Lol Oyunu Nedir ?
League of Legends yani kısaltılmış terimi olarak “lol” rekabete dayalı bir strateji oyunudur. 27 Ekim 2009 tarihinde piyasaya çıkmıştır.Oyun dota’dan esinlenerek yapılmıştır, Ayrıca dota haritasını hazırlayan Steve Feak ayrıca League of Legends kurucu baş tasarımcıdır.

League of Legends 5’er kişilik 2 takımın koridorlardan oluşan bir haritada (Sihirdar vadisi) birbirlerinin merkezlerini yıkma mücadelesidir. Bu olayları gerçekleştirmek adına Şampiyonlar, Eşyalar, Kabiliyetler, Rünler ve Sihirdar Büyüleri olmak üzere 6 tane işlemi kullanırsınız. Ayrıca oyunda 3 tane harita vardır bunlar sihirdar vadisi(dotadan örnek olarak yapılan harita), Uğursuz Koruluk, Sonsuz Uçurum bunun dışında sınırlı oyun modları’da zaman zaman gelmektedir.

Lol Oyunu zararları?
Arkadaşlar oyunu 2 sene oynayan biri olarak pek fazla bir zararını görmedim. League of Legends mavi balina tarzı intihar ettirecek bir oyun değil.

Oyunun size zararından çok sizin kendinize zararınız , oyuna kapılıp bilgisayar ekranına takılı kalmanız ve o sandalyeden fazla kalkmamanız zararlı arkadaşlar gözleriniz bozulabilir fazladan kilo alabilirsiniz oyunlar gelip geçicidir ama siz baki kalırsınız dikkat edin kendinize 1 saat size yeterli olacaktır. Büyüklerimizin fazlası zarar dediği doğru çünkü aile içi iletişim bir zaman sonra kesiliyor, arkadaşlarınızla dışarı çıkmıyorsunuz. çocukluğunu dışarıda eğlenerek geçirmek varken oturarak kendinize zarar vermeyin. Kendinize iyi bakın



Lol Oyunu Nasıl Oynanır ?
Yeni oyuna başlayanlar için oyun dışarıdan biraz çocuksu gelebilir fakat oyuna oynamaya başladığınızda diğer hikaye modu olan oyunlardan daha farklı ve heyecanlı olduğunu söyleyebilirim. Öncelikle söylemeden geçmeyeyim League of Legends ücretsiz bir oyundur, oynamak için kayıt olmanız yeterlidir. Önceden her oyun oynadığınızda ip (itibar puanları) geliyordu, itibar puanları ile karakter alabiliyorduk ancak yeni güncelleme ile olay mavi öze döndü her seviye atlayışınızda size şampiyon + hediye veriyor.

İlk zamanlarda biraz sıkılabilirsiniz ancak seviye atladıkça oyunu bırakamayacak dereceye geleceksiniz, şahsen ben öyle bir duruma gelmiştim aman siz deli gibi oynamayın. oyunda güncel olarak 139 şampiyon var ancak ortalama 1-2 ayda bir yeni şampiyon çıkıyor. Bu şampiyonların hepsi aynı görevi yapmıyor malasef, 2 güç bölümünden oluşuyor.

AD (Attack damage) Ap (Ability power) bunların dışında bir haritamız var ve bu haritada 3 koridor bulunuyor. Bunlar üst, orta, alt koridordur, kendinize bir koridor seçin ve 30. seviyeye gelene kadar orayı kendinize benimseyin, oyuna başlarken oyuncu rehberi ile size temel oynanış biçimini anlatacak ve oyun içinde seni yönlendirecek. Önceden 30 level olan sınırı riot games 200 seviyeye kadar çıkardı, oyun içi ise en fazla 18. seviyeye kadar çıkabiliyorsunuz. 18. seviyede seçtiğiniz karakterin en son sınırına ve gücüne ulaşmış oluyorsunuz bu seviyeden sonra her şey sizin stratejinize ve aldığınız eşyalara kalıyor (mantıklı düşünün). Oyun içinde 1 süper (Ultimate) yetenek olmak üzere 4 yetenek atışınız oluyor.



Önerilen Sistem Gereksinimleri Nelerdir ?

3 GHz işlemci
2 GB RAM (
12 GB boş sabit disk alanı
GeForce 8800 ya da eşdeğeri ekran kartı (Paylaşımlı GPU’lar için en az 512MB Ekran Kartı Belleği)
DirectX v9.0c veya daha üst sürüm