Pokemon Go gelen son güncelleme ile oyuncuların hesaplarını sıfırladı bu durumdan etkilenen kullanıcılar duruma tepki gösterdi.

Andorid 0.31.0 ve iOS 1.1.0 güncelleme versiyonu ile oyun içi hatalar düzeltildi ve iyileştirilmeler yapıldı fakat gelen son güncellemedeki açık Pokemon Go oyuncularının yakalamış oldukları pokemon’ların kaybolmasına sebep oldu.

Güncelleme nedeniyle yaşanan aksilik kullanıcıların sosyal medyada çığır gibi büyüyen tepkilere sebep oldu. Oyunun yapımcı firması Niantic Labs, bu durumun farkında olduklarını ve bununla ilgili gerekli çalışmayı yapacaklarını bildirdi. Firma tarafından gelecek gerekli düzeltme paketi ile kaybolan Pokemon’larına oyuncular yeniden kavuşabilecek.

Oyundaki Pokemon’ların uzaklığını görebilmek için oyun içi satın alma yapan oyuncular, bu güncelleme ile birlikte istedikleri özelliğin geleceklerini düşünüyorlardı fakat beklendiği gibi çıkmadı. Pokemon Go’daki uzaklık mesafesi ayak izi simgesinin de kalkmış olduklarını görünce kandırıldıklarını bunun için Niantic Labs firmasından ödemiş oldukları ücretin iadesini talep ettiler.

Niantic Labs, bu konu ile ilgili açıklama bekleniyor.

Ben bu güncellemeyi yaptım fazla beklemek istemiyorum diyorsanız, çözümü hızlandırmak için yapmanızı tavsiye ettiğim ayarlar…
1. Pokemon Go oyununu cihazınızdan kaldırın yeniden kurun.
2.Oyunu kurduktan sonra oyunu açın kullanmış olduğunuz “Gmail” hesabınıza giriş yapın
3.Gmail hesabınıza Pokemon Go tarafından istenilen gerekli tüm izinleri verin.
4.Oyuna birkaç gün girmeyin gerekli güncellemeyi bekleyin.

Kaynak: http://www.sefakuru.com/oyun/pokemon-go-guncellemesi-hesaplari-sifirladi/