları yoktu zaten. Hamachi kurmayı deniyorum. Önerir misiniz?

• Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)

dlkrnugur adlı üyeden alıntı

Denediğimde internet bağlantıları yoktu zaten. Hamachi kurmayı deniyorum. Önerir misiniz?

Kullanmaya hiç ihtiyacım olmadığı için bilgim yok Hamachi konusunda :)

furkanozden furkanozden Geleceğe hazır mısın? Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 2462
  • Beğeniler 98 / 442
  • Ticaret 2, (%100)
Hamachi.

Are you alright?

Shakedown Shakedown Forza BEŞİKTAŞ Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Çevre Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1708
  • Beğeniler 225 / 548
  • Ticaret 60, (%100)
Hocam ağda oyun ve dosya paylaşımı yapmak istiyorsanız cat5 veya cat6 kablonuzu cross bağlantı şekli yapmanız gerekmektedir.Şekil-2 'deki bağlantıyı yaparsanız sorunsuz bir şekilde oyununuzu da oynarsınız dosyalarınızıda paylaşırsınız.

"Tabiatın isteklerini anlamazlıktan gelen, cezasını görür." [Balzac]

anilgzl anilgzl Mobilya Dekorasyon Kullanıcı
  • Üyelik 14.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Mobilya Dekorasyon
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 1305
  • Beğeniler 148 / 341
  • Ticaret 33, (%100)
Bende evde ağ bağlantısı üzerinden Counter oynuyordum, Modem üzerinden oynuyoruz, Ağ kablolarını bilgisayarlara taktıktan sonra oyuna girdiğinizde otomatik gözüküyor.

"...bir daha gel, gel samsundan..."
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al