lostyazilim
tr.link

Benzersiz link olayı nasıl yapılır?

4 Mesajlar 712 Okunma
lstbozum
tr.link

bitirimci bitirimci WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 20.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1170
  • Beğeniler 216 / 214
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar gelen post u veritabanına md5 ile kayıt yapıyorum ama geri yorumlanmış bir şekilde çekemiyorum. Amacım download scripti yapmak. İndirme linklerini şifrelemek istiyorum. İndirme linklerini nasıl şifreleyebilirim bir fikri olan var mı?

wmaraci
reklam

hafselkarayel hafselkarayel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 718
  • Beğeniler 37 / 219
  • Ticaret 7, (%100)
Hocam benzersiz bir dosya idsi oluşturun, kişinin ip adresini alip md5 e çevirip urlye ekleyin, timestamp alıp urlye ekleyin ve son olarak random olarak 8-10 karakterli bir key oluşturup urleye ekleyin.
site.com/?id=dosyaidsi&ip=md5ipadresi&time=md5timestamp&key=randomkey tabi link yapısını farklı bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Ve indirme kontrolü yaptırın, veritabanına indirme diye tablo açın indirilmemiş ise 0 indirilmiş ise 1 olarak kaydettirin. Böylece bir defa kullanılan link bir daha kullanılmayacak. Biraz karışık oldu ama umarım mantığı kavramanıza yardımcı olur.
bitirimci

kişi bu mesajı beğendi.

bitirimci bitirimci WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 20.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1170
  • Beğeniler 216 / 214
  • Ticaret 0, (%0)
Mantığı anladım hocam fikir harika sanırım indirme siteleri de bu mantıkta galiba bir kullanılan link birdaha kullanılmıyor teşekkürler. Kullanıcının ip olayı bile yeterli aslında dosya id ile birlikte.

hafselkarayel hafselkarayel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 718
  • Beğeniler 37 / 219
  • Ticaret 7, (%100)
Sadece ip çok mantıklı olmaz hocam. Aynı kişi aynı dosyayı birden fazla indirmek isterse sorun yaşar. İp ve random key oluşturun. Veritabanında her ikisini kontrol ettirin. Bu daha iyi olur.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al