Merhaba arkadaşlar bu gün photoshop ile 3 boyutlu görüntü hazırlıcaz. Nedir 3D Görüntü : Kısaca açıklayım 2 ana renkten oluşuyor kırmızı ve mavi bir resimdeki belirgin bir objenin kırmızı ve mavi light ışığını kenarlara vurunca ve Bunun için 3D gözlüğüne ihtiyacımız var 3D görüntüyü görmemiz için, neyse o objeyi 3D görmemize yarıyor. 3D filmlerde buna benzer ama daha professional yapılıyor

Herkes ilizyonları görmek için mavi kırmızı gözlüklerle izlenen 3 boyutlu filmleri duymuştur.Bu basit ders ile sizde normal bir resmi photoshop ile 3 boyutlu hale getirmeyi öğreneceksiniz. Elbetteki farkı görebilmek için 3boyutlu gözlüğe ihtiyacınız var.

1-Adım Fotoğrafımızı Seçelim


Resmimiz bu şimdi bu resmi Photoshop’a import edin ve ya sürükleyerek atın bu Fotoğraftan 3 tane layer açalım.

2-Adım: Kırmız ve Mavi Layer'ı Yapalım

Evet önce kırmızı Layerimizi yapalım bunun için bir yalerimize “RED” adını verelim ve en üst sıraya taşıyalım.

Image > Adjustment >Channel Mixer Yolunu izleyin ve ayarları aşşağıdaki gibi olsun.



Sonra Layerler kısmında red Layerimizle Channel Mixer Layerimizi seçip CTRL + E tıklayıp onları birleştirelim evet bir kırmızı layerimiz oldu.

Şimdi sıra mavi layerimizde

Bunun içinde Channel mixer yolunu izleyelim ve ayarımız aşşağıdaki gibi olsun.



Şimdide Layerler kısmında Blue Layerimizle Channel Mixer Layerimizi seçip CTRL + E tıklayıp onları birleştirelim evet bir blue layerimiz oldu.

3 Adım: Bleending Mode Ayarı

Elimizde aşşağıdaki gibi Channel Mixer 2 ve 1 olması lazım.



Şimdi bu layerlerin “Bleending Mode”unu değiştiricez. Layerler kısmında tam layer yazısının altındaNormal yazıyor onu “Lighten” 2 Layerimiz içinde bunu uyguluyoruz.

Şimdi yapcağımız olay hayal gücümüze kalmış mavi layeri ve kırmızı Layeri sağ sola ittirin farkları görüceksiniz Eğer 3D gözlüğünüz varsa daha iyi bir 3D görüntü alabilirsiniz.

Kaynak: http://www.kemalcan.org/psd-tasarim/photoshopta-3d-fotograf-yapimi.html