fotoğrafdaki gibi resmimizin arkaplanının boş olması gerek, eğer zeminde mozaik görüntü varsa arkaplan yok anlamındadır photoshop da
resmi png olarak kaydetmek için file save for web seçeneğini tıklıyoruz
açılan pencerede sağ üst köşede açılır menüden "png24" formatını seçiyoruz, "transparancy" seçeneğinin seçili olduğuna dikkat edin. sağ alt köşede "save" butonunu tıklıyoruz(png dışında giff ve jpeg formatları da o menüden seçilebilir.)
save butonuna tıkladıktan sonra açılacak olan pencerede resim dosyamıza isim verip kaydediyoruz.
transparan resmimizin son hali aşağıdadır, istediğiniz zemin üzerine yerleştirebilirsiniz .
"Transpran olan bir görseli kaydetme bir sıkıntı yokki zaten"
hiç photoshop bilmeyenler için anlattım, bilen için zaten sorun yok :)
Ek Olarak: ogulcan, senin dekupaj yöntemi de yanlış bi yerde çünkü poligonal lasso ile düz çizgi şeklinde çizimler yapılıyor oysa seçtiğin fotoğraf eğrilerden oluşuyor.
bunun için en sağlıklı yöntem pentool ile çizmek ve peti seçime çevirmektir :)
"Transpran olan bir görseli kaydetme bir sıkıntı yokki zaten"
hiç photoshop bilmeyenler için anlattım, bilen için zaten sorun yok :)
Ek Olarak: ogulcan, senin dekupaj yöntemi de yanlış bi yerde çünkü poligonal lasso ile düz çizgi şeklinde çizimler yapılıyor oysa seçtiğin fotoğraf eğrilerden oluşuyor.
bunun için en sağlıklı yöntem pentool ile çizmek ve peti seçime çevirmektir :)
Kement aracı ile hızlı hızlı kesimi yaptıktan sonra silgiylede kalan yerleri düzeltmek daha pratik oluyor o yüzden :)
Ben anlatımınızı biraz eksik buldum açıkçası. Buradan bakıldığında transparan bir PNG dosyasını açmış, daha sonra tekrar PNG olarak kaydetmişsiniz gibi gözüküyor. PNG dosya formatının transparan görsel saklayabildiğini bilen herhangi biri bunu yapabilir.
Yanlış anlamanızı istemem, emek verip bir ders hazırlamışsınız ancak biraz havada kalmış.