Sony, geçtiğimiz günlerde yapılan Gamescom’da yeni konsolu PlayStation 4′e yapılacak olan 2.0 güncellemesini duyurdu.

Peki bu uygulama ile konsola ne gibi özellikler gelecek? Kullanıcıların istekleri ne ölçüde karşılanmış olacak? Bu soruların cevabına bakalım.

İlk olarak Youtube uygulamasının geleceğini söyleyelim. Bu uygulama ile kullanıcılar kaydettikleri videoyu direk olarak Youtube kanallarına yükleyebilecekler.

İkinci olarak gelen uygulama ise “What’s New” uygulaması. Bu uygulama ile kullanıcılar arkadaşlarının neler yaptığından ve hangi oyunları oynadığından haberdar olabilecek.

Gelelim en çok beklenen üçüncü uygulamaya. Bu uygulamanın adı “Share Play” olacak. Bu uygulama ile arkadaşınız sizin yanınızda olmasa bile hatta sizde mevcut olan oyun arkadaşınızda olmasa bile, arkadaşınız konsolundan sizin konsolunuza bağlanarak oyun oynayabilecek. Ayrıca hemen belirtelim; Share Play uygulaması için PlayStation Plus sahibi olmanız gerekiyor.



Oyunu satın almadan oynama gibi bir fırsat sunan uygulama, bu durumun farklı yollara teşvik etmemesi için 1 saatlik bir süre kısıtlaması ile dengelenmiş.

Böyle bir uygulamanın isteyeceği internet alt yapısının oldukça sağlam olduğunun farkındasınızdır. Bakalım ülkemizde alt yapı durumu bu uygulamaya ne kadar izin verecek.

KAYNAK