Dünya'da önde gelen spor kanallarından olan ESPN, yeni sezon da EU LCS ve NA LCS maçlarının televizyonda yayınlanabilmesi için Riot Games ile görüşüyor. Pvp Live 'ın yayınladığı habere göre anlaşma tamamlanmış ve konuşulan miktar 500 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

League of Legends turnuvaları, internet üzerinden milyonlarca izleyici kitlesiyle buluşmuşken böyle bir adımın e Spor dünyasının büyümesine ciddi katkılar sağlayacağı söylenebilir. Kanalın bünyesinde hemen hemen her çeşit spora yer veren ESPN e Spor için atmış olduğu adımla, e Spor dünyasının büyümesinde büyük rol oynayacak.

Ülkemizde en son Kış Mevsimi Finalleri Lig TV'de yayınlandığını da hatırlatmak isterim ancak düzenli yayın akışında League of Legends 'i göreceğimiz bir anlaşma ilk defa imzalanıyor olmuş olacak.

Yeni sezonda LCS'in maç formatında değişikliğe giden Riot Games, NA LCS karşılaşmalarının 3 maç üzerinden oynanması ve EU LCS karşılaşmalarının ise 2 maçlık düzen üzerinden oynaması kararı alınmıştı. Her ne kadar deneme süreci olarak lanse edilse de , turnuvada oynayan oyuncuların tek maçlık karşılaşmalarda yeterli performansı gösteremedikleri ve takımların uluslararası karşılaşmalarda tecrübesizliğin giderilmesi de hedef olarak anılmıştı. ESPN ile Riot Games arasında gerçekleşen diyalogun sezonun başından beri devam ettiği düşünüldüğünde EU LCS maçları yerine NA LCS maçların 3 maçlık karşılaşmalar şeklinde oynanması çok daha doğru olmaktadır.

Riot Games Twitch kanalı baz alındığında, geçtiğimiz yıl 20 milyon saat görüntülenme oranına sahip olan LCS , bu sezon 21 milyonu saat ortalamasına ulaşarak hedef kitle tarafından tercih oranı artığını yönünde izlenim sağlanmıştır.

e Spor' un öncüsü sayılabilecek olan League of Legends Amerikalı yatırımcıların ilgisini çekmektedir. Geçtiğimiz günlerde sempatik basketbol oyuncusu Shaquille O'neal NRG takımına sponsor olmuştu. NBA ve League of Legends 'in aktif oyuncusu olan Gordon Hayward ise e Spor'a girmek istediğini dile getirmişti.

ESPN ve Riot Games arasında gerçekleşicek olan anlaşmanın sonucu önümüzde ki haftalarda açıklanması bekleniyor.

Kaynak : Uğursuz Koruluk