Uzun bir süredir Steam yeni bir arayüzü çalışması yaptığını yakında da tüm kullanıcılara olmak üzere bu güncellemeyi yayacağını belirtmişlerdi. 17 Eylül olarak vermiş oldukları bu tarihte güncellemeyi yerine getirmiş bulunmaktalar. Birtakım kullanıcıların bu arayüzü beğenmesinin ardından güncelleme artık tüm kullanıcılara açık. Steam yeni kütüphane tasarımı yayınladı ve birçok oyun severin de ilgisini çekmeyi başardı.

Steam Yeni Arayüz
Steam yeni kütüphane tasarımı yayınlandı fakat uygulama kendi kendine bu güncellemeyi yapıp, yeni tasarımına kavuşmayacak. Steam’in yayınlamış olduğu yeni kütüphanesini elde edebilmeniz için yapmanız gereken çok basit birkaç adım bulunuyor.

İlk olarak Steam’e giriş yapınız. Steam’e giriş yapmanızın ardından sol en üstte yer alan Steam yazısına tıklayınız ardından açılan pencerede de ayarlar kısmına basmanız yeterli olacaktır. Ayarlar kısmına giriş yapmanız ile aşağıdaki gibi bir görüntü elde edeceksiniz. Burada da siyah çizgilerle işaretlenmiş yerdeki değiştir butonuna basıp “Steam Beta Update” yazısına tıklıyoruz. Ardından Steam yeniden başlatılıp 160 MB boyutunda bir güncellemeyle yeni görünümüne kavuşacaktır. Steam yeni görünümü de yukarıda gösterilmektedir. Oyunbul ekibi olarak biz Steam’in bu güncellemesini uzun bir süredir beklemekteydik fakat bu güncellemenin sadece kütüphane ile sınırlı kalmayıp tüm arayüzünün değişmesini isterdik. Bunun haricinde tüm kullanıcılara hitap eden bu sistemin gayet güzel bir hal aldığını ve güncellemenin de iyi olduğunu söyleyebiliriz.
KAYNAK