lostyazilim
tr.link

Photoshopta Seçimler ve Arka Plan Temizleme-Bölüm 1

3 Mesajlar 1.102 Okunma
lstbozum
tr.link

Junkii Junkii WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 110
  • Beğeniler 22 / 20
  • Ticaret 1, (%100)
Bu videoda Photoshopta istediğiniz bir şekli ne yollarla seçebileceğinizi, nasıl arka planını transparan yapabileceğinizi anlattım. İlk videoda "Eliptical Marquee Tool, Lasso Tool, Polygonal Lasso Tool, Magnetic Lasso Tool, Quick Selection Tool, Magic Wand Tool, Pen Tool" araçları ile bu işlemi nasıl yapacağını anlattım. İkinci videoda "Magic Eraser Tool, Color Range ve Refine Edge" araçlarından bahsettim. İkinci videoyu yarın eklerim :) 720p de izleyiniz.

Kaynak 1: http://www.teknografya.net/photoshopta-secimler-ve-arka-plan-temizleme-bolum-1Kaynak 2: http://www.teknografya.net/photoshopta-secimler-ve-arka-plan-temizleme-bolum-2

wmaraci
reklam

Onur89TR Onur89TR Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek .
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 2376
  • Beğeniler 704 / 791
  • Ticaret 1, (%100)
Öncelikle bilgi paylaşımınız için teşekkürler. Fakat ilk videoda bu işin piyasasına girmeyen birçok arkadaşın bilmediği ve aynı hataya düştüğü bir durum var. Mesela pen tool ile kavisli seçim yapılabileceğini söylediniz fakat elmayı seçerken siz hiç kavis kullanmadınız. Halbuki o elmayı sadece 4-5 nokta koyarak kavisli bir seçimle bitirebilirdiniz. Biraz daha o konuda gelişmelisiniz diye düşünüyorum. Bunun dışında, Photoshop işi yapanların kullandığı KnockOut 2 eklentisi de seçimlerde çok yardımcıdır. Tavsiye ederim. İyi çalışmalar. :)

Junkii Junkii WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 110
  • Beğeniler 22 / 20
  • Ticaret 1, (%100)

Onur89TR adlı üyeden alıntı

Öncelikle bilgi paylaşımınız için teşekkürler. Fakat ilk videoda bu işin piyasasına girmeyen birçok arkadaşın bilmediği ve aynı hataya düştüğü bir durum var. Mesela pen tool ile kavisli seçim yapılabileceğini söylediniz fakat elmayı seçerken siz hiç kavis kullanmadınız. Halbuki o elmayı sadece 4-5 nokta koyarak kavisli bir seçimle bitirebilirdiniz. Biraz daha o konuda gelişmelisiniz diye düşünüyorum. Bunun dışında, Photoshop işi yapanların kullandığı KnockOut 2 eklentisi de seçimlerde çok yardımcıdır. Tavsiye ederim. İyi çalışmalar. :)

Videoları izleyip hatalarımı söylediğiniz için ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim :) İşin piyasasına girmeyi düşünmüyorum zaten. Bilgisayar mühendisliği-hazırlıktayım şu anda- okuyorum. Kendimi geliştirmek için uğraşıyorum photoshop ile.
Onur89TR

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al