Arkadaşlar bir script buldum veritabanından getirilen verilerin sayfa yenilenmeden güncellenmesini sağlıyormuş. Lakin bir türlü çalıştıramadım. Ürünler geliyor herşey çalışıyor, güncelle dediğim zaman güncellemeyip eski kayıt yerine geliyor. Anlayan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Kodlar aşağıdadır.
liste.php
<script></script>
<script>
function islem(id,komut) // islem fonksiyomuzda id ve komut isimli iki değişken kullanacağız.id değişkeni ile verileri id değerini taşımak için, komut değişkenini ise güncelleme için kullanıcağız.
{
$.ajax({
type: 'GET',//verinin gönderilme yöntemini belirliyoruz.
url :'islem.php?id='+id+'&komut='+komut,//islem yapılacak dosyayı belirtiyoruz.fonksiyonumuzdan gelen değişkenleri islem.php sayfasına get methodu ile gönderiyoruz.
data: $('form').serialize(),//gönderilecek veri olarak formdan elamlarının değerleri alıyoruz.
success: function(cevap) // işlem.php sayfasından gelen sonuçları id özniteliği liste olan bir div'de görüntülyouz.
{
$('div#liste').html(cevap);
}
});}
</script>
Untitled Document
Kitap İsmi |
Yazar İsmi |
Yayın Evi |
İşlemer |
islem.php
$baglanti=mysql_connect("localhost","root","") or die ("Bağlatı Hatası");// Veritabanı bağlantısını satırı.
$sorgu=mysql_db_query(kitap_vt,"Select * from kitaplar",$baglanti);//veritabanını seçiyor ve liste genel sorgumuzu oluştuyoruz.
while($liste=mysql_fetch_array($sorgu)) //Kayıtların listelenmesi
{
$id=$liste['id'];
if ($id==$_GET['id']) // Kaydın ID değeri ile düzelt linkinden ajax ile gelen id değerini karşılaştırıyoruz.
//Eğer şart sağlanırsa verilen input text ile görüntülecek
{
if ($_GET['komut']=="duzelt") // güncelle komutunu geldi ise veri güncellenecek.
{
//Burada formdan ajax ile gelen veriler değişkenlere atanıyor.
$kitap_adi=$_GET['kitap_adi'];
$yazar_ismi=$_GET['yazar_ismi'];
$yayin_evi=$_GET['yayin_evi'];
mysql_db_query("Update kitaplar set kitap_adi='$kitap_adi',yazar_ismi='$yazar_ismi',yayin_evi='$yayin_evi'
where id='$id'"); // Kaydın id değerine göre formda ajax ile gelen veriler veritabanındakiler ile değiştiriliyorr.
?>
<script>
islem('','');
</script>
}
else //Güncelle komut gelmedi ise veriler form halinde görüntülencek
{
?>
}
}
else //ID değeri boş gelmiş ise liste normal olarak görüntüleniyor.
{
?>
}
?>