Gün içersin de haberini yaptığımız Uncharted 4 A Thief’s End ile ilgili ilk bilgiler internete de daha erken sızmış oldu. Neogaf üyelerinden Recks adlı kişi de dergi daha erkenden geçmiş ve bu bilgileri bizlerle paylaşmış durumda. İlk bilgiler aşağıda yer almakta.
- İlk olarak Uncharted 2 ve Uncharted 3 de yer alan Multiplayer özelliği yeni oyunda da yer alacak.
- Last of us Playstaiton 4 portu Uncharted 4 için büyük bir kolaylık sağladı ve Uncharted 4 daha hızlı bir şekilde gelişmesini sağladı.
- Uncharted 4 A Thief’s End yapımı aslında Uncharted 3 zamanında başlamış, küçük bir ekip uzun bir süredir aslında Uncharted 4 için çalışıyordu Last of Us oyunu tamamlanınca bütün ekip Uncharted 4 A Thief’s End geçti ve yeni oyun için çalışmalara başladı.
- Uncharted 3 ün sonundan sonra Drake ve Elena mutlu bir şekilde hayatlarını sürerken Drake, öldüğü bildiği abisi Sam karşısına çıktı.
- Sam, Drake’nin hayatta olduğunu Uncharted 3’ün sonundan haberi olur.
- Abisi Sam’in başı belada Henry Avery adlı birinden bir obje bulması gerek eğer bulamaz ise öldürüleceğini düşünüyor, Drake ise bu durumda abisine yardım etmekten başka çaresi kalmıyor ve Drake abisi Sam’e borcu olduğunu düşünüyor eski bir olaydan dolayı.
- Hikâye Madagascar’daki Libertalia’da geçiyor ve burası tamamen korsanlarla dolu bir yer, ayrıca oyun sadece burada değil birçok yerde geçecek ama ana tema bu yer üzerinde ilk başta.
- Karşımızda Rafe adlı pes etmeyen bir hazine avcısı da olacak ayrıca bu karakter sempatik biri
- Nadine ise Güney Afrika da askeri bir üssü var ve bu karakter diğer ismini bilmediğimiz düşmanımızdan daha kötü biri olabilir.
- Sam, Drake başarılı olduğu için kıskanıyor ve ayrıca Sam olaylara daha umursamaz durumda. Ayrıca Sam, Drake den tam 5 yaş büyük durumda ve ikisi arasında oyunda bolca rekabet olacağı söyleniyor.
- Sam ve Drake’in geçmişi hakkında hiç bir şey söylenmedi. Yani kısacası oyuna saklandı.
- Sully ve Elena da oyunda yer alacak karakterlerden. Oynanabilir olarak mı bu henüz belli değil.
- Bulunan Eserlerdeki notlar ise hazineye götürecek bizleri.
- Düşmanlarımızı uçurumdan atınca bizi bacağımızdan çekebilecekler.
- Oyunda halat dışına farklı araç, gereçler yer alacak.
- Daha özgür bir oynanış sunmak istiyor Naughty Dog.
- Game Informer’da gösterilen videoda, Drake yakalanmış ve sam baygın bir şekilde yerdeymiş, Drake’in gözüne birden bir şeye takılıyor ve yaklaştıkça oyulmuş gri bir anıt çıkmış.
- Bu bölümde 3 farklı şekilde gidebiliriz ilki düşmanlarla savaşarak, ikincisi farklı bir yolu takip edip ikinci bir mağaraya çıkarak, üçüncüsü ise gizlenerek düşmanlara hiç gözükmeden gidiyoruz.
- Oyunda yan hikâyeler yer alacak, ayrıca haritada nereye gidersek gidelim bir sonuca varacağız.
- Drake zorlu bir tırmanış bölümü de mevcut ve aşağısı tamamen denizlerle kaplı.
- Mizah diğer oyunlarda ki gibi bolca yer alacak.
- The Last of Us’da yer alan Elli karakteri gibi Sam de yanımızda olacak ve Sam ona göre çok daha güçlü biri.
- Ve son olarak Uncharted 4 A Thief’s End, Uncharted serisinin sonumu diye sorulunca da yapımcılar bu konuda sessiz kalmayı tercih etmişler.

Kaynak