-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar gelen post u veritabanına md5 ile kayıt yapıyorum ama geri yorumlanmış bir şekilde çekemiyorum. Amacım download scripti yapmak. İndirme linklerini şifrelemek istiyorum. İndirme linklerini nasıl şifreleyebilirim bir fikri olan var mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Hocam benzersiz bir dosya idsi oluşturun, kişinin ip adresini alip md5 e çevirip urlye ekleyin, timestamp alıp urlye ekleyin ve son olarak random olarak 8-10 karakterli bir key oluşturup urleye ekleyin.
site.com/?id=dosyaidsi&ip=md5ipadresi&time=md5timestamp&key=randomkey tabi link yapısını farklı bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Ve indirme kontrolü yaptırın, veritabanına indirme diye tablo açın indirilmemiş ise 0 indirilmiş ise 1 olarak kaydettirin. Böylece bir defa kullanılan link bir daha kullanılmayacak. Biraz karışık oldu ama umarım mantığı kavramanıza yardımcı olur.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Mantığı anladım hocam fikir harika sanırım indirme siteleri de bu mantıkta galiba bir kullanılan link birdaha kullanılmıyor teşekkürler. Kullanıcının ip olayı bile yeterli aslında dosya id ile birlikte.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Sadece ip çok mantıklı olmaz hocam. Aynı kişi aynı dosyayı birden fazla indirmek isterse sorun yaşar. İp ve random key oluşturun. Veritabanında her ikisini kontrol ettirin. Bu daha iyi olur.