Geçtiğimiz şu günlerde Xbox Live ve PlayStation Network, kullanıcılarına sağlıklı bir hizmet veremedi. Microsoft ve PlayStation kullanıcıları büyük bir ümitle bu sorunun bugün düzeleceğini sanarlarken, bu seferde aniden DDOS kurbanı oluverdiler. Microsoft’a ait Xbox Live hizmeti şu an itibariyle "kısıtlı" olarak hizmet verirken, PlayStation Status ise tüm hizmetlerin "çevrimdışı" olduğunu gösteriyor.

Bu servislere yapılan tüm saldırıları üstlenen büyük Hacker grubu Lizard Squad, yapılan DDOS saldırılarının arkasında kendilerinin olduklarını, ve isteklerinin gerçekleştirilmediği halde yapılan saldırıların son hız devam edeceğini Twitter sayfalarından açıkladılar. Özellikle Christmas sırasında aşırı yoğunluklardan dolayı bazı hizmetler devre dışı olabiliyor fakat ünlü Hacker grubu, bu durumun yaptıkları saldırılardan dolayı olduğunu ileri sürüyor.

Xbox Live ve PlayStation Network hizmetlerinin durumunu aşağıdaki linklerden takip etmeniz mümkün. Microsoft ve Sony ise bu durum karşısında henüz bir açıklama yapmış değiller.

Xbox Live’ın canlı durumunu takip etmek için buradan,
http://support.xbox.com/en-US/xbox-live-status

PlayStation Network’un canlı durumunu takip etmek için ise buradan,
https://support.us.playstation.com/app/answers/detail/a_id/237/~/psn-status%3A-online

Kaynak&Orjinal Konu: http://goo.gl/XCeiuj