KAYNAK :http://www.akifakkaya.com/photoshop/photoshopta-capraz-aciyi-duzeltmek/

Bu özelliği tasarımlarınızda kullanacağınızı düşünmüyorum, yapacağımız işlem resmi biraz bozuyor. Ancak bu işlemi yapmanız gereken bir sürü durum olabilir, örneğin okumakta güçlük çektiğiniz, yandan çekilmiş bir plaka resmini okumanızda size kolaylık sağlayacaktır. Bu gibi işe yarayacak başka alanlar var. Siz bu özelliği dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Başlıktan da görmüşsünüzdür bu işlemi Adobe Photoshop ile yapıyoruz.

Photoshop’ta Çapraz Açı Nasıl Düzeltilir?
Çok basit bir işlem bizi bekliyor. Yapmanız gereken tek şey Perspective Crop Tool ile çarpraz çekmiş olduğunuz fotoğrafları düzeltebilirsiniz. Belki de bir çoğunuz bu toolun varlığından bir haberdi ve bu yüzden de bu işlemi yapamıyordu. Bu tool sayesinde basit bir kırpma işleminden sonra fotoğrafınız düz bir görüntü alıyor.

Adım adım anlatmak gerekmez ama biz yine de bi yapalım.



İlk olarak yukarıdaki görselde gördüğünüz, Crop Tool‘un altında bulunan Perspective Crop Tool‘u seçiyoruz.



Aynı görselde gördüğünüz gibi, kesmek istediğiniz kısmı çevreleyerek kırpma işlemini gerçekleştirin. Ardından resme çift tıklayın veya enterı tuşlayın.



En son işlem tamamlandığında bu şekilde görünecektir. Görselde biraz bozulmalar oldu, bu normal bir durum. Photoshop resmi otomatik olarak, diğerleri ile eşitlenecek şekilde uzatıyor. Bu durum da görselde ufak tefek bozulmalara sebep oluyor.

KAYNAK :http://www.akifakkaya.com/photoshop/photoshopta-capraz-aciyi-duzeltmek/